• "we helpen het Radboudumc de zorg voor de patiënt te verbeteren"

  Jopie Verhoeven, voorzitter patiënten advies raad
 • "ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen"

  Annemiek te Dorsthorst, kinderverpleegkundige
  Annemiek te Dorsthorst, <i>verpleegkundige Kinderziekenhuis</i>: ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen
 • "van molecuul tot mens tot populatie"

  Dr. Alesandra Cambi, onderzoeksleider nano-immunologie
  Dr. Allesandra Cambi van molecuul tot mens tot populatie
 • "door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg"

  Gidi van Neerven, manager kliniek en polikliniek KNO
  Gidi van Neerven door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg
 • "we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel"

  Prof. dr. Jan Smit, internist
  Prof. dr. Jan Smit, <i>internist</i>: we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel

Radboudumc

Inloggen

Ga verder

Aan het woord

Bas Berendsen, patiënt

“Als kind was ik snel moe en van sporten kreeg ik hevige spierpijn, waarvan ik langzaam herstelde.”

Bas lijdt aan een zeldzame energiestofwisselingsziekte. ‘Als kind was ik snel moe en van sporten kreeg ik hevige spierpijn, waarvan ik langzaam herstelde. Toen ik vijftien was, gingen mijn oogleden hangen. De oogarts (...)

Bas Berendsen, patiënt

Lees verder

Radboudumc toont resultaten

... nu ook van de afdeling Revalidatie

De afdeling Revalidatie richt zich op het behandelen van de lichamelijke, psychische en sociaal-maatschappelijke gevolgen van aandoeningen, ziektes of een ongeval. Het doel is het dagelijks handelen en maatschappelijk functioneren te verbeteren en patiënten te leren om te gaan met blijvende gevolgen als herstel niet meer mogelijk is. Op de afdeling Revalidatie behandelen we ondermeer mensen met een beenprothese die door poliklinische revalidatie hun loopvaardigheid verbeteren. De resultaten daarvan zijn goed, 56% van de patiënten kan na behandeling weer normaal of bijna normaal lopen. Lees meer over de resultaten van de afdeling Revalidatie.

We willen zo transparant mogelijk maken welke kwaliteit patiënten van ons kunnen verwachten. Want patiënten moeten kunnen vertrouwen op de beste kwaliteit van zorg. Bovendien geloven we dat goed geïnformeerde patiënten beter in staat zijn te participeren in hun eigen zorg.
Bekijk onze resultaten
Revalidatie

SPACE 4 AYA 2015

Op donderdag 5 maart vindt SPACE 4 AYA plaats in de Amsterdam Arena. Dit nationale seminar voor jonge mensen met kanker (18-35 jaar), hun zorgprofessionals, studenten, AIOS en andere belangstellenden wordt georganiseerd door het Nationaal AYA Expertise Platform, waar ook het Radboudumc deel van uitmaakt. Het seminar biedt een nationaal podium waarop alle kennis en kunde over kanker op jonge leeftijd gedeeld wordt tussen patiënten en zorgprofessionals.

Meer informatie

Inschrijving gestart Radboud Summer School

Het Radboudumc en de Radboud Universiteit organiseren van 2 tot 15 augustus speciale zomercursussen voor studenten, onderzoekers en alumni in de Radboud Summer School. Er zijn zes cursussen over interessante onderwerpen binnen de gezondheidszorg. Vroege aanmelders (vóór 1 april) ontvangen 10% korting op het cursusgeld.

Meer informatie

De koers van het Radboudumc

Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Bekijk de animatiefilm over de koers van het Radboudumc.

250 vrijwilligers

getal250In het Radboudumc zetten 250 vrijwilligers zich belangeloos in op maar liefst 33 verschillende plekken.

De jongste, 13 jaar, brengt elke zondag patiënten van en naar de oecumenische viering. De oudste is 79 en maakt patiënten wegwijs op het poliplein. Vrijwilligers mogen geen beroepsvervangende taken verrichten. ‘Maar dat neemt niet weg dat ze ontzettend waardevol zijn voor de organisatie’, zegt Miriam van Beek, manager vrijwilligers. Lees verder

Werken in een dynamische omgeving

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Wij zoeken collega’s die deze uitdaging met ons aangaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen. Wil jij samen met ons het verschil maken?