Voor uw kind zorgen

U mag zo vaak bij uw kind zijn als u wilt. U mag uw kind wassen, aankleden en helpen met eten. U kunt de dingen doen die u thuis ook doet voor uw kind. Ook mag u mee naar de meeste onderzoeken.

lees meer

Voor uw kind zorgen

U mag zo vaak bij uw kind zijn als u wilt. U mag uw kind wassen, aankleden en helpen met eten. U kunt de dingen doen die u thuis ook doet voor uw kind.

Met de verpleegkundige maakt u afspraken over wanneer u bij uw kind bent en hoe u voor uw kind zorgt. We proberen de zorg zoveel mogelijk met u af te stemmen. Ook mag u mee naar de meeste onderzoeken. Overleg met de verpleegkundige wat het meest in het belang is voor uw kind. Kunt u niet zelf aanwezig zijn tijdens een onderzoek of behandeling, dan wordt uw kind begeleid door de verpleegkundige of medisch pedagogisch zorgverlener.


Begeleiding

Uw kind kan zich tijdens de opname in het ziekenhuis anders gedragen. Hij of zij kan boos zijn, of afstandelijk. U kunt hierover praten met de medisch pedagogisch zorgverlener van de afdeling.

lees meer

Begeleiding

Uw kind kan zich tijdens de opname in het ziekenhuis anders gedragen. Hij of zij kan boos zijn, of afstandelijk. U kunt hierover praten met de medisch pedagogisch zorgverlener van de afdeling.

Pedagogisch medewerker

De medisch pedagogisch zorgverlener begeleidt uw kind tijdens de opname in het ziekenhuis. In overleg met u en de verpleegkundige bereidt de medisch pedagogisch zorgverlener uw kind voor op onderzoeken en/of behandelingen. Hij of zij observeert uw kind en bespreekt de bevindingen met u en het behandelingsteam. Als het voor uw kind nodig is, heeft hij of zij ook contact met een psycholoog.

Ondersteuning

Opname in het ziekenhuis kan zwaar zijn voor uw kind en gezin. U kunt hierover praten met een geestelijk verzorger van de dienst Geestelijke Verzorging en Pastoraat van het ziekenhuis. Ook kunt u hulp krijgen van een maatschappelijk werker, psycholoog of orthopedagoog. U kunt zelf contact met hen opnemen, maar de verpleegkundige kan dit ook regelen. Ouderverenigingen kunnen u ook helpen, zoals de Vereniging Kind en Ziekenhuis.

Paramedische zorg

Als het nodig is, schakelt de behandelend arts ook een fysiotherapeut, ergotherapeut of (pré)logopedist in bij de behandeling van uw kind. Die behandeling kan doorgaan als uw kind weer thuis is.


Blijven slapen

Eén van de ouders mag blijven slapen. De andere ouder, broertjes, zusjes of andere familieleden kunnen gebruikmaken van het Radboudhotel, Ronald McDonald Huis of Logeerhuis de Boeg.

lees meer

Blijven slapen

U kunt blijven overnachten bij uw kind. Wilt u dan rekening houden met het volgende:

 • Er kan één ouder blijven slapen.
 • Het opklapbed of de stretcher graag opmaken voordat uw kind gaat slapen en ’s morgens voor 8.00 uur weer opbergen.
 • Wij verzoeken u ook gepaste nachtkleding te dragen.
 • U kunt gebruik maken van de badkamer die aan de kamer van uw kind verbonden is tussen 18.00 uur ‘s avonds en 8.00 uur ’s morgens. Beide afdelingen hebben ook een losse doucheruimte.
 • Voor toiletbezoek verwijzen wij u overdag naar de toiletten op de gang. ’s Nachts kunt u wel gebruik maken van de toilet op de kamer van uw kind.
 • De ouder die blijft slapen krijgt ontbijt geserveerd op de kamer. Koffie en thee zijn voor u verkrijgbaar in de ouderkamer op de afdeling. Overige maaltijden dient u zelf te verzorgen.
 • Dat kan door te kiezen voor een gastenmaaltijd die u op de afdeling kunt bestellen. Ook is er de mogelijkheid te eten in het restaurant. De keuze is uiteraard aan u. U mag ook zelf uw eten verzorgen.
 • Ook kunt u kiezen voor overnachten in het Ronald Mc Donaldhuis of in het Radboudhotel. Reserveren is helaas niet mogelijk. Op de dag van opname kan de secretaresse zien of er kamers aldaar beschikbaarheid zijn. Aan beide faciliteiten zijn kosten verbonden.

Overnachten buiten het Amalia kinderziekenhuis


Ronald McDonald Huis Nijmegen

In het Ronald McDonald Huis Nijmegen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in ons kinderziekenhuis.

lees meer

Ronald McDonald Huis Nijmegen

In het Ronald McDonald Huis Nijmegen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in ons kinderziekenhuis. Medewerkers van de afdeling waar uw kind is opgenomen bekijken of u in het Ronald McDonald Huis kunt blijven. Het ziekenhuis informeert of er een kamer beschikbaar is en kondigt uw komst bij het Huis aan. Bij binnenkomst schrijven de medewerkers van het Ronald McDonald huis u in. U krijgt een rondleiding door het Huis en uw kamer. Per gezin is in principe één kamer beschikbaar. De kamers zijn groot genoeg om ruimte te bieden aan extra (kinder)bedden. De kamer beschikt over een badkamer en televisie.
 
Route naar het Ronald McDonald huis Nijmegen vanuit het Amalia kinderziekenhuis:
 • Vanuit het Amalia kinderziekenhuis loopt u links de grote gang in richting de hoofdingang.
 • Bij de hoofdingang, het Geert Grooteplein Zuid, slaat u linksaf richting de Philips van Leydenlaan (waar ook de bussen rijden).
 • Sla op de T-splitsing rechtsaf en loop vijftig meter door op de Philps van Leydenlaan
 • Sla op de hoek rechtsaf naar de Kapittelweg.
 • U vindt het Ronald Mc Donald huis na twintig meter aan uw rechterhand.
Contact
Ronald McDonald Huis Nijmegen
Kapittelweg 24
6525 EP Nijmegen
T 024 - 354 09 61
https://rmcdnijmegen.nl/
nijmegen@ronaldmcdonaldhuis.nl

Radboudhotel

Familieleden van patiëntjes kunnen gebruikmaken van het Radboudhotel. Dit is een eenvoudig hotel met 17 kamers. lees meer

Logeerhuis De Boeg

In Logeerhuis De Boeg kunnen zieke kinderen samen met hun ouders, broers en zussen kosteloos overnachten.

lees meer

Logeerhuis De Boeg

In Logeerhuis De Boeg kunnen zieke kinderen samen met hun ouders, broer of zus kosteloos overnachten. Dit kan van pas komen als u bijvoorbeeld vroeg met uw kind in het ziekenhuis moet zijn en jullie van ver komen, of als jullie voor een behandeling meerdere dagen achter elkaar in het ziekenhuis moeten zijn.

Logeerhuis de Boeg in Groesbeek ligt op 7 minuten rijden van het Amalia kinderziekenhuis en is rolstoeltoegankelijk. In de suites van De Boeg kunnen maximaal 4 personen overnachten. De Boeg heeft een tuin met een trampoline en een speelhuis. Vrijwilligers bieden ondersteuning door u te helpen met koken en op uw andere kinderen te passen als u met uw zieke kind naar het ziekenhuis moet. 

U kunt 1 nacht tot maximaal 6 weken in De Boeg verblijven. 

Meer informatie

Kijk op www.deboegnijmegen.nl of bel 06 13 26 25 56.