Over de Mamma­polikliniek

Als u klachten heeft die kunnen wijzen op borstkanker, of als tijdens het Bevolkingsonderzoek Borstkanker een afwijking in uw borst is gevonden, kan de huisarts u doorverwijzen naar de afdeling Radiologie voor diagnostiek. lees meer

Over de Mamma­polikliniek

Als u klachten heeft die kunnen wijzen op borstkanker, of als tijdens het Bevolkingsonderzoek Borstkanker een afwijking in uw borst is gevonden, kan de huisarts u doorverwijzen naar de polikliniek Radiologie voor diagnostiek.
De radioloog informeert u meteen na afloop van de radiologische onderzoeken. Wanneer het mammogram en de eventuele echo geen afwijkingen laten zien kunt u gerustgesteld naar huis. De uitslagen krijgt u via Zorgmail teruggekoppeld.

Als een punctie nodig is, wordt de punctie meestal dezelfde dag of de dag erna afgenomen. Sommige puncties kunnen niet dezelfde dag plaatsvinden. Het kan dan enkele dagen duren voordat we het biopt afnemen. We streven ernaar om de uitslag binnen 2 dagen met u te bespreken. 
Bij een punctie neemt de radioloog telefonisch contact op met uw huisarts om de bevindingen terug te koppelen en te vragen om toestemming voor doorverwijzing naar de Mammapoli. 
We streven ernaar om u nog dezelfde dag of op de dag erna op de Mammapoli te zien
‘Mamma’ is het Latijnse woord voor borst. Het ‘mammateam’ is gespecialiseerd in het onderzoek van borstafwijkingen en de behandeling daarvan. De Mammapolikliniek is gevestigd op de polikliniek Heelkunde.


Contact

Polikliniek Mamma

(024) 361 38 08


Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

LET OP:
Wanneer met u is afgesproken dat u voor een onderzoek/behandeling moet worden opgenomen dan meldt u zich niet bij route 780, maar dan meldt u zich bij de verpleegafdeling waar u wordt opgenomen.
Indien u zich moet melden bij de afdeling Radiologie voor onderzoek/behandeling, meldt u zich dan 10 minuten voor het afgesproken tijdstip aan de balie van de afdeling Radiologie, route 780. De afdeling is ± 10 minuten lopen vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.

Bij aankomst in het ziekenhuis kunt u gebruik maken van ons gastenvervoer met de golfkar. De golfkar wordt gereden door vrijwilligers en is beschikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00-17.00 uur.

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 780

Maatregelen coronavirus

Er gelden nog een beperkt aantal coronamaatregelen in het Radboudumc. Zo blijft het voor iedereen vanaf 9 jaar verplicht om een mondkapje te dragen. Ook vragen we u om een zelftest te doen voor u naar het ziekenhuis komt en alleen te komen als dat volgens de coronavragenlijst veilig is. lees meer

Uw afspraak

Komt u voor een eerste afspraak in het Radboudumc? Meldt u zich dan vóór uw afspraak eerst bij de centrale inschrijfbalie bij de hoofdingang of bij ingang oost. lees meer

Uw afspraak

Waar kunt u zich melden?

Komt u voor een eerste afspraak in het Radboudumc? Meldt u zich dan vóór uw afspraak eerst bij de centrale inschrijfbalie bij de hoofdingang of bij ingang oost. Hier kunt u zich laten inschrijven als patiënt. Vervolgens kunt u naar onze afdeling komen voor uw afspraak.

Wat neemt u mee?

Zorg dat u bij uw bezoek aan de Mammapolikliniek altijd het volgende bij u heeft:

  • Verzekeringsbewijs,
  • Legitimatiebewijs; in ziekenhuizen geldt een identificatieplicht. Je kunt je legitimeren met een wettelijk legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart).
  • Eventuele verwijsbrief.
  • Uitslag van het Bevolkingsonderzoek Borstkanker; van uw huisarts krijgt u een gespecificeerde brief van het bevolkingsonderzoek mee.

Verder kan het prettig zijn om iemand mee te nemen, omdat u mogelijk veel informatie tegelijk krijgt.


Borstkanker mamma­carcinoom

Borstkanker is een kwaadaardig gezwel in de borst. Symptomen van borstkanker kunnen zijn een knobbeltje of verdikking op uw borst, een ingetrokken tepel, bloederige afscheiding uit uw tepel en een verkleurde of warme borst. lees meer

Aanvullend onderzoek

Soms is aanvullend onderzoek nodig om de definitieve diagnose te stellen of juiste behandeling te bepalen. Het aanvullende onderzoek vindt op een andere dag plaats dan de onderzoeken tijdens de sneldiagnostiek. Daardoor is het helaas niet mogelijk u dezelfde dag nog de uitslag te geven.
  • Het aanvullende onderzoek kan bestaan uit een stereotactische (computergestuurde) biopsie.

    naar het onderzoek

  • Medewerkers
  • Intranet