Nieuws Belangrijke informatie voor patienten en bezoekers update 25 06 2020
26 juni 2020


Gelukkig kunnen we steeds meer patiënten in ons Radboudumc ontvangen. Dat is goed nieuws voor patiënten die door de coronacrisis langer hebben moeten wachten op een afspraak of behandeling. Maar door de uitbreiding van onze zorg wordt het ook steeds drukker in het ziekenhuis. Daarom hebben we al snel maatregelen genomen voor de veiligheid en gezondheid van patiënten, bezoekers en medewerkers. En nu, na de eerste weken van het nieuwe toegangsbeleid voor begeleiders en bezoekers, is er ruimte gekomen om hierin wat te versoepelen. Dit betekent dat we extra uitzonderingen voor begeleiders en bezoekers kunnen maken.

Dit merkt u als patiënt of bezoeker van onze coronamaatregelen:
  • We bevragen patiënten die een afspraak hebben vooraf uitgebreid op klachten: dat doen we zoveel mogelijk digitaal of anders telefonisch. Hierdoor kunnen we patiënten met klachten op andere momenten of in andere ruimten ontvangen dan patiënten zonder klachten.
  • Patiënten en bezoekers kunnen van vier ingangen van het Radboudumc gebruikmaken. Voor deze ingangen is een controlepost ingericht waar iedereen die het Radboudumc binnen wil, (nogmaals) uitgebreid bevraagd wordt op klachten. Wie geen klachten heeft, krijgt een groene dagkaart. Wie wel klachten heeft en noodzakelijk naar binnen moet, krijgt een oranje dagkaart en een mondneusmasker.
  • Om zoveel mogelijk ruimte voor patiënten te hebben en de hoeveelheid mensen in het Radboudumc zo klein mogelijk te houden, zijn we streng in de toegang van begeleiders en bezoekers. Wij begrijpen dat dit een ingrijpend voor u kan zijn. Wij doen dit om uzelf, onze patiënten en medewerkers nog beter te beschermen.
  • We hanteren de 1,5-meter-afstandsregel in alle gebouwen. Er zijn looproutes aangegeven in de gebouwen en wachtkamers zijn aangepast.

De uitgebreide informatie over alle maatregelen leest u hier. Lees de informatie goed voordat u ons bezoekt.
Alleen samen kunnen we voorkomen dat het coronavirus het Radboudumc binnenkomt of zich in ons ziekenhuis kan verspreiden. Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 

Meer nieuws


Tuberculosevaccin biedt kwetsbare ouderen geen bescherming tegen COVID-19 Eerste resultaten BCG-PRIME studie

18 januari 2021

Het BCG-vaccin biedt kwetsbare ouderen geen bescherming tegen ziekteverschijnselen door COVID-19. Dat zijn de eerste resultaten van de BCG-PRIME studie onder 6132 kwetsbare patiënten van 60 jaar en ouder.

lees meer

Is het mogelijk om je pijngrens te beïnvloeden?

15 januari 2021

Pijnonderzoeker Esmeralda Blaney Davidson geeft antwoord bij de Universiteit van Nederland

lees meer

Grote regionale verschillen bij euthanasie

15 januari 2021

In sommige Nederlandse gemeenten komt euthanasie soms tot zeven keer vaker voor dan in andere gemeenten blijkt uit onderzoek.

lees meer

Films van LUX kijken vanuit je ziekenhuisbed in het Radboudumc

14 januari 2021

Een bezoek aan het filmtheater brengen vanuit het ziekenhuisbed? LUX en Blue Zone van het Radboudumc maken het mogelijk. Patiënten kunnen vanaf donderdag 14 januari arthouse-films van LUX via filmplatform Picl bekijken.

lees meer