

Verhalen uit de patiëntenkeuken
Enkele jaren geleden hebben we afscheid genomen van de Centrale Patiëntenkeuken. Daar werden vanaf 1968 de maaltijden voor onze patiënten bereid met veel aandacht en liefde. Met verhalen van oud-medewerkers blikken we terug op de tijd dat alles nog zelf bereid werd.- 'We bereidden alles zelf' - Ineke Loock, kok
- 'Onderlinge sfeer erg goed' - Grietje Buitenhuis, kok
- 'Eten wat de pot schaft Anton Voeten' - dieetkok en afdelingshoofd
- Het was hard werken Desiree Tillemans, keukenhulp
- 'Een race tegen de klok' - Hermien van der Burgt Cornelissen, kantoor
- 'Ik werkte op veel plekken' - Hellen Vos, keukenhulp
- 'Iedereen legde zijn eigen accenten' Trees de Leeuw, kok
- 'Ik keek naar de receptuur' - Heleen Dicke, diëtist
Verhalen uit de patiëntenkeuken
Enkele jaren geleden hebben we afscheid genomen van de Centrale Patiëntenkeuken. Daar werden vanaf 1968 de maaltijden voor onze patiënten bereid. Gerechten als stamppot, nasi en zelfgemaakte toetjes gingen, in enorme pannen en ketels, via de transportwagens naar de verpleegafdelingen.
Op de plaats van de voormalige Centrale Patiëntenkeuken (afgebroken in 2020) vind je nu een park met een mooie bijzondere brug; een brug die eerder in gebruik was in Leiden.
Om deze plek, waar lang medewerkers van de keuken met veel aandacht en liefde maaltijden bereidden voor onze patiënten, te markeren zijn verhalen te lezen van oud-medewerkers verzameld, die terugblikken op de tijd dat alles nog zelf bereid werd. ‘Het was altijd gezellig in “ons dorp”.’
