Waarom screenen we oudere patiënten met kanker?

Tijdens het spreekuur ‘screening oudere patiënt (75+) met kanker’ beoordelen we hoe u de voorgestelde behandeling tegen kanker zult verdragen. Dat is namelijk bij iedere persoon verschillend. Als u ouder bent moeten we met een aantal extra factoren rekening houden. Het kan zijn dat u naast de kanker al een andere, langere bestaande ziekte heeft.

Daarnaast gebruiken veel ouderen meerdere medicijnen. Ook problemen met lopen, voeding, geheugen, stemming en zelfstandigheid kunnen bij u voorkomen. Tijdens het spreekuur ‘screening oudere patiënt (75+) met kanker’ op de polikliniek Geriatrie gaan wij na hoe het met u gaat op deze onderdelen.

Op basis van deze screening kunnen we uw behandeling aanpassen om deze zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat we een aanpassing doen in de behandeling die u krijgt tegen kanker, de behandeling van de ziekten die u al heeft, het bieden van (extra) fysiotherapie of zorgen voor (extra) hulp thuis. Zo zorgen we dat de zorg die u nodig heeft, is afgestemd op uw persoonlijke situatie en ziektebeeld.
Patiëntenzorg Onderzoeken Screening oudere patiënt met kanker

Waarom screenen we oudere patiënten met kanker?

Tijdens het spreekuur beoordelen we hoe oudere patiënten (75+) de voorgestelde behandeling tegen kanker zullen verdragen. lees meer

Contact

Afdeling Geriatrie

Polikliniek
(024) 366 50 50

Verpleegafdeling
(024) 366 82 82
contactformulier

Voorbereiden op de screening

Wij adviseren u om uw partner, een familielid of iemand die u goed kent en vertrouwt mee te nemen naar het spreekuur. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken die u meeneemt naar de screening:
  • Uw (lees)bril en hoorapparaten
  • Een actueel medicatieoverzicht
  • Medicijnen die u de afgelopen 3 maanden bij de apotheek of drogist heeft gekocht
  • Loophulpmiddelen
lees meer

Voorbereiden op de screening

Wij adviseren u om uw partner, een familielid of iemand die u goed kent en vertrouwt mee te nemen naar het spreekuur. Deze persoon kan u helpen en aanvullen  als dat nodig is. Ook is het prettig dat hij of zij meeluistert.

Wilt u onderstaande zaken meenemen naar het spreekuur:
  • Uw (lees)bril en hoorapparaten (indien van toepassing)
  • Een actueel medicatieoverzicht of medicijndoosjes
  • De medicijnen die u zelf de afgelopen 3 maanden bij de apotheek of drogist heeft gekocht
  • Loophulpmiddelen zoals stok of rollator

Het spreekuur

Het spreekuur duurt ongeveer 1 uur. U heeft een intakegesprek, waarna u enkele vragenlijsten invult. Vervolgens ondergaat u een kort lichamelijk onderzoek. lees meer

Het spreekuur

Het spreekuur duurt ongeveer 1 uur. Bij aankomst op de polikliniek Geriatrie meldt u zich bij de secretaresse, waarna u plaatsneemt in de wachtruimte. De physician assistant (in opleiding) haalt u op en neemt u mee naar een onderzoekskamer. U maakt hier kennis en u heeft intake gesprek met de physician assistant en als het nodig is ook met een geriater. Na het gesprek vult u samen enkele vragenlijsten in en ondergaat u een kort lichamelijk onderzoek. Na het onderzoek bespreekt de physician assistent of geriater de eerste bevindingen met u. Ook kunt u vragen stellen.

Afdeling Geriatrie

De afdeling Geriatrie van het Radboudumc biedt zorg aan oudere patiënten die vaak een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen kennen. Uitgangspunt voor ons handelen is dat we ons inleven in u, de ouder wordende mens.

lees meer

Multidisciplinair team

In het Radboudumc behandelen we de meeste soorten kanker. Hierbij werken verschillende medisch specialisten nauw samen in een multidisciplinair team. lees meer

Multidisciplinair team

In het Radboudumc behandelen we de meesten soorten kanker. Hierbij werken verschillende medisch specialisten nauw samen in een multidisciplinair team. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld de keel- neus- en oorarts, mond- kaak- en aangezichtsarts, chirurg, radioloog, patholoog, radiotherapeut,  (internist-)oncoloog en verpleegkundigen. Bij ouderen vanaf 75 jaar is een klinisch geriater ook onderdeel van dit multidisciplinaire team. Door de samenwerking in een multidisciplinair team bent u verzekerd van de beste en meest persoonlijke kankerzorg. Na dit overleg bespreekt de arts van de Hoofd Hals Oncologie het behandelvoorstel met u.
  • Medewerkers
  • Intranet