

Aandacht voor uw kind en gezin
Een aandoening bij uw kind heeft impact op het hele gezin. Daarom vinden we het belangrijk om de begeleiding en behandeling zoveel mogelijk af te stemmen op uw kind, maar ook op wat uw gezin nodig heeft om de zorg te kunnen dragen. Dit doen we door naast de medische behandeling, ook te kijken naar waar we u en uw kind bij kunnen begeleiden. Zo zorgen we er samen voor dat uw kind ondanks zijn of haar medische aandoening, zo gezond mogelijk kan opgroeien.
Onze zorg tijdens de zwangerschap
Wij bieden zorg aan vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. We willen je zo veilig, vriendelijk en persoonlijk mogelijk begeleiden in deze bijzondere fases. Een ontspannen sfeer met deskundige begeleiding en persoonlijke aandacht voor jou en je partner vinden we daarbij belangrijk.
naar paginaHoe doen we dat?

Medisch pedagogisch zorgverleners (MPZ)
Medisch pedagogisch zorgverleners (MPZ) kunnen u en uw kind begeleiden en ondersteunen, zodat uw kind zich meer op het gemak voelt tijdens een onderzoek, behandeling of opname.
lees meer
Opgroeien tot een volwassene transitie
Vanaf 12 jaar helpen we tieners stap voor stap zelfstandiger te worden, zodat ze op hun18e steeds meer zelf kunnen beslissen en regelen als het om hun ziekte en behandeling gaat.
lees meer
Kinder Comfort Team
Het Kinder Comfort Team (KCT) begeleidt gezinnen met een kind dat een aandoening heeft die niet te genezen is en die (medische) zorg nodig heeft. Het kan gaan om begeleiding thuis maar ook in het ziekenhuis.
lees meer
Educatieve voorziening ziek en onderwijs
Wanneer uw kind ernstig of langdurig ziek is en bij ons onder behandeling is kan dat gevolgen hebben voor het onderwijs en de ontwikkeling. Wij helpen de school, de leerling en de ouders hierbij.
lees meer
Pijn bij kinderen
Voor kinderen die pijn hebben of die een pijnlijke ingreep moeten ondergaan vinden we het belangrijk om de pijn zo veel mogelijk te verlichten. Hiervoor maken we een behandelplan. lees meer
Transfer naar huis
Na een ziekenhuisopname kan het zijn dat uw kind thuis professionele zorg nodig heeft. De (kinder)transferverpleegkundige helpt u bij het organiseren van deze zorg.
lees meerTransfer naar huis
Na een ziekenhuisopname kan het zijn dat uw kind nog professionele zorg thuis nodig heeft. In zo'n geval schakelt de kinderverpleegkundige de (kinder)transferverpleegkundige in.
Deze transferverpleegkundige helpt bij:
- Het bepalen van de nodige kindzorg thuis met uitgangspunt: thuis waar mogelijk en in het ziekenhuis waar noodzakelijk.
- Het organiseren van deze kindzorg.
- Het aanvragen van hulpmiddelen voor thuis.
Zo wordt de overgang van ziekenhuis naar huis zo soepel mogelijk gemaakt, en krijgt uw kind de juiste zorg die het nodig heeft, thuis wanneer dat kan en in het ziekenhuis wanneer dat nodig is.
Bekijk ook...

Omgaan met een zeldzame aandoening bij kinderen
De impact en behoeften bij zeldzame aandoeningen zijn anders dan bij ziektes die vaker voorkomen. Waar krijgen u, uw kind en uw gezin mee te maken en wat kunt u doen?
lees meer
Omgaan met een chronische ziekte
Als uw kind een ziekte heeft, is dat heel ingrijpend. U maakt zich zorgen over de gezondheid en over zijn/haar ontwikkeling. En misschien ook over de toekomst. Lees hier hoe u kunt omgaan met eventuele sociale en emotionele gevolgen. lees meerSportpoli voor kinderen
Tijdens een gesprek op de Esther Vergeer Foundation Sportpoli komt u meer te weten over de mogelijkheden die er zijn voor uw kind om dichtbij huis te sporten.
lees meer
Adviesraden
De adviesraden van het Amalia kinderziekenhuis geven advies over wat er beter kan in het kinderziekenhuis. Regelmatig vragen wij patiënten, broertjes, zusjes of ouders om mee te denken.
lees meer