Baby/child watch

Het liefst wilt u er 24 uur per dag voor uw kind zijn. Soms lukt het u niet om de hele dag bij uw kind te zijn, voor die momenten kunt u tijdens de opname gebruikmaken van de Baby/Child watch. Hiermee kunt u uw kind via een livestream zien op uw telefoon. Daardoor kunt u, zowel binnen als buiten het ziekenhuis, zien hoe het met uw kind gaat. Met de verpleegkundigen kunt u (en indien mogelijk met uw kind) samen besluiten de baby/childwatch aan te zetten.

Amalia kinderziekenhuis Opname op de verpleegafdeling Verpleegafdeling Amalia kinderziekenhuis

Bouwwerkzaamheden

Op en rondom de afdeling vinden bouwwerkzaamheden plaats. De werkzaamheden hebben te maken met een verbouwing op de derde verdieping. Helaas kunt u soms overlast ervaren, zoals geluid of trillingen en op sommige plekken zijn schotten geplaatst.


Opname in het Amalia kinderziekenhuis de verpleegafdeling

Op onze verpleegafdeling liggen kinderen van 0 tot 18 jaar. Ieder kind heeft een eigen slaapkamer en badkamer. Er is een zitje dat omgebouwd kan worden naar een bed zodat een ouder/verzorger kan blijven slapen. 

lees meer

Opname in het Amalia kinderziekenhuis de verpleegafdeling

Als uw kind wordt opgenomen in ons kinderziekenhuis betekent dat dat uw kind één of meer nachten blijft slapen op een van onze verpleegafdelingen. Op onze verpleegafdelingen liggen kinderen van 0 tot 18 jaar.

De kamer

Ieder kind heeft een eigen slaapkamer en badkamer. Er is een zitje dat omgebouwd kan worden naar een bed zodat eén ouder/verzorger kan blijven slapen. Dit noemen we rooming-in. Er is kastruimte voor het opbergen van kleding en speelgoed en een kluisje voor waardevolle spullen. Ook is er een aanrecht op de kamer voor de spullen die verpleegkundige nodig heeft.

Controle

Dag en nacht komen de verpleegkundigen langs om uw kind te controleren en verzorgen.

Veiligheid

Op de kamer staan vaak meerdere apparaten, welke soms ook licht geven. In verband met de brandveiligheid mag u geen doeken of andere dingen op de apparaten leggen. Heeft u last van de apparaten, vraag dan een verpleegkundige of deze uitgezet of gedimd kunnen worden. Dit is niet altijd mogelijk.

Luister op afstand
Op de kamer is een uitluistersysteem geïnstalleerd. Dit is een zorgsysteem waarmee we op afstand uw kind op de kamer kunnen horen, een soort babyfoon. Mocht u als ouder de kamer verlaten, dan kunt u de verpleegkundige vragen dit systeem aan te zetten. Meldt u zich bij terugkomst op de afdeling weer bij de verpleging, zodat zij het systeem weer kunnen uitzetten. In verband met de veiligheid en privacy is het niet toegestaan eigen (video)babyfoons te gebruiken in het ziekenhuis. 

Afdelingsdeuren sluiten om 22.00 uur
De afdelingsdeuren sluiten om 22.00 uur. Het is wel altijd mogelijk om de afdeling te verlaten. Wilt u graag de afdeling op, druk dan even op de deurbel bij het intercomsysteem dan maken we de deur voor u open. 

Neem geen electrische apparaten mee naar het ziekenhuis
In het ziekenhuis is het niet toegestaan zelf meegenomen apparaten, zoals een tosti-ijzer, elektrische deken of televisie te gebruiken. Heb je twijfels of het apparaat gebruikt mag worden, vraag het dan aan het verplegend personeel. 

Planten en bloemen
Planten en bloemen op de kamer zijn niet toegestaan in verband met de hygiëne.


Contact

Verpleegafdeling Amalia kinderziekenhuis

(024) 361 38 80
contactformulier

Naar de verpleegafdeling

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: F
Verdieping: 2
Route: 807 en 808

bekijk route

Naar de verpleegafdeling

Bezoekadres

Verpleegafdeling Amalia kinderziekenhuis
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Parkeren

Het Amalia kinderziekenhuis is via meerdere ingangen bereikbaar. Bij Ingang Midden zijn 2 parkeerplaatsen voor langere invalidevoertuigen. Als uw kind meerdere dagen wordt opgenomen kan het voordeliger zijn om een parkeerkaart voor een week of maand te kopen. 

Looproute

Volg route 801 naar de centrale balie van de verpleegafdeling. Hier wordt u verwezen naar verpleegafdeling F2a (route 807) of F2b (route 808). 

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw F, Verdieping 2 en volg route 807 en 808 (Verpleegafdeling Amalia kinderziekenhuis)

Informatie voor kinderen

Bekijk hierboven het filmpje om te zien het het gaat op de verpleegafdeling. Wil je meer weten? Klik dan op 'lees meer'. 

lees meer

Bij uw kind zijn en overnachten

U mag zo vaak bij uw kind zijn als u wilt. Eén ouder mag blijven slapen. We proberen de zorg zoveel mogelijk in overleg met u te doen. lees meer

Korte opname?

Komt uw kind voor een korte opname (maximaal 4 nachten), dan verblijft uw kind meestal op op de Short Stay Unit (SSU). 

meer over de SSU

Opname op de verpleegafdeling

Als uw kind wordt opgenomen in ons kinderziekenhuis betekent dat dat uw kind één of meer nachten blijft slapen op een van onze verpleegafdelingen. lees meer

Tijdens de opname


Bezoek en post

Ouders, broertjes en zusjes zijn de hele dag welkom. Ander bezoek is welkom tussen 15.00 - 20.00 uur. Wilt iemand uw kind een kaartje sturen tijdens de opname? Hier vindt u het adres.

lees meer

Bezoek en post

Bekijk voordat u op bezoek komt de actuele coronamaatregelen op deze pagina.

Bezoektijden

Als uw kind één of meer nachten blijft slapen in het Amalia kinderziekenhuis dan zijn ouders, broertjes en zusjes zijn de hele dag welkom. Ander bezoek is welkom tussen 15.00 uur en 20.00 uur. 

Kan het bezoek niet op deze tijd? Overleg dan met de verpleegkundige of zij eventueel op een andere moment mogen komen. Er mogen maximaal 2 mensen tegelijk bij uw kind op bezoek komen. Kinderen mogen alleen op bezoek komen als er een volwassene bij is.

Rusttijd

Van 12.30 tot 14.00 uur is het rusttijd voor de kinderen op de afdeling. Er zijn dan ook, voor zover mogelijk, geen behandelingen.

Weggaan

Het kan voor uw kind lastig zijn als u weggaat. U maakt het vertrek makkelijker als u al een paar minuten van te voren aangeeft dat u zo weggaat. Vertel dat u weer terugkomt. Zeg zo precies mogelijk wanneer u er weer bent. Als uw kind wil dat er even iemand van de afdeling bij hem of haar blijft, kan dat. Geef ook bij de verpleegkundige aan wanneer u terugkomt. Dan passen we de zorg hierop aan.

Kaartje sturen?

Wil iemand uw kind een kaartje sturen als hij of zij is opgenomen in het Amalia kinderziekenhuis? Dit is het adres:

Radboudumc
<naam>
Amalia kinderziekenhuis, Route 801
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen


Spel en ontspanning

Er is voor uw kind veel leuks te beleven in het ziekenhuis. Van spelen op het dakterras tot activiteiten op het theaterplein. Geef het aan de verpleegkundige door als u uw kind meeneemt van de afdeling.

lees meer

Spel en ontspanning

Er is voor uw kind veel leuks te beleven in het ziekenhuis. Op 'Wat is er te doen?’ kunt u lezen wat er voor uw kind te doen is in het ziekenhuis. Geef het aan de verpleegkundige door als u uw kind meeneemt van de afdeling.

Speelgoed

We hebben veel speelgoed op de afdeling. Het meeste speelgoed bewaren we in een afgesloten kast. Zo voorkomen we dat het kwijtraakt en zorgen we dat kleine kinderen niet bij speelgoed kunnen dat gevaarlijk voor hen is. U kunt de sleutel altijd vragen aan de pedagogisch medewerker of verpleegkundige. Berg het speelgoed na gebruik weer op en doe de kast op slot.

Dakterras

Bij mooi weer mag uw kind op het dakterras spelen. Dit mag altijd, behalve tijdens het rustuur. Ook broertjes en zusjes kunnen hier spelen. Er moet altijd een volwassene bij zijn. U vindt het dakterras op de 2e verdieping van het gebouw Vrouw en Kind. U mag hier niet roken.

Theaterplein

We organiseren regelmatig activiteiten op het theaterplein. Kinderen kunnen hier spelen en voor tieners is er een hangplek. U vindt het plein op de 2e verdieping van het gebouw Vrouw en Kind. Kinderen onder de 12 mogen alleen onder begeleiding op het theaterplein spelen.


Baby/child watch

Soms lukt het niet om de hele dag bij uw kind te zijn, voor die momenten kunt u tijdens de opname gebruikmaken van de Baby/Child watch.

lees meer

Ontwerpkeuzes in het Amalia kinderziekenhuis

Ervoor zorgen dat een patiënt zich zoveel mogelijk thuis voelt terwijl hij in het ziekenhuis is, dat is een uitdaging. Maar bij het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis doen we daar wel ons best voor. Bij het ontwerp en de inrichting is daar al rekening mee gehouden.

lees meer

Educatieve voorziening ziek en onderwijs

Wanneer uw kind of uw leerling ernstig of langdurig ziek is en bij ons onder behandeling is kan dat gevolgen hebben voor het onderwijs en de ontwikkeling. Wij helpen de school, de leerling en de ouders hierbij. lees meer

Adviesraden

De adviesraden van het Amalia kinderziekenhuis geven advies over wat er beter kan in het kinderziekenhuis. Regelmatig vragen wij patiënten, broertjes, zusjes of ouders om mee te denken. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet