Pendeldienst naar diverse ingangen

Er rijdt een elektrische pendeldienst op het terrein van het Radboudumc:

Start bij de Hoofdingang, via Ingang Oost (Reinier Postlaan) naar gebouw Tandheelkunde (via de Erasmuslaan) en via de Philips van Leydenlaan terug naar de Hoofdingang.

Deze pendeldienst is een gratis service voor patiënten en bezoekers die minder mobiel zijn.

Voor mensen die minder mobiel zijn, kan de route vanaf de Philips van Leydenlaan naar de hoofdingang te lang zijn. Het gaat hier om een paar honderd meter. Ook kent de weg een flinke heuvel. Deze route is daardoor voor sommige mensen niet geschikt om lopend of in een duwrolstoel af te leggen. Eenmaal in het hoofdgebouw kunnen patiënten en bezoekers overstappen op een golfkar, die mensen binnen naar de plek van bestemming brengt.

Tijden

De pendeldienst rijdt van maandag tot en met vrijdag doorlopend tussen 8.30 uur en 12.00 uur en tussen 13.00 uur en 17.00 uur. De pendeldienst is een elektrisch voertuig en wordt tussen 12.00 uur en 13.00 uur opgeladen.

Haltes

Er zijn meerdere haltes om in- en uit te stappen:

 • Bij de hoofdingang (A-gebouw)
 • Ingang Oost
 • Tandheelkunde
 • Bij de Philips van Leydenlaan (wachtruimte pendeldienst)
 • Bij de Kiss & Ride voor de rotonde

Contact

Voor vragen over deze service kunt u contact opnemen met de meldpost Logistiek op tel. 024-363 40 00.

Patiëntenzorg Uw afspraak Praktische informatie

Bereikbaarheid Radboudumc

Het Radboudumc heeft meerdere ingangen met verschillende adressen. Bekijk de informatie over bereikbaarheid, parkeren en fietsenstallingen.

lees meer

Wachttijden en toegangstijden

U hebt van uw huisarts of behandelend specialist een verwijzing gekregen voor een afspraak, onderzoek of behandeling in het Radboudumc. Het duurt vaak even voordat u terecht kunt. Het Radboudumc informeert u graag over de actuele wachttijden.

lees meer

Voorzieningen

Tijdens uw bezoek of opname kunt u gebruikmaken van de diverse voorzieningen van het Radboudumc.

bekijk voorzieningen

Begeleiding en golfkar

Wilt u bij aankomst in het ziekenhuis begeleiding? Meld dit dan bij de receptie bij de hoofdingang, T (024) 361 37 67.

lees meer

Begeleiding en golfkar

Wilt u bij aankomst in het ziekenhuis begeleiding? Meld dit dan bij de receptie bij de hoofdingang, T (024) 361 37 67. Een gastvrouw/gastheer haalt u op en begeleidt u naar uw afspraak. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Gastheren/vrouwen zijn vrijwilligers, wij kunnen deze service daarom niet garanderen.

Golfkar

Kunt u niet goed lange afstanden afleggen? Gebruik dan onze golfkar. Een vrijwilliger brengt u daarmee zo dicht mogelijk bij uw bestemming in het ziekenhuis. Van maandag t/m vrijdag, 7.45 tot 17.00 uur. De service wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Daarom kunnen wij deze service niet garanderen.


Pendeldienst naar diverse ingangen

Er rijdt een pendeldienst op het terrein van het Radboudumc, van de hoofdingang via Ingang Oost naar Tandheelkunde en terug naar de Hoofdingang.

lees meer

Afspraak­herinnering per sms

72 uur voor uw afspraak in het Radboudumc ontvangt u een herinnerings-sms. U kunt een herinnerings-sms alleen op een mobiele telefoon ontvangen. Als u meerdere afspraken op 1 dag heeft ontvangt u 1 sms-bericht ter herinnering.

Vragenlijst

Bij een ziekenhuisbezoek vragen wij u een vragenlijst in te vullen over MRSA en BRMO. lees meer

Vragenlijst

Bij een ziekenhuisbezoek verzoeken wij u een vragenlijst in te vullen over MRSA en BRMO. Dit zijn bacteriën die ongevoelig (resistent) zijn voor behandeling met de meeste antibiotica. We doen er alles aan om verspreiding hiervan in ons ziekenhuis te voorkomen.

Met behulp van de vragenlijst kunnen we beoordelen of u tot een risicogroep behoort van mensen die drager zijn van een resistente bacterie. Afhankelijk van de uitkomst van de vragenlijst kijken we of u getest moet worden op MRSA en/of BRMO.


Met een hulphond naar het Radboudumc

U kunt een geleidehond of hulphond meenemen tijdens uw bezoek aan het Radboudumc.

lees meer

Met een hulphond naar het Radboudumc

Dieren kunnen in het ziekenhuis hygiënische problemen veroorzaken, waardoor er een groter infectierisico ontstaat. Huisdieren zijn daarom niet toegestaan in het Radboudumc. Een geleidehond of hulphond kunt u wel meenemen naar uw ziekenhuisbezoek.

Regels hulphond

U mag een hulphond (blindengeleide- of SOHO-hond) meenemen naar het Radboudumc. We vragen u dan wel om uw hulphond aan te lijnen en duidelijk te laten zien dat het een hulphond is. Dat kunt u bijvoorbeeld doen door uw hond een dekje met het logo van uw hulphondorganisatie te laten dragen.

U bent zelf verantwoordelijk voor de geleidehond. In het geval van verontreiniging door de hond, kunt u bij de balie aan een medewerker vragen om het klantcontactcentrum te bellen (telefoonnummer: 18000). Zij kunnen zorgen dat de ruimte gereinigd en gedesinfecteerd wordt in verband met de hygiëne.

Komt u op bezoek bij een patiënt? Vraag dan vóór uw bezoek bij de afdeling of u uw hulphond mag meenemen. Let op, het kan zijn dat uw hulphond een afdeling niet op mag, doordat patiënten daar een verminderde weerstand hebben.

Regels huisdieren

Alleen onder specifieke omstandigheden kan, in overleg met het team Hygiëne en Infectiepreventie (HIP), een huisdier worden toegelaten bij patiënten. Opgenomen kinderen kunnen hun eigen huisdieren ontmoeten bij de blokhut "Amalia's huisje, boompje, beestje", aan de achterkant van het Q-gebouw. De behandelend arts is hier verantwoordelijk voor.

Prikposten


Prikposten Radboudumc voor bloedprikken

Binnen het Radboudumc zijn er 2 prikposten voor patiënten: Plein A0 en Plein C0. Hier worden ook voorbereidende onderzoeken gedaan voor uw afspraak en controles.

lees meer

Prikposten Radboudumc voor bloedprikken

Binnen het Radboudumc zijn er 2 prikposten voor patiënten: Plein A0 en Plein C0. Hier worden ook voorbereidende onderzoeken gedaan voor uw afspraak en controles.

Voor bloedafname op verzoek van de huisarts of een ander ziekenhuis kunt u niet terecht bij het Radboudumc. In het overzicht van prikposten in de regio ziet u waar u dan wel terecht kunt.

Wanneer is het rustiger op de prikpost?

Op woensdag, donderdag en vrijdagmiddag tussen 14:30-16:00 uur is het vaak minder druk op de prikpost. Daardoor zijn de wachttijden vaak korter. 

Prikpost Plein A0

 • Openingstijden
  Maandag tot en met vrijdag, van 07.30 – 17.30 uur.
 • Gesloten
  Op nationale feestdagen en op de derde vrijdag in juli, in verband met de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse.
 • Route 644
 • U kunt bij deze prikpost terecht voor de specialismen:
  • Nierziekten
  • Hematologie
  • Reumatologie
  • Interne Geneeskunde
  • Neurologie
  • Dermatologie
  • Geriatrie
  • MKA (oncologie)
  • Pijn en Palliatieve Geneeskunde
  • Neurochirurgie
  • Medische Oncologie

Prikpost Plein C0

 • Openingstijden
  maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur. 
 • Gesloten
  Op nationale feestdagen en op de derde vrijdag in juli, in verband met de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse.
 • Route 719  
 • U kunt bij deze prikpost terecht voor de specialismen:
  • Anesthesiologie (pre-operatieve poli)
  • Cardiologie
  • Cardiothoracale chirurgie
  • Heelkunde
  • Longziekten
  • MDL
  • MKA (regulier)
  • Orthopedie
  • Plastische chirurgie
  • Urologie

Andere afdelingen prikken bloed op de afdeling zelf. Voor bloedafname op verzoek van de huisarts of een ander ziekenhuis kunt u niet terecht bij het Radboudumc. In het overzicht van prikposten in de regio ziet u waar u dan wel terecht kunt.


Prikposten in de regio

U kunt, als patiënt van het Radboudumc, ook uw bloed laten prikken bij een prikpost in uw omgeving. Zo hoeft u er niet voor naar het Radboudumc te komen. Dit is alleen mogelijk als u hierover een verzoek van uw zorgverlener uit het Radboudumc heeft ontvangen.

lees meer

Prikposten in de regio

U kunt, als patiënt van het Radboudumc, ook uw bloed laten prikken bij een prikpost in uw omgeving. Zo hoeft u er niet voor naar het Radboudumc te komen. U kunt zich alleen melden bij aangesloten prikposten als u daarvoor een verzoek van uw zorgverlener uit het Radboudumc heeft ontvangen met een afname-set daarbij.

Kies zelf een prikpost

U mag zelf een prikpost kiezen waar het Radboudumc mee samenwerkt. U kunt een prikpost zoeken via de regiokaart of via een lijst met postcodes. Op de kaart en op de lijst vindt u ook de adressen en openingstijden van de prikposten. Na afname brengt de prikpost uw bloed naar het Radboudumc. Het is daarvoor belangrijk dat u de aangegeven tijden aanhoudt als u uw bloed laat prikken, zodat de prikpost uw bloed nog dezelfde dag mee naar het Radboudumc kan nemen. Ook als de prikposten eerder of langer geopend zijn moet u uw bloed laten prikken op de aangegeven tijden voor Radboudumc-patiënten.

Maak een afspraak als dat nodig is

Voor sommige prikposten moet u een afspraak maken. Op de kaart en de lijst ziet u voor welke prikpost dat nodig is. Ook staat er een link waarmee u een afspraak kunt maken als dat nodig is.

Meenemen naar de prikpost

Als u naar een prikpost gaat, neem dan de brief van het Radboudumc, een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) en het afnamepakket mee.

Klik hier om op postcode te zoeken 

 • Medewerkers
 • Intranet