• "ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen"

  Annemiek te Dorsthorst, kinderverpleegkundige
  Annemiek te Dorsthorst, <i>verpleegkundige Kinderziekenhuis</i>: ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen
 • "van molecuul tot mens tot populatie"

  Dr. Alesandra Cambi, onderzoeksleider nano-immunologie
  Dr. Allesandra Cambi van molecuul tot mens tot populatie
 • "door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg"

  Gidi van Neerven, manager kliniek en polikliniek KNO
  Gidi van Neerven door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg
 • "we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel"

  Prof. dr. Jan Smit, internist
  Prof. dr. Jan Smit, <i>internist</i>: we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel

Radboudumc

Inloggen

Ga verder

Aan het woord

Niels Staal

“Dit is mijn laatste redmiddel”

Gezellig eten is er voor Niels niet bij. Door de ziekte CIIP is hij volledig afhankelijk van Totale Parenterale Voeding via de bloedbaan. Er is weer een wereld voor hem open gegaan.  ‘Ik was al langer broodmager en (...)

Niels Staal

Lees verder

Radboudumc toont resultaten

Patiënten waarderen Radboudumc bovengemiddeld

Onze patiënten waarderen de zorg tijdens hun ziekenhuisopname met een 8,4 en de zorg in onze poliklinieken met een 8,5. Dit blijkt uit de Consumer Quality Index (CQ-index). Voor de CQ-index worden elk jaar duizenden patiënten naar hun mening gevraagd via een uitgebreide vragenlijst. Via die vragen geven patiënten hun oordeel over een groot aantal thema’s in de zorg.

De resultaten van de CQ-index worden ook vergeleken met andere academische centra. Wanneer je op een thema boven het gemiddelde van alle umc’s scoort, verdient dit in de CQ-index het predicaat ‘best practice’. Het Radboudumc behaalde op 16 van de 27 thema's dit predicaat. Onder andere op het thema ‘eigen inbreng’. Dit past bij de visie van het Radboudumc waarin de patiënt partner is in het behandelteam.

Patiënten waarderen Radboudumc bovengemiddeld

Kids met camera’s

Kids met camera'sHet Radboudumc Amalia kinderziekenhuis werkte mee aan de nieuwe EO-serie ‘Kids met camera's, het ziekenhuis door kinderogen’. Voor deze serie filmden vier van onze patiëntjes zichzelf tijdens hun afspraken op de polikliniek. Zo ziet de kijker hoe kinderen hun ziekte en hun bezoek aan het ziekenhuis ervaren.  

Meer informatie en uitzendschema
Foto: Willem Jan de Bruin
 

Verhoogd risico op Q-koorts

In 2011 werden 1.370 mensen met verhoogd risico op chronische Q-koorts gevaccineerd. Promovenda Teske Schoffelen deed hier onderzoek naar. Ze stelde vast dat Q-koorts-vaccinatie veilig is, maar wel bijwerkingen kan geven. Ook blijkt dat maar 11% van de hoogrisico populatie gevaccineerd is. Haar onderzoek leverde meer informatie over Q-koorts op. 

Bekijk de wetenschapsagenda voor meer informatie

De koers van het Radboudumc

Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Bekijk de animatiefilm over de koers van het Radboudumc.


Publieksavond Therapie in zicht

Therapie in zichtDe publieksavond ‘Therapie in zicht’ gaat over oogonderzoek. Aan de hand van demonstraties, lezingen en een interactieve paneldiscussie gaan we in op de vragen: Kunnen we blindheid voorkomen? Welke kansen biedt onderzoek? Is gentherapie de toekomst?

 • Woensdag 2 december, 19.00 – 22.00 uur
 • Auditorium Radboudumc, route 296
 • Toegang gratis

Meer informatie

Werken in een dynamische omgeving

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Wij zoeken collega’s die deze uitdaging met ons aangaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen. Wil jij samen met ons het verschil maken?