• "we helpen het Radboudumc de zorg voor de patiënt te verbeteren"

  Jopie Verhoeven, voorzitter patiënten advies raad
 • "van molecuul tot mens tot populatie"

  Dr. Alesandra Cambi, onderzoeksleider nano-immunologie
  Dr. Allesandra Cambi van molecuul tot mens tot populatie
 • "door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg"

  Gidi van Neerven, manager kliniek en polikliniek KNO
  Gidi van Neerven door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg
 • "we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel"

  Prof. dr. Jan Smit, internist
  Prof. dr. Jan Smit, <i>internist</i>: we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel

Radboudumc

Inloggen

Ga verder

Aan het woord

Reni de Bie

“Na de geboorte zou Valentijn hooguit een uur leven.”

Reni de Bie (36 jaar) was 19 weken zwanger toen ze hoorde dat de baby in haar buik na de geboorte nog hooguit een uur zou kunnen leven. Ze besloot de zwangerschap toch uit te dragen. ‘Mijn verloskundige zag op de echo (...)

Reni de Bie

Lees verder

Radboudumc toont resultaten

Patiënten met kanker waarderen zorg met 8,6

Patiënten met kanker waarderen de zorg in ons ziekenhuis met een 8,6. Dat blijkt uit vragenlijsten die we voorlegden aan 893 patiënten. Hierin stellen we vragen over verschillende thema’s in de zorg. Bijvoorbeeld of de patiënt de ruimte krijgt om mee te beslissen over de behandeling of operatie. Dit past bij de visie van het Radboudumc waarin de patiënt partner is in het behandelteam.

Patiënten zijn het meest positief over het serieus nemen van klachten, pijnklachten en bejegening door zorgverleners. 60% van de patiënten zou het Radboudumc zeer waarschijnlijk aanbevelen bij andere patiënten met kanker. 

Patiënten waarderen Radboudumc bovengemiddeld

Sloop oudbouw

sloopstart3.jpg

Links naast de hoofdingang worden de leegstaande gebouwen gesloopt. De gevels blijven nog even staan. Een gat in de gevel maakt de weg vrij om met kranen het gebouw in te rijden en van binnenuit aan de slag te gaan.
Meer informatie

Vervuild drinkwater en mondkanker in India

Mondkanker beslaat in het Indische subcontinent 30% van alle soorten kanker. Gururaj Arakeri onderzocht in India de rol van koper in vervuild drink- en grondwater in de ontwikkeling van orale submuceuze fibrose (OSMF). OSMF is een aandoening van het slijmvies in de mondholte die kan leiden tot mondkanker.

Bekijk de wetenschapsagenda voor meer informatie

De koers van het Radboudumc

Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Bekijk de animatiefilm over de koers van het Radboudumc.

Voorlichtingsavond Verloskunde

VerloskundeU bent van harte welkom op de Voorlichtingsavond Verloskunde. Onderwerpen die aan bod komen zijn zwangerschap in het algemeen, thuis bevallen en bevallen in het ziekenhuis en kraamzorg: hoe regelt u dat en wat mag u verwachten.

- Dinsdag 6 december, 18.45 uur 
- Polikliniek Verloskunde & Gynaecologie
- Route 782

Meer informatie

 

Werken in een dynamische omgeving

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Wij zoeken collega’s die deze uitdaging met ons aangaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen. Wil jij samen met ons het verschil maken?