Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Reinier Postlaan 4
Ga naar binnen bij: Ingang Oost
Ga naar Gebouw N, Verdieping 0 en volg route 961

Over de polikliniek Psychiatrie

Binnen de polikliniek behandelen we patiënten met verschillende psychiatrische klachten. We werken samen met verschillende disciplines in verschillende zorgprogramma's.

lees meer

Over de polikliniek Psychiatrie

Op de (poli)kliniek behandelen wij patiënten met verschillende psychiatrische klachten.
Binnen psychiatrie onderscheiden we drie zorgprogramma's te weten: Stressregulatie (stemmingsdstoornissen) Impulsregulatie (ontwikkelingsstoornissen en verslaving (pijnstillers en kalmeringsmiddelen) en daarnaast Algemene en acute ziekenhuispsychiatrie. Elk programma heeft een eigen behandelteam waarin verschillende disciplines samenwerken, waaronder psychiaters (in opleiding), coassistenten, psychologen, GZ psychologen (in opleiding), maatschappelijk werkers, verpleegkundige specialisten en psychiatrisch verpleegkundigen.
 
Onze expertise ligt bij de moeilijk diagnosticeerbare en behandelbare psychiatrische patiënten in combinatie met andere psychische en of lichamelijke aandoeningen. Het behandelaanbod van de polikliniek is divers en bestaat o.a. uit medicatie, verschillende vormen van psychotherapie, vaktherapie, neuromodulatie en psychiatrisch verpleegkundige hulp en begeleiding door maatschappelijk werk. De behandeling kunnen we individueel, in groepsverband of samen met uw partner en/of gezinsleden geven. 

Wij werken nauw samen met andere afdelingen binnen het ziekenhuis en met andere ggz-instellingen buiten het Radboudumc. Zo bent u verzekerd van de best mogelijke zorg die voldoet aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van de psychiatrische zorgverlening. Op onze polikliniek bieden we met name kortdurende behandelingen aan.


Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Ingang Oost
Gebouw: N
Verdieping: 0
Route: 961

bekijk route

Contact

Afdeling Psychiatrie

(024) 361 35 13

Intakeprocedure

Bekijk hier hoe de intakeprocedure eruit ziet. lees meer

Zorgprogramma Impulsregulatie

Wij zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van ADHD, autismespectrumstoornis als ook verslaving (detox) in combinatie met een andere psychische of somatische aandoening 

lees meer

Zorgprogramma Stressregulatie

Wij zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van stemmingsstoornissen.

lees meer

Uw afspraak bij het Radboudumc

Heeft u binnenkort een afspraak in het Radboudumc? Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over uw afspraak in ons ziekenhuis.

lees meer

mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Waarvoor kunt u bij ons terecht?


Spreekuur voor persoonsgericht advies antidepressiva

Vaak is er een lange zoektocht nodig om een effectief antidepressivum te vinden waar patiënten weinig bijwerkingen van ervaren. Om dit te verbeteren geven wij een persoonlijk advies.

lees meer

Spreekuur voor persoonsgericht advies antidepressiva

Achtergrondinformatie

Er is vaak een lange zoektocht nodig voor het vinden van een antidepressivum dat effectief is en waar patiënten weinig bijwerkingen van ervaren. Om dit te verbeteren, geven we op basis van onderstaande informatie een persoonlijk advies 

Ons aanbod: Medicatiereview en Farmacogenetica

  • Medicatiereview: we zetten alle belangrijke aspecten van (eerder) medicatiegebruik op een rijtje en bekijken hoe we dit kunnen verbeteren. 
  • Farmacogenetica: als het voor u van belang is, laten we een genetisch onderzoek uitvoeren. Hiervoor nemen we bloed af. Zo kunnen we nagaan welk antidepressivum en welke dosering het meest geschikt is.

Aanmelden voor het spreekuur? 

De volgende uitgangspunten gelden:  

  1. Er is sprake van een depressieve stoornis zonder psychose, manie of bipolariteit.
  2. Er is vermoedelijk een indicatie voor het gebruik van een antidepressivum.
  3. Er was of is sprake van veel bijwerkingen en/of eerder gebruik van een antidepressivum was niet effectief genoeg.
  4. U bent 18 jaar of ouder.

U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Meer informatie over het doorverwijzen vindt u hier.


Afdeling Psychiatrie

Op de afdeling Psychiatrie van het Radboudumc bieden we zorg aan moeilijk diagnosticeerbare en behandelbare psychiatrische patiënten. Vaak gaat het om complexe problematiek door het gelijktijdig voorkomen van psychiatrisch stoornissen met somatische (lichamelijke) aandoeningen.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet