Nieuws Belangrijke informatie voor patienten en bezoekers update 25 06 2020
26 juni 2020


Gelukkig kunnen we steeds meer patiënten in ons Radboudumc ontvangen. Dat is goed nieuws voor patiënten die door de coronacrisis langer hebben moeten wachten op een afspraak of behandeling. Maar door de uitbreiding van onze zorg wordt het ook steeds drukker in het ziekenhuis. Daarom hebben we al snel maatregelen genomen voor de veiligheid en gezondheid van patiënten, bezoekers en medewerkers. En nu, na de eerste weken van het nieuwe toegangsbeleid voor begeleiders en bezoekers, is er ruimte gekomen om hierin wat te versoepelen. Dit betekent dat we extra uitzonderingen voor begeleiders en bezoekers kunnen maken.

Dit merkt u als patiënt of bezoeker van onze coronamaatregelen:
  • We bevragen patiënten die een afspraak hebben vooraf uitgebreid op klachten: dat doen we zoveel mogelijk digitaal of anders telefonisch. Hierdoor kunnen we patiënten met klachten op andere momenten of in andere ruimten ontvangen dan patiënten zonder klachten.
  • Patiënten en bezoekers kunnen van vier ingangen van het Radboudumc gebruikmaken. Voor deze ingangen is een controlepost ingericht waar iedereen die het Radboudumc binnen wil, (nogmaals) uitgebreid bevraagd wordt op klachten. Wie geen klachten heeft, krijgt een groene dagkaart. Wie wel klachten heeft en noodzakelijk naar binnen moet, krijgt een oranje dagkaart en een mondneusmasker.
  • Om zoveel mogelijk ruimte voor patiënten te hebben en de hoeveelheid mensen in het Radboudumc zo klein mogelijk te houden, zijn we streng in de toegang van begeleiders en bezoekers. Wij begrijpen dat dit een ingrijpend voor u kan zijn. Wij doen dit om uzelf, onze patiënten en medewerkers nog beter te beschermen.
  • We hanteren de 1,5-meter-afstandsregel in alle gebouwen. Er zijn looproutes aangegeven in de gebouwen en wachtkamers zijn aangepast.

De uitgebreide informatie over alle maatregelen leest u hier. Lees de informatie goed voordat u ons bezoekt.
Alleen samen kunnen we voorkomen dat het coronavirus het Radboudumc binnenkomt of zich in ons ziekenhuis kan verspreiden. Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Natural Killer versus de Silent Lady Killer Janneke Hoogstad-van Evert promoveert op nieuwe behandeling voor eierstokkanker

25 september 2020

In Nederland overlijden jaarlijks 1100 vrouwen aan de gevolgen van eierstokkanker. Zeker als de ziekte terugkeert, is genezing nauwelijks meer mogelijk. Het Radboudumc doet onderzoek naar een mogelijk nieuwe immunotherapie-behandeling door middel van Natural Killer cellen.

lees meer

30 miljoen euro subsidie voor onderzoek immuuntherapie bij lymfeklierkanker Radboudumc participeert in studie

24 september 2020

Zorginstituut Nederland en ZonMw hebben 30 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen van een veelbelovende immuuntherapie bij lymfeklierkanker. Initiator van dit onderzoek is het UMC Groningen. Het Radboudumc participeert in deze studie.

lees meer

Inzicht in kwaliteit fysiobehandeling grote stap dichterbij

24 september 2020

Hoe meet je de kwaliteit van een fysiotherapiebehandeling? Voor het eerst is een brede coalitie van fysiotherapeuten, patiënten en zorgverzekeraars onder leiding van IQ healthcare, onderzoeksafdeling van het Radboudumc, erin geslaagd om afspraken te maken over het meten van de kwaliteit.

lees meer

Magnesium lijkt vaatverkalking bij nierfalen te remmen Eindelijk effectief middel tegen verkalking van vaten?

18 september 2020

Magnesium voorkomt vaatverkalking in cellen, muizen en zeer waarschijnlijk ook in mensen. Onderzoek bij patiënten met chronisch nierfalen zal die vraag definitief gaan beantwoorden. Fysioloog Anique ter Braake promoveert 18 september op het magnesiumonderzoek,

lees meer