Over de behandeling

Een trechterborst is een vervorming van de borstwand, waarbij aan de voorzijde een kuiltje is ontstaan. Dit kan chirurgisch worden behandeld door het plaatsen van een beugel. lees meer

Over de behandeling

Een trechterborst is een vervorming van de borstwand, waarbij aan de voorzijde een kuiltje is ontstaan. Dit kan chirurgisch worden behandeld door het plaatsen van een beugel. Het besluit tot een operatie hangt af van:

  • de ernst van de afwijking,
  • de hinder die je als patiĆ«nt ervaart.

Dit wordt besproken tijdens het bezoek aan de polikliniek Thoraxwand-afwijkingen van de afdeling Cardio-thoracale Chirurgie. Na dit bezoek laat je aan ons weten of je geopereerd wilt worden of niet.
De wachttijd voor een trechterborstoperatie kan oplopen tot 1 jaar. 


Contact

Afdeling Cardio-thoracale Chirurgie

(024) 361 45 90

Operatie bij trechterborst

Via een operatie kan er een beugel geplaatst worden om trechterborst te corrigeren. lees meer

Operatie bij trechterborst

Voor de pijnstilling tijdens en na de operatie krijg je een ruggenprik.  Daarna volgt de algehele narcose. Met een stift markeert de chirurg waar de beugel moet komen. Aan elke kant van de borst maakt de chirurg een sneetje van twee tot drie centimeter. Via deze sneetjes wordt de beugel ingebracht. Aan de rechterzijde wordt een extra sneetje gemaakt voor de camera. Hiermee bekijkt de chirurg of het plaatsen van de beugel goed gaat.  De operatie duurt gemiddeld twee uur. De operatie noemen we ook wel de Nuss-procedure.

Uw voorbereiding op de operatie


Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Trechterborst

Een trechterborst is een vervorming van de borstwand waarbij aan de voorzijde een kuiltje is ontstaan. lees meer

Verpleeg­afdeling Hart, Vaat en Long C4

Op de verpleegafdeling Hart, Vaat en Long (C4) werken de volgende specialismen nauw met elkaar samen: Cardiologie, Cardio-thoracale Chirurgie, Longziekten en Heelkunde.

lees meer

Afdeling Cardio-thoracale Chirurgie

De afdeling Cardio-thoracale Chirurgie van het Radboudumc richt zich op de chirurgische behandeling van hart- en longziekten.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet