• "we helpen het Radboudumc de zorg voor de patiënt te verbeteren"

  Jopie Verhoeven, voorzitter patiënten advies raad
 • "ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen"

  Annemiek te Dorsthorst, kinderverpleegkundige
  Annemiek te Dorsthorst, <i>verpleegkundige Kinderziekenhuis</i>: ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen
 • "van molecuul tot mens tot populatie"

  Dr. Alesandra Cambi, onderzoeksleider nano-immunologie
  Dr. Allesandra Cambi van molecuul tot mens tot populatie
 • "door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg"

  Gidi van Neerven, manager kliniek en polikliniek KNO
  Gidi van Neerven door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg
 • "we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel"

  Prof. dr. Jan Smit, internist
  Prof. dr. Jan Smit, <i>internist</i>: we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel

Radboudumc

Nieuws en berichten

Inloggen

Ga verder

Aan het woord

Dr. Ronald Bartels, neurochirurg

“Uiteindelijk beslist de patiënt, in samenspraak met ons. Wij zijn er om de patiënt juist en optimaal te informeren.”

Bij ons heeft iedere patiënt recht op de beste zorg. Maar, de beste zorg voor patiënten in het algemeen, is niet altijd de beste zorg voor uw situatie. Wij geloven in persoonsgerichte zorg. Samen met uw arts en (...)

Dr. Ronald Bartels, neurochirurg

Lees verder

Radboudumc toont resultaten

Patiëntervaringen en resultaten van 18 soorten kanker openbaar

We willen zo transparant mogelijk maken welke kwaliteit patiënten van ons kunnen verwachten. Want patiënten moeten kunnen vertrouwen op de beste kwaliteit van zorg. Bovendien geloven we dat goed geïnformeerde patiënten beter in staat zijn te participeren in hun eigen zorg.

Als eerste ziekenhuis in Nederland maakten we in september 2013 resultaten bekend van de behandeling van gynaecologische- en longkanker.  Op 4 februari, Wereldkankerdag, zijn daar patiëntervaringen en resultaten van elf vormen van kanker bijgekomen, waaronder borst-, huid-, prostaat- en darmkanker. Het Radboudumc gebruikt deze resultaten om zichtbaar te maken welke kwaliteit het levert, maar ook om de zorg verder te verbeteren.


Bekijk onze resultaten
  Dikkedarmkanker overleving

ParkinsonTV

ParkinsonTVElke tweede vrijdag van de maand is er om 16.00 uur een uitzending van ParkinsonTV: een interactief zorgconcept voor patiënten, naasten, mantelzorgers en zorgverleners. ParkinsonTV wordt gepresenteerd door dr. Marten Munneke, directeur van ParkinsonNet. Prof. dr. Bas Bloem, hoogleraar neurologie van ons Radboudumc, deelt als vaste gast in iedere uitzending zijn kennis over parkinson. Ook schuiven per thema een patiënt en een gespecialiseerde zorgverlener aan. Meer informatie en de live uitzendingen: www.parkinsontv.nl.

Cursus Hot Topics voor huisartsen

Twee Britse huisartsen verzorgen op vrijdag 23 mei in het Radboudumc de cursus Hot Topics. Speciaal voor huisartsen, om in sneltreinvaart op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen vanuit de vakliteratuur. Doorspekt met humor en muziekfragmenten. En verre van passief: continu zal aan de huisartsen worden gevraagd de koppeling te maken naar de eigen praktijk.

Bekijk de agenda voor meer informatie en inschrijving

De koers van het Radboudumc

Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Bekijk de animatiefilm over de koers van het Radboudumc.

Landelijk Mindfulness Symposium

Het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness organiseert op 22 mei het Landelijk Mindfulness Symposium. Psychologen, gedragstherapeuten, mindfulnesstrainers en andere professionals kunnen hier de laatste ontwikkelingen op het gebied van mindfulness horen. In de ochtend is er aandacht voor recent onderzoek, onder meer op het gebied van mindfulness bij onverklaarde lichamelijke klachten. ’s Middags kunt u workshops volgen, bijvoorbeeld over mindful leiderschap of mindfulness voor zorgprofessionals.

Bekijk het programma

Werken bij het Radboudumc

Deel je kennis en expertise met het zorgveld

Het Radboudumc werkt samen met veel andere partijen in het zorgveld. Wij delen onze kennis en expertise met elkaar. Daarmee dragen wij met ons allen bij aan een gezondere samenleving.
Werk je graag in een veranderende omgeving? Wil je je kennis en ervaring met ons delen?