Over Kinderneurologie
Bij het specialisme Kinderneurologie komen kinderen met diverse problemen waarbij we vermoeden dat de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen of spieren niet goed werken.
lees meerOver Kinderneurologie
Op de polikliniek Kinderneurologie komen kinderen met diverse problemen waarbij we vermoeden dat de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen of spieren niet goed werken.
Deze kinderen hebben bijvoorbeeld:
- epilepsie
- hoofdpijn
- een ontwikkelingsachterstand
- loopproblemen
- spierzwakte
- speekselverlies
- slikproblemen
- aangeboren afwijkingen zoals een open ruggetje
Kinderneurologen
De kinderneurologen proberen te achterhalen wat er met uw kind aan de hand is en welke behandeling of begeleiding uw kind nodig heeft om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Hiervoor werken we nauw samen met kinderlogopedie, kinderfysiotherapie, kinderergotherapie en kinderpsychologie.
Naar uw afspraak polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Ingang: Hoofdingang
Route: route 785
Naar uw afspraak polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Bezoekadres
Polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Aanmelden
Meld uw kind aan bij de aanmeldzuil. Daar krijgt u een ticket met een oproepcode. Neem daarna plaats in de wachtruimte en wacht tot uw oproepcode op het wachttijdenscherm verschijnt. Op het scherm ziet u ook een kamernummer staan. Loop samen met uw kind naar de juiste kamer, de zorgverlener komt uw kant uit.
Afspraaktijden
Als het nodig is dat uw kind eerst wordt gezien door de doktersassistent, worden jullie 15 tot 30 minuten eerder uitgenodigd. De doktersassistent meet en weegt uw kind en doet soms ook wat andere metingen ter voorbereiding op de afspraak.
Meer informatie
- Lees hier hoe u uw kind kunt voorbereiden, wat belangrijk is om mee te nemen en waar u moet zijn.
Routebeschrijving
Onze zorg
Vanuit het Amalia kinderziekenhuis verlenen we zorg vanuit de polikliniek. We zijn gespecialiseerd in spierziekten bij kinderen en bewegingsstoornissen.
Eerste afspraak
Bij het eerste bezoek heeft uw kind eerst een afspraak bij een kinderarts of neuroloog in opleiding. Zij vragen waar uw kind last van heeft. Er volgt ook een onderzoek waarin we kijken hoe uw kind beweegt en reageert. Dit is niet belastend voor uw kind. lees meerEerste afspraak
Bij het eerste bezoek heeft uw kind eerst een afspraak bij een kinderarts of neuroloog (in opleiding). Zij vragen waar uw kind last van heeft. Daarnaast stellen zij vragen aan u over:- de zwangerschap;
- de bevalling;
- de babyleeftijd;
- de ontwikkeling van uw kind;
- doorgemaakte ziekten;
- het gedrag van het kind;
- de slaapgewoonten;
- de medicatie die uw kind gebruikt.
Spreekuren
We hebben binnen onze polikliniek verschillende specialistische spreekuren. lees meerSpreekuren
Binnen onze polikliniek Kinderneurologie zijn verschillende spreekuren:
- Neuromusculair spreekuur, voor kinderen met een spierziekte of aandoeningen van de zenuwen.
- Degeneratief spreekuur, voor kinderen met een progressieve hersenziekte.
- Spina bifida spreekuur, voor kinderen met een open ruggetje.
- Droolingspreekuur / Slikteam, voor kinderen die last hebben van slikproblemen of overmatig kwijlen.
- Prenataal spreekuur, voor aanstaande ouders over de mogelijke gevolgen die een afwijking in de hersenen of het ruggenmerg kan hebben, nadat deze afwijkingen is gezien zijn bij de echo.
- Bewegingsstoornissen spreekuur, voor kinderen met een bewegingsstoornis, zoals dystonie, chorea of tics.
- Neurocutaan spreekuur, voor kinderen met een neurologische ziekte die ook huidafwijkingen geeft (Neurofibromatose, Cowden syndroom).
- KOALA spreekuur, een multidisciplinair spreekuur om de oorzaak van ontwikkelingsachterstand van een kind te achterhalen
- Algemeen kinderneurologie spreekuur,voor uiteenlopende vragen over kinderneurologische problemen
Slik- en kwijlpoli
Polikliniek voor kinderen die last hebben van slikproblemen of overmatig kwijlen.
lees meerProject Sportpoli voor kinderen
De sportpoli is opgericht voor kinderen met spierziekten, zenuw- en bindweefselaandoeningen en ontwikkelings- en bewegingsstoornissen. Tijdens een traject wordt uw kind begeleid naar een geschikte sportvereniging dicht bij huis. lees meerAfspraak in het Amalia kinderziekenhuis praktische informatie
Heeft uw kind een afspraak of blijft uw kind één of meer nachten slapen in het Amalia kinderziekenhuis? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden, wat belangrijk is om mee te nemen en waar u moet zijn.
lees meer