• "we helpen het Radboudumc de zorg voor de patiënt te verbeteren"

  Jopie Verhoeven, voorzitter patiënten advies raad
 • "van molecuul tot mens tot populatie"

  Dr. Alesandra Cambi, onderzoeksleider nano-immunologie
  Dr. Allesandra Cambi van molecuul tot mens tot populatie
 • "door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg"

  Gidi van Neerven, manager kliniek en polikliniek KNO
  Gidi van Neerven door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg
 • "we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel"

  Prof. dr. Jan Smit, internist
  Prof. dr. Jan Smit, <i>internist</i>: we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel

Radboudumc

Inloggen

Ga verder

Aan het woord

Arco Ooms

“Ik ben blij dat er voor de generaties na mij een behandeling komt met gentherapie.”

Arco Ooms (53 jaar) uit Utrecht heeft een erfelijke oogaandoening, Kegeldystrofie. Vanaf zijn twaalfde ging hij minder goed zien, en hij heeft nu nog maar een gezichtsvermogen van 10 procent.   (...)

Arco Ooms

Lees verder

Radboudumc toont resultaten

Patiënten met kanker waarderen zorg met 8,6

Patiënten met kanker waarderen de zorg in ons ziekenhuis met een 8,6. Dat blijkt uit vragenlijsten die we voorlegden aan 893 patiënten. Hierin stellen we vragen over verschillende thema’s in de zorg. Bijvoorbeeld of de patiënt de ruimte krijgt om mee te beslissen over de behandeling of operatie. Dit past bij de visie van het Radboudumc waarin de patiënt partner is in het behandelteam.

Patiënten zijn het meest positief over het serieus nemen van klachten, pijnklachten en bejegening door zorgverleners. 60% van de patiënten zou het Radboudumc zeer waarschijnlijk aanbevelen bij andere patiënten met kanker. 

Patiënten waarderen Radboudumc bovengemiddeld

Radboudumc toont innovatiekracht

InnovatieHet Radboudumc wil voorop lopen in de duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Om dit te bereiken moet innovatie een alledaagse activiteit worden voor medewerkers. Tijdens een innovatiefestival dat georganiseerd werd voor medewerkers toonden we verschillende initiatieven.

Lees verder

200e medische promotie in 2016

Nog nooit waren er in het Radboudumc zoveel medische promoties in één jaar: op 22 december verdedigt Martijn Stommel als 200e promovendus zijn proefschrift. Hij deed onderzoek naar verklevingen bij buikoperaties.

Meer informatie

De koers van het Radboudumc

Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Bekijk de animatiefilm over de koers van het Radboudumc.

Informatiebijeenkomst niertransplantatie en -donatie

Het Radboudumc organiseert op 30 maart een informatiebijeenkomst over niertransplantatie en nierdonatie. U krijgt gelegenheid om vragen te stellen aan donoren en aan patiënten die een nier hebben ontvangen.

 • Donderdag 30 maart, 18.45-21.00 uur
 • Onderwijsgebouw Radboudumc
 • Auditorium, route 296

Meer informatie

Werken in een dynamische omgeving

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Wij zoeken collega’s die deze uitdaging met ons aangaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen. Wil jij samen met ons het verschil maken?