• "ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen"

  Annemiek te Dorsthorst, kinderverpleegkundige
  Annemiek te Dorsthorst, <i>verpleegkundige Kinderziekenhuis</i>: ik word hier uitgedaagd het beste uit mezelf te halen
 • "van molecuul tot mens tot populatie"

  Dr. Alesandra Cambi, onderzoeksleider nano-immunologie
  Dr. Allesandra Cambi van molecuul tot mens tot populatie
 • "door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg"

  Gidi van Neerven, manager kliniek en polikliniek KNO
  Gidi van Neerven door goed te luisteren leggen we de basis voor de beste zorg
 • "we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel"

  Prof. dr. Jan Smit, internist
  Prof. dr. Jan Smit, <i>internist</i>: we gaan voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel

Radboudumc

Inloggen

Ga verder

Aan het woord

John Mens

“Ik voel mij geen patiënt”

John Mens (62) werd midden in de nacht wakker met vreselijke pijn rond de borst en met uitval van functies in armen en benen.  Een hartaanval, dacht hij. Het bleek neuralgische amyotrofie, een op dat moment vrij (...)

John Mens

Lees verder

Radboudumc toont resultaten

Patiënten met kanker waarderen zorg met 8,6

Patiënten met kanker waarderen de zorg in ons ziekenhuis met een 8,6. Dat blijkt uit vragenlijsten die we voorlegden aan 893 patiënten. Hierin stellen we vragen over verschillende thema’s in de zorg. Bijvoorbeeld of de patiënt de ruimte krijgt om mee te beslissen over de behandeling of operatie. Dit past bij de visie van het Radboudumc waarin de patiënt partner is in het behandelteam.

Patiënten zijn het meest positief over het serieus nemen van klachten, pijnklachten en bejegening door zorgverleners. 60% van de patiënten zou het Radboudumc zeer waarschijnlijk aanbevelen bij andere patiënten met kanker. 

Patiënten waarderen Radboudumc bovengemiddeld

Verbouwing centrale hal

nieuwe centrale hal
Wij moderniseren de centrale hal, zodat we u straks nog beter van dienst kunnen zijn. Dat kan overlast geven. Onze excuses daarvoor. We verwachten dat de nieuwe centrale hal eind april gereed is.

Falende bloedsomloop bij baby’s

Zieke pasgeborenen kunnen door een falende bloedsomloop ernstige complicaties ontwikkelen. Informatie over hoeveel bloed het hart per minuut rondpompt (hartminuutvolume) is essentieel om dit falen tijdig te herkennen. Sabine Vrancken deed onderzoek naar de zogenaamde transpulmonale ultrageluiddilutie (TPUD), waardoor het hartminuutvolume nauwkeurig kan worden bepaald.

Bekijk de wetenschapsagenda voor meer informatie

De koers van het Radboudumc

Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Bekijk de animatiefilm over de koers van het Radboudumc.


Bereikbaarheid Radboudumc tijdens Giro d’Italia 7 en 8 mei

Giro d'ItaliaDe wielerwedstrijd Giro d’Italia komt op 7 en 8 mei door Nijmegen. Op zaterdag rijden de renners via de Betuwe naar Nijmegen en zullen ze finishen op de Oranjesingel. Op 8 mei vertrekken ze vanaf de Grote Markt. Het Radboudumc is hierdoor tijdelijk minder goed bereikbaar.  We raden u aan rekening te houden met de te kiezen route en met langere reistijden. Op www.girogelderland.nl vindt u alle informatie over afsluitingen en ontsluitingen van wegen en wijken.

Werken in een dynamische omgeving

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Wij zoeken collega’s die deze uitdaging met ons aangaan. Medewerkers die goed zijn in hun vakgebied en het beste uit zichzelf halen door grenzen te verleggen. Wil jij samen met ons het verschil maken?