• "we helpen het Radboudumc de zorg voor de patiënt te verbeteren"

  Jopie Verhoeven, voorzitter patiënten advies raad
 • "ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen"

  Annemiek te Dorsthorst, kinderverpleegkundige
  Annemiek te Dorsthorst, <i>verpleegkundige Kinderziekenhuis</i>: ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen
 • "van molecuul tot mens tot populatie"

  Dr. Alesandra Cambi, onderzoeksleider nano-immunologie
  Dr. Allesandra Cambi van molecuul tot mens tot populatie
 • "door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg"

  Gidi van Neerven, manager kliniek en polikliniek KNO
  Gidi van Neerven door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg
 • "we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel"

  Prof. dr. Jan Smit, internist
  Prof. dr. Jan Smit, <i>internist</i>: we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel

Radboudumc

Inloggen

Ga verder

Aan het woord

Meta, patiënt

“Ik probeer zo regelmatig mogelijk te leven”

Al mijn hele leven had ik last van mijn darmen. Ik wist niet beter. Pas toen ik op mijn twintigste met vakantie naar Egypte ging en heel erg ziek werd, werd duidelijk dat er iets niet goed zat. Na een endoscopie in het (...)

Meta, patiënt

Lees verder

Radboudumc toont resultaten

... nu ook van de afdeling Revalidatie

De afdeling Revalidatie richt zich op het behandelen van de lichamelijke, psychische en sociaal-maatschappelijke gevolgen van aandoeningen, ziektes of een ongeval. Het doel is het dagelijks handelen en maatschappelijk functioneren te verbeteren en patiënten te leren om te gaan met blijvende gevolgen als herstel niet meer mogelijk is. Op de afdeling Revalidatie behandelen we ondermeer mensen met een beenprothese die door poliklinische revalidatie hun loopvaardigheid verbeteren. De resultaten daarvan zijn goed, 56% van de patiënten kan na behandeling weer normaal of bijna normaal lopen. Lees meer over de resultaten van de afdeling Revalidatie.

We willen zo transparant mogelijk maken welke kwaliteit patiënten van ons kunnen verwachten. Want patiënten moeten kunnen vertrouwen op de beste kwaliteit van zorg. Bovendien geloven we dat goed geïnformeerde patiënten beter in staat zijn te participeren in hun eigen zorg.
Bekijk onze resultaten
Revalidatie

MijnRadboud nu ook voor ouders van kinderen jonger dan 12

Voortaan is het voor ouders van kinderen jonger dan 12 jaar en wettelijk vertegenwoordigers van wilsonbekwame patiënten, mogelijk om toegang tot mijnRadboud van hun kind of cliënt aan te vragen. Met mijnRadboud kunt u in een beveiligde digitale omgeving een deel van het persoonlijke medische dossier raadplegen. Op elk moment en via elke computer, tablet of smartphone. Voor meer informatie zie mijnRadboud.

Botvorming versnellen na aanbrengen botimplantaat 

Patiënten vragen steeds meer om chirurgische ingrepen met een zo klein mogelijke snee en een korte herstelperiode. Botimplantaten worden daarom steeds eerder functioneel belast. Met als risico dat het implantaat te weinig tijd krijgt om vast te groeien in het bot van de patiënt. Bart van Oirschot onderzocht of het aanbrengen van een coating de botvorming kan versnellen.

Bekijk de wetenschapsagenda voor meer informatie

De koers van het Radboudumc

Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Bekijk de animatiefilm over de koers van het Radboudumc.

Museumweekend Anatomisch Museum

Anatomie museumTijdens de Nationale Museumweek 2015 is het Anatomisch Museum extra geopend. De collectie embryo’s en foetussen geven een beeld van de ontwikkeling van de menselijke vrucht vanaf de conceptie tot aan de geboorte. Studenten Geneeskunde geven rondleidingen door het museum. Voor kinderen is er een speurtocht beschikbaar.

Zaterdag 18 en zondag 19 april, 11.00-17.00 uur
Anatomisch Museum, Geert Grooteplein 21, Nijmegen
Meer informatie

Werken in een dynamische omgeving

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Wij zoeken collega’s die deze uitdaging met ons aangaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen. Wil jij samen met ons het verschil maken?