Wat is een tympanometrie?

Een tympanometrie meet de beweeglijkheid van uw trommelvlies en geeft aan hoe uw gehoorverlies hiermee samenhangt.

Een tympanometrie levert informatie op over de werking van het middenoor (tympano), dat geluid van het trommelvlies geleidt naar het eigenlijke gehoorzintuig: het slakkenhuis (binnenoor). Als we geleidingsgehoorverlies meten, plaatsen we een dopje met wat slangetjes in de gehoorgang en hoort u een zachte bromtoon. Een goed functionerend trommelvlies beweegt bij luchtdrukveranderingen. Deze beweeglijkheid leggen we vast.

Bij kleine kinderen zit er nogal eens vocht achter het trommelvlies. Dan reageert het trommelvlies slecht of niet op deze luchtdrukveranderingen.

Het onderzoek duurt circa 10 minuten.

Wat is een tympanometrie?

Een tympanometrie levert informatie op over de werking van het middenoor (tympano), dat geluid van het trommelvlies geleidt naar het eigenlijke gehoorzintuig: het slakkenhuis (binnenoor). lees meer

Oorsuizen

Oorsuizen (tinnitus) houdt in dat u geluiden hoort die niet van buiten komen en voor anderen niet waarneembaar zijn.

Contact (Volwassenen) Audiologisch Centrum

Audiologisch Centrum

(024) 361 35 06
contactformulier

Audiologisch Centrum

In het universitair Audiologisch Centrum (AC) onderzoeken en behandelen we gehoorproblemen en/of spraak- en taalproblemen.

lees meer

Afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiƫntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet