• "we helpen het Radboudumc de zorg voor de patiënt te verbeteren"

  Jopie Verhoeven, voorzitter patiënten advies raad
 • "ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen"

  Annemiek te Dorsthorst, kinderverpleegkundige
  Annemiek te Dorsthorst, <i>verpleegkundige Kinderziekenhuis</i>: ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen
 • "van molecuul tot mens tot populatie"

  Dr. Alesandra Cambi, onderzoeksleider nano-immunologie
  Dr. Allesandra Cambi van molecuul tot mens tot populatie
 • "door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg"

  Gidi van Neerven, manager kliniek en polikliniek KNO
  Gidi van Neerven door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg
 • "we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel"

  Prof. dr. Jan Smit, internist
  Prof. dr. Jan Smit, <i>internist</i>: we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel

Radboudumc

Inloggen

Ga verder

Aan het woord

Eva Eikhout, voorzitter Kinderadviesraad

“Samen het kinderziekenhuis nóg beter en kindvriendelijker maken.”

‘Sinds 18 november 2014 ben ik voorzitster van de Kinderadviesraad in het Radboudumc. Samen met de leden van de KAR wil ik het kinderziekenhuis nóg beter en kindvriendelijker maken.’ De KAR bestaat vanaf november 2013. (...)

Eva Eikhout, voorzitter Kinderadviesraad

Lees verder

Radboudumc toont resultaten

... nu ook van de afdeling Revalidatie

De afdeling Revalidatie richt zich op het behandelen van de lichamelijke, psychische en sociaal-maatschappelijke gevolgen van aandoeningen, ziektes of een ongeval. Het doel is het dagelijks handelen en maatschappelijk functioneren te verbeteren en patiënten te leren om te gaan met blijvende gevolgen als herstel niet meer mogelijk is. Op de afdeling Revalidatie behandelen we ondermeer mensen met een beenprothese die door poliklinische revalidatie hun loopvaardigheid verbeteren. De resultaten daarvan zijn goed, 56% van de patiënten kan na behandeling weer normaal of bijna normaal lopen. Lees meer over de resultaten van de afdeling Revalidatie.

We willen zo transparant mogelijk maken welke kwaliteit patiënten van ons kunnen verwachten. Want patiënten moeten kunnen vertrouwen op de beste kwaliteit van zorg. Bovendien geloven we dat goed geïnformeerde patiënten beter in staat zijn te participeren in hun eigen zorg.
Bekijk onze resultaten
Revalidatie

'Like' patch voor baby’s met gat in middenrif

Een innovatieve patch die bij ons wordt ontwikkeld voor baby’s met een gat in het middenrif, maakt kans op de Medische Inspirator-prijs. Stemmen gaat via Facebook door het filmpje te liken.
patientzoektonderzoeker

Toenames keizersnedes bij bevallingen

Er vinden steeds meer medische ingrepen plaats bij bevallingen. Pien Offerhaus onderzocht bijna 800.000 bevallingen in 2000-2008. Ze vindt de toename in keizersnedes bij gezonde zwangeren zorgelijk, vanwege de gezondheidsrisico’s op korte en lange termijn. Het laag houden van keizersnedes bij gezonde zwangeren verdient daarom evenveel aandacht als het terugdringen van babysterfte. 

Bekijk de wetenschapsagenda voor meer informatie

De koers van het Radboudumc

Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Bekijk de animatiefilm over de koers van het Radboudumc.


287 filmopnames
Radboud Kinder TV

Kinder TV287 filmopnames maakte Radboud Kinder TV vorig jaar voor en door kinderen die in het Radboudumc worden  behandeld. Vanuit een echte filmstudio krijgen jonge patiënten de kans hun fantasie de vrije loop te laten. Ze worden regisseur van hun eigen film, programma of videoclip.  Patiëntjes mogen zelf het verhaal verzinnen. lees verder

Werken in een dynamische omgeving

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Wij zoeken collega’s die deze uitdaging met ons aangaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen. Wil jij samen met ons het verschil maken?