• "we helpen het Radboudumc de zorg voor de patiënt te verbeteren"

  Jopie Verhoeven, voorzitter patiënten advies raad
 • "ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen"

  Annemiek te Dorsthorst, kinderverpleegkundige
  Annemiek te Dorsthorst, <i>verpleegkundige Kinderziekenhuis</i>: ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen
 • "van molecuul tot mens tot populatie"

  Dr. Alesandra Cambi, onderzoeksleider nano-immunologie
  Dr. Allesandra Cambi van molecuul tot mens tot populatie
 • "door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg"

  Gidi van Neerven, manager kliniek en polikliniek KNO
  Gidi van Neerven door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg
 • "we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel"

  Prof. dr. Jan Smit, internist
  Prof. dr. Jan Smit, <i>internist</i>: we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel

Radboudumc

Inloggen

Ga verder

Aan het woord

Anouk van der Arend, patiënt

“Domme pech en superveel geluk.”

Anouk kreeg op haar 39ste een beroerte. ‘Het was 11.00 uur in de avond toen mijn man zei: “Wat praat je raar, doe gewoon! Til je beide armen eens op?” Ik had helemaal niet in de gaten dat dit niet lukte. Wel had ik ’s (...)

Anouk van der Arend, patiënt

Lees verder

Radboudumc toont resultaten

... nu ook van de afdeling Revalidatie

De afdeling Revalidatie richt zich op het behandelen van de lichamelijke, psychische en sociaal-maatschappelijke gevolgen van aandoeningen, ziektes of een ongeval. Het doel is het dagelijks handelen en maatschappelijk functioneren te verbeteren en patiënten te leren om te gaan met blijvende gevolgen als herstel niet meer mogelijk is. Op de afdeling Revalidatie behandelen we ondermeer mensen met een beenprothese die door poliklinische revalidatie hun loopvaardigheid verbeteren. De resultaten daarvan zijn goed, 56% van de patiënten kan na behandeling weer normaal of bijna normaal lopen. Lees meer over de resultaten van de afdeling Revalidatie.

We willen zo transparant mogelijk maken welke kwaliteit patiënten van ons kunnen verwachten. Want patiënten moeten kunnen vertrouwen op de beste kwaliteit van zorg. Bovendien geloven we dat goed geïnformeerde patiënten beter in staat zijn te participeren in hun eigen zorg.
Bekijk onze resultaten
Revalidatie

Ga goed voorbereid op reis

Is voor je vakantiebestemming een vaccinatie nodig of wil je advies hierover? Ga goed voorbereid op reis en maak gebruik van de diensten van de Radboud Travel Clinic. Zowel mensen met een (chronische) ziekte als gezonde reizigers kunnen advies inwinnen. Tot eind juni is er een speciale kortingsactie.

Meer informatie

Stijfheid bij artrose

Mensen met artrose hebben veel last van stijfheid van hun gewrichten. Deze stijfheid komt doordat er te veel collageen in het gewrichtskapsel ophoopt. Promovendus Dennis Remst ontdekte dat er tijdens artrose een sterke verhoging is van het enzym PLOD2 in het gewrichtskapsel. Dit enzym zorgt ervoor dat collageen moeilijker afbreekbaar en minder elastisch is. 

Bekijk de wetenschapsagenda voor meer informatie

De koers van het Radboudumc

Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Bekijk de animatiefilm over de koers van het Radboudumc.

Spoedeisende Hulp

Spoedeisende Hulp22.291 patiënten heeft de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) in 2014 geholpen. Vierduizend daarvan waren mensen met hartproblemen, behandeld door de eerste harthulp.

Van patiënten met een gebroken vinger tot een reanimatie, van patiënten met een beroerte tot een ernstig ziek kind.

Lees verder     

Werken in een dynamische omgeving

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Wij zoeken collega’s die deze uitdaging met ons aangaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen. Wil jij samen met ons het verschil maken?