

Voorbereiden op uw afspraak
Voordat u met uw kind voor een eerste afspraak naar de polikliniek of afdeling gaat, moet u uw kind inschrijven bij de centrale inschrijfbalie. Voor een herhaalbezoek meldt u zich bij de Check-in balie van het Amalia kinderziekenhuis. lees meerBereikbaarheid
Het Amalia kinderziekenhuis is via meerdere ingangen bereikbaar. Bij Ingang Midden zijn 2 parkeerplaatsen voor langere invalidevoertuigen. meer over bereikbaarheidWaar heeft u een afspraak?
Polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Op de polikliniek onderzoeken en behandelen we kinderen. Er zijn speciale spreekuren.Verpleegafdeling Medium Care
Als uw kind wordt opgenomen blijft uw kind slapen op de verpleegafdeling. Eén van de ouders mag ook blijven slapen.Dagbehandeling
Op de dagbehandeling komen kinderen voor bijvoorbeeld een onderzoek onder narcose, een medicijnkuur of een test. Ze mogen dezelfde dag nog naar huis.Neonatologie
Op de afdeling Neonatologie behandelen we kinderen die te vroeg geboren zijn, tijdens de bevalling in moeilijkheden zijn geraakt of aangeboren afwijkingen hebben.Intensive Care & High Care Kinderen
De Intensive Care & High Care behandelt en verpleegt kinderen die ernstig ziek zijn.Verloskunde
De afdeling Verloskunde biedt zorg aan vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.Meer informatie
Goed om te weten
-
Het is verplicht voor kinderen vanaf 9 jaar en voor volwassenen om een mondkapje dragen in ons ziekenhuis.
lees meer -
Op verschillende plekken in en om het Amalia kinderziekenhuis hangen camera’s. Zo waken wij over uw veiligheid en onze eigendommen. Op bordjes ziet u waar de camera’s hangen.
lees meer -
Wilt u uw afspraak wijzigen of afzeggen? Geef het door via ’mijnRadboud’ of neem contact op met de afdeling of polikliniek.
meer informatie -
Uw kind kan de afspraak in het ziekenhuis spannend vinden. Het helpt om te praten over iets dat uw kind leuk vindt.
lees meer
Hoe kunt u uw kind helpen?
Uw kind kan de afspraak in het ziekenhuis spannend vinden. U kunt uw kind helpen ontspannen en rustig te zijn. Praat over iets dat uw kind leuk vindt en bespreek na afloop wat goed ging.
- In de folder 'Helpend taalgebruik' vindt u nog meer tips om uw kind te helpen.
Vindt u of uw kind het erg moeilijk om te ontspannen? Geef dit gerust aan de bij de arts of verpleegkundige.
De folder is er ook in andere talen:
-
Is uw kind in aanraking gekomen met een besmettelijke ziekte zoals waterpokken? Laat het weten voordat u naar uw afspraak komt. De arts beslist of de afspraak of opname door kan gaan.
-
Wij zijn een universitair medisch centrum. Dat betekent dat we wetenschappelijk onderzoek doen en onderwijs geven. Het kan zijn dat we u en uw kind vragen mee te doen aan onderzoek.
lees meer -
Hier vindt u informatie meer informatie over uw rechten en plichten, over het gebruik van lichaamsmateriaal en uw privacy.
meer informatie


Tips voor het gesprek met uw zorgverlener
Als u bij een arts bent voor een behandeling of onderzoek, komt u vaak voor keuzes te staan. U kunt uw behandelwensen met uw arts bespreken en samen beslissingen nemen.
Afspraak op afstand (video)bellen
Heeft u een telefonische afspraak of een videoafspraak met uw zorgverlener. Lees dan hier waar u rekening mee moet houden.

mijnRadboud persoonlijk patiëntendossier
Via mijnRadboud kunt u online het persoonlijke medische dossier van uw kind inzien. Hiermee kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien. U kunt terecht bij de inschrijfbalie of polikliniek als u gebruik wilt maken van mijnRadboud. lees meer over mijnRadboud

Voorbereiden op de afspraak
Bekijk samen met uw kind de filmpjes ter voorbereiding op de afspraak in het ziekenhuis. lees meer