De behandeling Wat kunt u verwachten?

Meestal is uw kind bij de ingreep ongeveer 3 jaar oud. De opname is vaak in het begin van de week. Uw kind wordt voor de ingreep onder verdoving gebracht en kan 2 tot 3 dagen na de ingreep weer naar huis.

De operatie

U mag met uw kind mee naar de operatiekamer en daar blijven tot uw kind onder narcose is. De operatie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. De arts hecht het gehemelte met oplosbaar hechtmateriaal. Na de operatie heeft uw kind nog pijn. Verder is hij of zij vaak erg slaperig en misselijk van de narcose. Uw kind heeft een infuus, maar mag in de loop van de dag wat water drinken. Uw kind krijgt als pijnstilling 4 keer per dag een zetpil paracetamol en/of diclofenac.
Patiëntenzorg Behandelingen Sluiting harde gehemelte bij schisis

De behandeling Wat kunt u verwachten?

Meestal is uw kind bij de ingreep ongeveer 3 jaar oud. Uw kind wordt voor de ingreep onder verdoving gebracht. De operatie duurt 1,5 tot 2 uur. Uw kind kan 2 tot 3 dagen na de ingreep weer naar huis. lees meer

Contact

Secretariaat
(024) 361 69 19
contactformulier

Naar uw afspraak

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: F
Verdieping: 0
Route: 785

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw F, Verdieping 0 en volg route 785

Voor de behandeling

Ongeveer 1,5 tot 2 weken voor de opname bellen wij u over de precieze opnamedatum. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. lees meer

Voor de behandeling

Ongeveer 1,5 tot 2 weken voor de opname bellen wij u over de precieze opnamedatum. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden:
  • Meld het als uw kind verkoudheiden is, koorts heeft, een allergie, kinderziekten heeft of  medicijnen gebruikt. Als het nodig is stellen we de operatie uit.
  • Vanaf de oproep mag uw kind niet worden ingeënt.
  • Meld aan de afdeling of één van de ouders tijdens de opname bij het kind blijft slapen. Dan houden we hier rekening mee.

Behandeling Anesthesie bij kinderen

Als uw kind een behandeling of onderzoek onder anesthesie krijgt is het belangrijk om hem/haar goed voor te bereiden.

lees meer

Na de operatie

Uw kind krijgt morfine en een blaaskatheter. 2 uur na de operatie mag uw kind wat drinken via een speen of lepel. Als alles goed gaat, dan mag uw kind 3 dagen na de operatie naar huis.

lees meer

Na de operatie


Meer informatie


Schisis

Schisis is een aangeboren afwijking in het gezicht: een spleet in de bovenlip, bovenkaak en/of het gehemelte.

lees meer

Academische Alliantie Schisiszorg Samenwerking MUMC+

Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis werkt voor kinderen met een schisis samen met het Maastricht UMC+. Het kan zijn dat u een enkele keer een afspraak in Maastricht heeft, maar de meeste zorg vindt hier in Nijmegen plaats.

lees meer

Radboudumc Expertise­centrum Schisis

U kunt bij ons Schisisteam terecht als uw kind geboren is met een spleet van de lip of van de kaak en het gehemelte.

lees meer

Amalia kinder­ziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 25.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet