• "we helpen het Radboudumc de zorg voor de patiënt te verbeteren"

  Jopie Verhoeven, voorzitter patiënten advies raad
 • "ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen"

  Annemiek te Dorsthorst, kinderverpleegkundige
  Annemiek te Dorsthorst, <i>verpleegkundige Kinderziekenhuis</i>: ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen
 • "van molecuul tot mens tot populatie"

  Dr. Alesandra Cambi, onderzoeksleider nano-immunologie
  Dr. Allesandra Cambi van molecuul tot mens tot populatie
 • "door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg"

  Gidi van Neerven, manager kliniek en polikliniek KNO
  Gidi van Neerven door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg
 • "we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel"

  Prof. dr. Jan Smit, internist
  Prof. dr. Jan Smit, <i>internist</i>: we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel

Radboudumc

Inloggen

Ga verder

Aan het woord

Annie Wilderink, patiënt (58 jaar)

“Toen ik volledig doof werd, was een cochleair implantaat (CI) mijn laatste redmiddel.”

"Als je niets hoort, is dat zo erg. Je kunt niet meer communiceren, je doet gewoon niet mee in de maatschappij. Ik heb de erfelijke aandoening osteogenesis imperfecta. Hierdoor hoor ik vanaf mijn puberteit slecht. (...)

Annie Wilderink, patiënt (58 jaar)

Lees verder

Radboudumc toont resultaten

... nu ook met het Kwaliteitsvenster (NVZ/NFU)

We willen zo transparant mogelijk maken welke kwaliteit patiënten van ons kunnen verwachten. Want patiënten moeten kunnen vertrouwen op de beste kwaliteit van zorg. Bovendien geloven we dat goed geïnformeerde patiënten beter in staat zijn te participeren in hun eigen zorg. Daarom bepalen we samen met patiënten welke resultaten relevant zijn om te publiceren. Het Radboudumc gebruikt de resultaten om zichtbaar te maken welke kwaliteit we leveren, maar ook om de zorg verder te verbeteren.

Op onze website publiceren we steeds meer resultaten van onze zorg. Daarnaast hebben we ons aangesloten bij het Kwaliteitsvenster van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Hier ziet u in één oogopslag hoe het Radboudumc scoort op een bepaald onderwerp ten opzichte van eerdere jaren, een landelijk gemiddelde of de norm.

Bekijk onze resultaten

Direct naar het Kwaliteitsvenster (NVZ/NFU)
Resultaten

Bevolkingsonderzoek darmkanker

Mariëtte van Kouwen'Goed is niet goed genoeg'
Het Radboudumc heeft een voortrekkersrol bij het dit jaar gestarte bevolkingsonderzoek darmkanker. ‘We bewaken dat artsen in onze  regio de coloscopieën ‘perfect’ uitvoeren’, vertelt maag- darm- en leverarts Mariëtte van Kouwen.

Lees verder

Inschrijving gestart Radboud Summer School

Het Radboudumc en de Radboud Universiteit organiseren van 2 tot 15 augustus speciale zomercursussen voor studenten, onderzoekers en alumni in de Radboud Summer School. Er zijn zes cursussen over interessante onderwerpen binnen de gezondheidszorg. Vroege aanmelders (vóór 1 april) ontvangen 10% korting op het cursusgeld.

Meer informatie

De koers van het Radboudumc

Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Bekijk de animatiefilm over de koers van het Radboudumc.

250 vrijwilligers

getal250      In het Radboudumc zetten 250 vrijwilligers zich belangeloos in op maar liefst 33 verschillende plekken.
De jongste, 13 jaar, brengt elke zondag patiënten van en naar de oecumenische viering. De oudste is 79 en maakt patiënten wegwijs op het poliplein. Vrijwilligers mogen geen beroepsvervangende taken verrichten. ‘Maar dat neemt niet weg dat ze ontzettend waardevol zijn voor de organisatie’, zegt Miriam van Beek, manager vrijwilligers. Lees verder

Werken in een dynamische omgeving

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Wij zoeken collega’s die deze uitdaging met ons aangaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen. Wil jij samen met ons het verschil maken?