Amalia kinderziekenhuis Opname op de verpleegafdeling Verpleegafdeling Amalia kinderziekenhuis

Opname in het Amalia kinderziekenhuis de verpleegafdeling

Op onze verpleegafdeling liggen kinderen van 0 tot 18 jaar. Ieder kind heeft een eigen slaapkamer en badkamer.

lees meer

Opname in het Amalia kinderziekenhuis de verpleegafdeling

Als uw kind wordt opgenomen in ons kinderziekenhuis betekent dat dat uw kind één of meer nachten blijft slapen op een van onze verpleegafdelingen. Op onze verpleegafdelingen liggen kinderen van 0 tot 18 jaar.

De kamer

Ieder kind heeft een eigen slaapkamer en badkamer. Er is een zitje dat omgebouw kan worden naar een bed zodat eén ouder/verzorger kan blijven slapen. Dit noemen we rooming-in. Er is kastruimte voor het opbergen van kleding en speelgoed en een kluisje voor waardevolle spullen. 

Veiligheid

Op de kamer staan vaak meerdere apparaten, welke soms ook licht geven. In verband met de brandveiligheid mag u geen doeken of andere dingen over de apparaten leggen. Heeft u last van deze apparaten, vraag dan een verpleegkundige of deze uitgezet of gedimd kunnen worden. Dit is niet altijd mogelijk.

Luister op afstand
Op de kamer is een uitluistersysteem geïnstalleerd. Dit is een zorgsysteem waarmee we op afstand uw kind op de kamer kunnen horen, een soort babyfoon. Mocht u als ouder de kamer verlaten, dan kunt u de verpleegkundige vragen dit systeem aan te zetten. Meld u zich bij terugkomst op de afdeling weer bij de verpleging, zodat zij de intercom weer uit kunnen zetten. In verband met de veiligheid en privacy is het niet toegestaan eigen (video)babyfoons te gebruiken in het ziekenhuis. 

Afdelingsdeuren sluiten om 22.00 uur
In verband met de veiligheid gaan de afdelingsdeuren om 22.00 uur dicht. Het is wel altijd mogelijk om de afdeling te verlaten. Wilt u graag de afdeling op, druk dan even op de deurbel bij het intercomsysteem dan maken we de deur voor u open. 

Neem geen apparaten mee naar het ziekenhuis
In het ziekenhuis is het niet toegestaan zelf meegenomen apparaten, zoals een tosti-ijzer, elektrische deken of televisie te gebruiken. Heb je twijfels of het apparaat gebruikt mag worden, vraag het dan aan het verplegend personeel. 

Planten en bloemen
Planten en bloemen op de kamer zijn niet toegestaan in verband met de hygiëne.

Spelen
Nadat de verbouwing voltooid is volgt hier meer informatie over. Tot die tijd zijn de speelruimtes helaas niet in gebruik. Wel is het mogelijk om via onze verpleegassistenten en medisch pedagogische zorgverleners speelgoed op de kamer te krijgen. 


Contact

Amalia kinderziekenhuis

(024) 361 44 15
contact

Naar de verpleegafdeling

Ingang: Hoofdingang
Route: 821

bekijk route

Naar de verpleegafdeling

Bezoekadres

Verpleegafdeling Amalia kinderziekenhuis
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Volg route 821 (de Vuurtoren). Op de afdeling hoort u of uw kind opgenomen wordt op route 821 de Vuurtoren, of op Verpleegafdeling F2A (route 807). 

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 821 (Verpleegafdeling Amalia kinderziekenhuis)

Bij uw kind zijn en overnachten

U mag zo vaak bij uw kind zijn als u wilt en er mag één ouder blijven slapen. We proberen de zorg zoveel mogelijk in overleg met u te doen.

lees meer

Bezoektijden

Ouders en broertjes en zusjes zijn de hele dag welkom. Voor anderen gelden de bezoektijden. Doordeweeks is dit van 14.30 tot 20.00 uur. In het weekend is dit tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 tot 20.00 uur.

lees meer

Bezoektijden

U als ouder mag de hele dag bij uw kind zijn. Ook broertjes en zusjes zijn de hele dag welkom. Voor anderen gelden de bezoektijden:
  • Maandag t/m vrijdag: van 14.30 tot 20.00 uur.
  • Zaterdag en zondag: van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 20.00 uur.
Kan het bezoek niet op deze tijd? Overleg dan met de verpleegkundige of zij eventueel op een andere moment mogen komen. Er mogen maximaal 3 mensen tegelijk bij uw kind op bezoek zijn. Kinderen mogen alleen op bezoek komen als er een volwassene bij is.

Rusttijd

Van 12.30 tot 14.00 uur is het rusttijd voor de kinderen op de afdeling. Er zijn dan ook, voor zover mogelijk, geen behandelingen.

Weggaan

Het kan voor uw kind lastig zijn als u weggaat. U maakt het vertrek makkelijker als u uw vertrek een paar minuten van te voren aankondigt. Vertel dat u terugkomt en zeg zo precies mogelijk wanneer u er weer bent. Als uw kind wil dat er even iemand van de afdeling bij hem of haar blijft, kan dat. Geef ook bij de verpleegkundige aan wanneer u terugkomt. Dan passen we de zorg hierop aan.

Tijdens de opname


Spel en ontspanning

Er is voor uw kind veel leuks te beleven in het ziekenhuis. Van spelen op het dakterras tot activiteiten op het theaterplein. Geef het aan de verpleegkundige door als u uw kind meeneemt van de afdeling.

lees meer

Spel en ontspanning

Er is voor uw kind veel leuks te beleven in het ziekenhuis. Op ‘Wat is er te beleven?’ kunt u lezen wat er voor uw kind te doen is in het ziekenhuis. Geef het aan de verpleegkundige door als u uw kind meeneemt van de afdeling.

Speelgoed

We hebben veel speelgoed op de afdeling. Het meeste speelgoed bewaren we in een afgesloten kast. Zo voorkomen we dat het kwijtraakt en zorgen we dat kleine kinderen niet bij speelgoed kunnen dat gevaarlijk voor hen is. U kunt de sleutel altijd vragen aan de pedagogisch medewerker of verpleegkundige. Berg het speelgoed na gebruik weer op en doe de kast op slot.

Dakterras

Bij mooi weer mag uw kind op het dakterras spelen. Dit mag altijd, behalve tijdens het rustuur. Ook broertjes en zusjes kunnen hier spelen. Er moet altijd een volwassene bij zijn. U vindt het dakterras op de 2e verdieping van het gebouw Vrouw en Kind. U mag hier niet roken.

Theaterplein

We organiseren regelmatig activiteiten op het theaterplein. Kinderen kunnen hier spelen en voor tieners is er een hangplek. U vindt het plein op de 2e verdieping van het gebouw Vrouw en Kind. Kinderen onder de 12 mogen alleen onder begeleiding op het theaterplein spelen.

Boeken lenen

U en uw kind kunnen boeken lenen van de boekenwagen. Medewerkers van de bibliotheek komen op een vaste morgen in de week met de boekenwagen op de afdeling.

Educatieve Voorziening ziek en onderwijs

Wanneer uw kind of uw leerling ernstig of langdurig ziek is en bij ons onder behandeling is kan dat gevolgen hebben voor het onderwijs en de ontwikkeling. Wij helpen de school, de leerling en de ouders hierbij.

lees meer

Adviesraden

De adviesraden van het Amalia kinderziekenhuis geven advies over wat er beter kan in het kinderziekenhuis. Regelmatig vragen wij patiënten, broertjes, zusjes of ouders om mee te denken. lees meer