Verloop van de behandeling

We kunnen syringomyelie op 2 manieren behandelen.

De beknelling opheffen

De beknelling opheffen en de ruimte tussen ruggenmerg en hersenvlies vrij maken. Bij deze operatie maakt de arts het achterhoofdsgat naar achteren groter, waarna de dura (het harde hersenvlies) wordt geopend. De arts haalt de verklevingen rond de punt van de kleine hersenen weg en verkleint deze eventueel. Daarna sluit de arts de dura met een verwijdingsplastiek (meestal een stukje kunst-dura).

Drainage

Drainage van de syrinx of holte. Nadat bij een operatie het ruggenmerg is vrij gelegd kan de arts aan de achterkan de holte met een klein sneetje openen. Door dit sneetje kan de arts een buisje, een drain, in de holte leggen. Via de drain kan het vocht worden afgevoerd. Dit gaat naar de ruimte rond het ruggenmerg of naar een andere ruimte, zoals de borstholte.

Resultaten van de behandeling

De behandeling van syringomyelie is niet altijd een succes. Soms kunnen we ervoor zorgen dat het niet erger wordt, soms gaat het iets beter, maar ook slechter. We kunnen niet voorspellen wat er bij u zal gebeuren. Vooral de behandeling met alleen een drain is vaak geen succes. Het langetje kan gemakkelijk verstopt raken of uit de holte schuiven. Ook als de behandeling goed is gegaan, kan syringomyelie weer terug komen. Dit komt waarschijnlijk omdat we niet precies weten hoe syringomyelie ontstaat.

Over behandeling syringomyelie

Met de behandeling heffen we de beknelling op en maken we de ruimte tussen ruggenmerg en hersenvlies vrij of maken we de holte leeg met een drain.

Verloop van de behandeling

We kunnen syringomyelie op 2 manieren behandelen. lees meer

Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft. lees meer

Contact

Afdeling Neurochirurgie

(024) 361 66 04

Afdeling Neurochirurgie

De afdeling Neurochirurgie houdt zich bezig met de chirurgische behandeling van aandoeningen aan de hersenen, hersenschedel, schedelbasis, hersenzenuwen, het ruggenmerg, de wervelkolom en het perifere zenuwstelsel. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet