Over de polikliniek Kinderreumatologie

Het Radboudumc werkt samen met de Sint Maartenskliniek op het gebied van de kinderreumatologie. De poliklinische zorg (dagbehandeling) is ondergebracht in de Sint Maartenskliniek en in het Radboudziekenhuis zorgen we voor kinderen die worden opgenomen met een reumatische aandoening. Tot de Maartenskliniek een speciale polikliniek heeft voor kinderen met houdings- en bewegingsklachten, behandelt de kliniek deze kinderen op de Polikliniek Kinderen en Jeugdigen van het Radboudumc. De Maartenskliniek is dus verantwoordelijk voor de behandeling, maar de afspraken vinden plaats bij het Radboudumc.
Patientenzorg Poliklinieken Kinderreumatologie

Over de polikliniek Kinderreumatologie

Het Radboudumc werkt samen met de Sint Maartenskliniek op het gebied van de kinderreumatologie. De poliklinische zorg is ondergebracht in de Sint Maartenskliniek.

lees meer

Contact

Polikliniek Kinderreumatologie

(024) 361 44 15


Naar uw afspraak bij Kinder­reumatologie

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 788

Aandoeningen

Op de Kinderreumatologie Polikliniek behandelen we kinderen met verschillende aandoeningen.

lees meer

Aandoeningen

Op de Kinderreumatologie Polikliniek behandelen we kinderen met:
 • Jeugdreuma (juveniele idiopatische arthritis);
 • Systemische auto-immuunaandoeningen waarbij er meerdere organen zijn betrokken, zoals: juvenile dermatomyositis (ontsteking van de huid en spieren);  ziekten met ontstekingen van de bloedvaten (= vasculitis) zoals SLE, de ziekte van Kawasaki, polyarteritis nodosa, de ziekte van Takayasu, Churg strauss en de ziekte van Wegener; en daarnaast sclerodermie (verharding van de huid) en mixed connective tissue disease  (een ziekte waarbij iemand een combinatie van meerdere autoimmuunziektes heeft);
 • Uveitis (autoimmuunoogontsteking);
 • Het fenomeen van Raynaud: verminderde bloedstroom naar de handen en/of voeten in aanvallen waardoor eerst wit, dan blauw en tenslotte roodverkleuring van de handen/voeten ontstaat. De kinderreumatoloog onderzoekt of dit een op zichzelf staand fenomeen is of dat er sprake is van een onderliggende reumatische ziekte;
 • Gewrichtspijnen op basis van andere oorzaken, zoals hypermobiliteit, reactieve artritis, pijnsyndromen en infectieuze artritis (lyme);
 • Periodieke koortssyndromen (auto-inflammatoire aandoeningen). Hierbij heeft uw kind regelmatig periodes met koorts.  
   

Het spreekuur

Mw. drs. E. Hoppenreijs is kinderarts-reumatoloog en verzorgt het poliklinische spreekuur.

lees meer

Het spreekuur

Mw. drs. E. Hoppenreijs is kinderarts-reumatoloog en verzorgt het poliklinische spreekuur. Elke twee weken heeft zij een gezamenlijk spreekuur met dr. M. Franssen, reumatoloog van de Sint Maartenskliniek. Zij hebben elke maand samen een spreekuur met  een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut en een ergotherapeut. Ook een vaste kinderverpleegkundige is hierbij aanwezig. Daarnaast is er maandelijks een kinderdermatologisch-reumatologisch spreekuur met de dermatoloog dr. M. Seyger.

Uw afspraak op de polikliniek

Uw huisarts of medisch specialist verwijst uw kind door naar onze polikliniek. De verwijsbrief stuurt u per post of per fax naar drs. E. Hoppenreijs. U ontvangt dan een uitnodiging voor een afspraak.

lees meer

Uw afspraak op de polikliniek

Een eerste afspraak

Uw huisarts of medisch specialist verwijst uw kind door naar onze polikliniek. De verwijsbrief stuurt u per post of per fax naar drs. E. Hoppenreijs. U ontvangt dan een uitnodiging voor een afspraak. Meestal kunnen we uw kind binnen drie weken zien.

Vervolgafspraken

U kunt poliklinische vervolgafspraken maken bij de balie van onze polikliniek of telefonisch: (024) 361 44 15.

Spoedafspraken

Voor spoedafspraken kunt u bellen op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur naar het verpleegkundig telefonisch spreekuur. Het telefoonnummer is (024) 361 44 13. De verpleegkundige neemt dan contact op met de kinderreumatoloog. Als het nodig is, belt de kinderreumatoloog  u zo snel mogelijk terug.

Voorbereiding

Bereidt u zich goed voor als u een afspraak heeft op de polikliniek.  Schrijf bijvoorbeeld de vragen op die u wilt stellen, zodat u niets vergeet. Ook wil de kinderreumatoloog een aantal dingen van u weten:

 • de reden van de afspraak bij de kinderreumatoloog;
 • of er in de familie bepaalde aandoeningen voorkomen;
 • welke specialisten uw zoon of dochter eerder bezocht heeft en waarvoor;
 • of uw zoon of dochter andere aandoeningen heeft;
 • mogelijke problemen die door de klachten ontstaan, zowel thuis als op school;
 • een lijst van de medicijnen die uw zoon of dochter gebruikt (heeft).

mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Afdeling Reumatische Ziekten

De afdeling Reumatische Ziekten onderzoekt en behandelt patiënten met reumatische ziekten die klachten hebben op het gebied van bewegen.

lees meer

Amalia kinder­ziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 22.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

lees meer