Na de behandeling

De nazorg van uw kind gaat via een multidisciplinair spreekuur (ROL-poli) op dinsdagmiddag. De kinderneuroloog, de kinderoncoloog, de kinderendocrinoloog, de orthopedagoog en een gespecialiseerde verpleegkundige bekijken uw kind. Tijdens het eerste bezoek aan de ROL-poli krijgt u een Rode Draad Dokter (RDD) toegewezen. Met deze arts kunt u contact opnemen als u vragen heeft.
Patiƫntenzorg Behandelingen Zeldzame en kindertumoren centrale zenuwstelsel

Over de behandeling van zeldzame kindertumoren en centrale zenuwstelsel

Het doel van de behandeling is het verwijderen of verkleinen van de tumor en het behandelen van hydrocefalie als uw kind dat heeft.

Contact

Afdeling Neurochirurgie

(024) 361 66 04

De operatie Wat kunt u verwachten?

De kinderneurochirurg opereert uw kind. De arts haalt wat weefsel van de tumor weg om te ontdekken wat er aan de hand is. Dit noemen we een biopsie. Soms kan de arts dit met een holle naald doen. Dat is een kleine operatie. lees meer

De operatie Wat kunt u verwachten?

De kinderneurochirurg opereert uw kind. De arts haalt wat weefsel van de tumor weg om te ontdekken wat er aan de hand is. Dit noemen we een biopsie. Soms kan de arts dit met een holle naald doen. Dat is een kleine operatie. Meestal doet de arts dat als hij de tumor verwijdert. Het doel van de operatie is het verwijderen van de tumor zonder iets te beschadigen. Dit lijkt heel logisch, maar lukt helaas vaak niet. Dan zijn andere behandelingen nodig.

Medicijnen

De kinderoncoloog bepaalt of uw kind na de operatie medicijnen krijgt en welke dat dan zijn. Meestal is dat chemotherapie, soms wel een jaar lang. Daarnaast kijkt de kinderoncoloog naar problemen die door de zware behandelingen kunnen ontstaan. Hij probeert die te behandelen. De kinderradiotherapeut zorgt voor de bestraling van de tumor.

Hormonen

De kinderendocrinoloog onderzoekt of de hersentumoren en de behandeling van die hersentumoren hormonale problemen kunnen geven. U kunt denken aan groeiachterstand en later in de puberteit  komen. Als het nodig is, behandelt de arts uw kind.

 

Behandeling Anesthesie bij kinderen

Als uw kind een behandeling of onderzoek onder anesthesie krijgt is het belangrijk om hem/haar goed voor te bereiden.

lees meer

Na de behandeling

De nazorg van uw kind gaat via een multidisciplinair spreekuur (ROL-poli) op dinsdagmiddag. lees meer

Afdeling Neurochirurgie

De afdeling Neurochirurgie houdt zich bezig met de chirurgische behandeling van aandoeningen aan de hersenen, hersenschedel, schedelbasis, hersenzenuwen, het ruggenmerg, de wervelkolom en het perifere zenuwstelsel.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet