• "we helpen het Radboudumc de zorg voor de patiënt te verbeteren"

  Jopie Verhoeven, voorzitter patiënten advies raad
 • "ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen"

  Annemiek te Dorsthorst, kinderverpleegkundige
  Annemiek te Dorsthorst, <i>verpleegkundige Kinderziekenhuis</i>: ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen
 • "van molecuul tot mens tot populatie"

  Dr. Alesandra Cambi, onderzoeksleider nano-immunologie
  Dr. Allesandra Cambi van molecuul tot mens tot populatie
 • "door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg"

  Gidi van Neerven, manager kliniek en polikliniek KNO
  Gidi van Neerven door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg
 • "we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel"

  Prof. dr. Jan Smit, internist
  Prof. dr. Jan Smit, <i>internist</i>: we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel

Radboudumc

Inloggen

Ga verder

Aan het woord

Rick Durinck, patiënt

“Ik ben geboren met het Proteus Syndroom. Een zeldzame ziekte met overmatige groei en misvorming van weefsels. Gelukkig had de ziekte direct een naam.”

‘Ik had grote wijnvlekken op mijn rug en schouders. En mijn lichaam was aan de rechterzijde groter dan aan de linkerkant. Kijk, deze hand is nog steeds veel groter. Mijn knutselwerkjes verdienden niet de (...)

Rick Durinck, patiënt

Lees verder

Radboudumc toont resultaten

... nu ook van de afdeling Revalidatie

De afdeling Revalidatie richt zich op het behandelen van de lichamelijke, psychische en sociaal-maatschappelijke gevolgen van aandoeningen, ziektes of een ongeval. Het doel is het dagelijks handelen en maatschappelijk functioneren te verbeteren en patiënten te leren om te gaan met blijvende gevolgen als herstel niet meer mogelijk is. Op de afdeling Revalidatie behandelen we ondermeer mensen met een beenprothese die door poliklinische revalidatie hun loopvaardigheid verbeteren. De resultaten daarvan zijn goed, 56% van de patiënten kan na behandeling weer normaal of bijna normaal lopen. Lees meer over de resultaten van de afdeling Revalidatie.

We willen zo transparant mogelijk maken welke kwaliteit patiënten van ons kunnen verwachten. Want patiënten moeten kunnen vertrouwen op de beste kwaliteit van zorg. Bovendien geloven we dat goed geïnformeerde patiënten beter in staat zijn te participeren in hun eigen zorg.
Bekijk onze resultaten
Revalidatie

MijnRadboud nu ook voor ouders van kinderen jonger dan 12

Voortaan is het voor ouders van kinderen jonger dan 12 jaar en wettelijk vertegenwoordigers van wilsonbekwame patiënten, mogelijk om toegang tot mijnRadboud van hun kind of cliënt aan te vragen. Met mijnRadboud kunt u in een beveiligde digitale omgeving een deel van het persoonlijke medische dossier raadplegen. Op elk moment en via elke computer, tablet of smartphone. Voor meer informatie zie mijnRadboud.

In drie stappen malaria uitroeien

584.000 mensen overlijden jaarlijks wereldwijd aan de gevolgen van malaria. Het terugdringen van malaria is één van de grootste uitdagingen voor de internationale gezondheidszorg. Promovendus Guido Bastiaens evalueerde de beschikbare en experimentele behandelings- en vaccinatiestrategieën die malariabestrijding nu en in de toekomst kunnen ondersteunen.

Bekijk de wetenschapsagenda voor meer informatie

De koers van het Radboudumc

Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Bekijk de animatiefilm over de koers van het Radboudumc.

Buizenpost

BuizenpostPer uur komen er gemiddeld 88 gevulde buizenpostpatronen binnen bij de afdeling Laboratoriumgeneeskunde. De diagnostische aanvragen komen van 46 verschillende afdelingen, waaronder verpleegafdelingen, IC’s, operatiekamers en poliklinieken. Medewerkers kunnen de patronen vanuit hun werkplek versturen naar het laboratorium.

Lees verder

Werken in een dynamische omgeving

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Wij zoeken collega’s die deze uitdaging met ons aangaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen. Wil jij samen met ons het verschil maken?