Patientenzorg Behandelingen Trachearesectie

Wat is trachearesectie?

Bij het wegnemen van deel van de luchtpijp (trachea) voeren we een reconstructie uit om de resterende einden van de luchtweg met elkaar te verbinden.

Waarom naar het Radboudumc?

Het verwijderen van een aangedaan stuk van de luchtpijp is een weinig voorkomende operatie. In het Radboudumc is een lange en brede ervaring met deze operatie in een multidisciplinair team Bovendien doen we ook onderzoek op dit gebied.

De behandeling

Bij een centrale longtumor met betrokkenheid van de luchtpijp nemen we naast het wegnemen van een (deel van de) long ook een deel van de luchtpijp.

lees meer over de behandeling

De behandeling

Bij een centrale longtumor met betrokkenheid van de luchtpijp nemen we naast het wegnemen van een (deel van de) long ook een deel van de luchtpijp. Hierbij voeren we een reconstructie uit om de resterende einden van de luchtweg met elkaar te verbinden. De specifieke chirurgische techniek en expertise die dit vergt, zijn in ons ziekenhuis aanwezig.

Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Luchtpijp kwaadaardige aandoeningen

Luchtpijpkanker is een zeldzame aandoening. Als de aandoening luchtpijpkanker beperkt is tot de luchtpijp, is de beste behandeling een luchtpijpoperatie.

lees meer

Luchtpijp goedaardige aandoeningen

Verschillende soorten goedaardige aandoeningen kunnen leiden tot een vernauwing in de luchtweg, bijvoorbeeld door littekenvorming. Een vernauwing kan op den duur leiden tot kortademigheid en een stridor (hoorbare inademing).

lees meer

Contact

Afdeling Cardio-thoracale Chirurgie

(024) 361 45 90

Afdeling Cardio-thoracale Chirurgie

De afdeling Cardio-thoracale Chirurgie van het Radboudumc richt zich op de chirurgische behandeling van hart- en longziekten.

lees meer

Onze specialisten