• "ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen"

  Annemiek te Dorsthorst, kinderverpleegkundige
  Annemiek te Dorsthorst, <i>verpleegkundige Kinderziekenhuis</i>: ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen
 • "van molecuul tot mens tot populatie"

  Dr. Alesandra Cambi, onderzoeksleider nano-immunologie
  Dr. Allesandra Cambi van molecuul tot mens tot populatie
 • "door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg"

  Gidi van Neerven, manager kliniek en polikliniek KNO
  Gidi van Neerven door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg
 • "we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel"

  Prof. dr. Jan Smit, internist
  Prof. dr. Jan Smit, <i>internist</i>: we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel

Radboudumc

Inloggen

Ga verder

Aan het woord

Lucianna Vicento, patiënt

“Je zit in hetzelfde schuitje”

‘Het Radboudumc biedt speciale zorg aan kankerpatiënten tussen de 18 en 35 jaar, oftewel Adolescents and Young Adults (AYA’s). Dat zou elk ziekenhuis moeten doen. Op deze leeftijd spelen er naast je ziekte zoveel andere (...)

Lucianna Vicento, patiënt

Lees verder

Radboudumc toont resultaten

Patiënten waarderen Radboudumc bovengemiddeld

Onze patiënten waarderen de zorg tijdens hun ziekenhuisopname met een 8,4 en de zorg in onze poliklinieken met een 8,5. Dit blijkt uit de Consumer Quality Index (CQ-index). Voor de CQ-index worden elk jaar duizenden patiënten naar hun mening gevraagd via een uitgebreide vragenlijst. Via die vragen geven patiënten hun oordeel over een groot aantal thema’s in de zorg.

De resultaten van de CQ-index worden ook vergeleken met andere academische centra. Wanneer je op een thema boven het gemiddelde van alle umc’s scoort, verdient dit in de CQ-index het predicaat ‘best practice’. Het Radboudumc behaalde op 16 van de 27 thema's dit predicaat. Onder andere op het thema ‘eigen inbreng’. Dit past bij de visie van het Radboudumc waarin de patiënt partner is in het behandelteam.

Patiënten waarderen Radboudumc bovengemiddeld

Verbouwing centrale hal

nieuwe centrale hal
Wij moderniseren de centrale hal, zodat we u straks nog beter van dienst kunnen zijn. Dat kan overlast geven. Onze excuses daarvoor. We verwachten dat de nieuwe centrale hal eind april gereed is.

Betere zorg bij schaamlipkanker

Schaamlipkanker of het voorstadium daarvan is soms lastig te herkennen door de arts of patholoog. Loes van den Einden beschrijft mogelijkheden om de zorg voor vrouwen met deze vorm van kanker te verbeteren. Bijvoorbeeld door de inzet van gespecialiseerde pathologen. Ook toonde ze aan dat genetische factoren een rol spelen.

Bekijk de wetenschapsagenda voor meer informatie

De koers van het Radboudumc

Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Bekijk de animatiefilm over de koers van het Radboudumc.


Samen beslissen

Samen beslissen in de zorg willen we allemaal, maar hoe pakken we dat aan en welke omstandigheden helpen ons daarbij? Deze vragen staan centraal tijdens de werkconferentie over Gezamenlijke Besluitvorming. We belichten dit onderwerp vanuit het perspectief van de patiënt, student en professional.

 • Vrijdag 19 februari 2016
 • Radboudumc, Tuinzaal, route 706

Meer informatie

Werken in een dynamische omgeving

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Wij zoeken collega’s die deze uitdaging met ons aangaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen. Wil jij samen met ons het verschil maken?