Patientenzorg Uw afspraak Praktische informatie

Bereikbaar­heid Radboudumc

Het Radboudumc heeft meerdere ingangen met verschillende adressen. Bekijk de informatie over bereikbaarheid, parkeren en fietsenstallingen.

lees meer

Wachttijden en toegangstijden

U hebt van uw huisarts of behandelend specialist een verwijzing gekregen voor een afspraak, onderzoek of behandeling in het Radboudumc. Het duurt vaak even voordat u terecht kunt. Het Radboudumc informeert u graag over de actuele wachttijden.

lees meer

Begeleiding en golfkar

Wilt u bij aankomst in het ziekenhuis begeleiding? Meld dit dan bij de receptie bij de hoofdingang, T (024) 361 37 67.

lees meer

Begeleiding en golfkar

Wilt u bij aankomst in het ziekenhuis begeleiding? Meld dit dan bij de receptie bij de hoofdingang, T (024) 361 37 67. Een gastvrouw/gastheer haalt u op en begeleidt u naar uw afspraak. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Gastheren/vrouwen zijn vrijwilligers, wij kunnen deze service daarom niet garanderen.

Golfkar

Kunt u niet goed lange afstanden afleggen? Gebruik dan onze golfkar. Een vrijwilliger brengt u daarmee zo dicht mogelijk bij uw bestemming in het ziekenhuis. Van maandag t/m vrijdag, 7.45 tot 17.00 uur. De service wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Daarom kunnen wij deze service niet garanderen.

Met een geleidehond naar het Radboudumc

U kunt een geleidehond of hulphond meenemen tijdens uw bezoek aan het Radboudumc.

lees meer

Met een geleidehond naar het Radboudumc

Dieren kunnen in het ziekenhuis hygiënische problemen veroorzaken, waardoor er een groter infectierisico ontstaat. Huisdieren zijn daarom niet toegestaan in het Radboudumc. Een geleidehond of hulphond kunt u wel meenemen naar uw ziekenhuisbezoek.

Regels geleidehond

Een patiënt, bezoeker of medewerker mag een geleidehond (blindengeleide- of SOHO-hond) meenemen naar het Radboudumc. U bent zelf verantwoordelijk voor de geleidehond. In het geval van verontreiniging door de hond, kunt u bij de balie aan een medewerker vragen om het klantcontactcentrum te bellen (telefoonnummer: 18000). Zij kunnen zorgen dat de ruimte gereinigd en gedesinfecteerd wordt in verband met de hygiëne.

Regels huisdieren

Alleen onder specifieke omstandigheden kan, in overleg met het team Hygiëne en Infectiepreventie (HIP), een huisdier worden toegelaten bij patiënten. Opgenomen kinderen kunnen hun eigen huisdieren ontmoeten bij de blokhut "Amalia's huisje, boompje, beestje", aan de achterkant van het Q-gebouw. De behandelend arts is hier verantwoordelijk voor.

Voor­zieningen

Tijdens uw bezoek of opname kunt u gebruikmaken van de diverse voorzieningen van het Radboudumc.

lees meer

Afspraak­herinnering per sms

72 uur voor uw afspraak in het Radboudumc ontvangt u een herinnerings-sms. U kunt een herinnerings-sms alleen op een mobiele telefoon ontvangen. Als u meerdere afspraken op 1 dag heeft ontvangt u 1 sms-bericht ter herinnering.

Prikposten


Prikpost Radboudumc

Binnen het Radboudumc hebben we 2 prikposten voor patiënten.

lees meer

Prikpost Radboudumc

Binnen het Radboudumc hebben we 2 prikposten voor patiënten. Om drukte bij de prikpost te voorkomen en de 1,5 meter maatregel in de wachtruimte goed te kunnen waarborgen, vragen wij u om in de middag langs te komen. Bij voorkeur op woensdag, donderdag of vrijdag tussen 14.30-16.00 uur.

Prikpost Poliplein
Openingstijden: ma t/m vr, 08.00 – 16.30 uur
Route 719  
U kunt bij deze prikpost terecht voor de specialismen:
 • Anesthesiologie (pre-operatieve poli)
 • Cardiologie
 • Cardiothoracale chirurgie
 • Heelkunde
 • Longziekten
 • Medische Oncologie
 • Neurochirurgie
 • Orthopedie
 • Plastische chirurgie
 • Urologie

Prikpost interne specialismen

Openingstijden: ma t/m vr, 8.00 – 17.00 uur
Route 433
U kunt bij deze prikpost terecht voor de specialismen:
 • Endocriene ziekten
 • Hematologie
 • Interne geneeskunde  
 • Klinische genetica
 • Maag-, Darm- en Leverziekten
 • Nierziekten
 • Reumatische ziekten
 
Andere afdelingen prikken bloed op de afdeling zelf. Voor bloedafname op verzoek van de huisarts kunt u niet terecht bij het Radboudumc.

Prikposten in de regio

U kunt ook uw bloed laten prikken bij een prikpost in uw omgeving, zodat u er niet voor naar het Radboudumc hoeft te komen. Dit is alleen mogelijk als u hierover een verzoek van uw zorgverlener heeft ontvangen.

lees meer

Prikposten in de regio

U kunt ook uw bloed laten prikken bij  een prikpost  in uw omgeving, zodat u er niet voor naar het Radboudumc hoeft te komen. U kunt zich alleen melden bij een andere prikpost als u daarvoor een verzoek van uw zorgverlener heeft ontvangen met een afname-set daarbij.

Hieronder vindt u een lijst met prikposten in de regio waar u terecht kunt.

U bent vrij in de keuze van een prikpost. In de lijst vindt u ook de adressen en openingstijden van de prikposten. Na afname brengt de prikpost uw bloed naar het Radboudumc. Het is daarvoor belangrijk dat u tussen 8 en 11 uur uw bloed laat prikken om uw bloed dezelfde dag naar het Radboudumc mee te nemen. Ook als de prikposten langer dan tot 11 uur geopend zijn dient u tussen 8 en 11 uur uw bloed te laten prikken.

Als u naar een prikpost gaat, neem dan de brief van het Radboudumc, een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) en het afnamepakket mee.