Nieuws Versoepeling toegangsbeleid Radboudumc

26 juni 2020


Gelukkig kunnen we steeds meer patiënten in ons Radboudumc ontvangen. Dat is goed nieuws voor patiënten die door de coronacrisis langer hebben moeten wachten op een afspraak of behandeling. Maar door de uitbreiding van onze zorg wordt het ook steeds drukker in het ziekenhuis. Daarom hebben we al snel maatregelen genomen voor de veiligheid en gezondheid van patiënten, bezoekers en medewerkers. En nu, na de eerste weken van het nieuwe toegangsbeleid voor begeleiders en bezoekers, is er ruimte gekomen om hierin wat te versoepelen. Dit betekent dat we extra uitzonderingen voor begeleiders en bezoekers kunnen maken.

Dit merkt u als patiënt of bezoeker van onze coronamaatregelen:
  • We bevragen patiënten die een afspraak hebben vooraf uitgebreid op klachten: dat doen we zoveel mogelijk digitaal of anders telefonisch. Hierdoor kunnen we patiënten met klachten op andere momenten of in andere ruimten ontvangen dan patiënten zonder klachten.
  • Patiënten en bezoekers kunnen van vier ingangen van het Radboudumc gebruikmaken. Voor deze ingangen is een controlepost ingericht waar iedereen die het Radboudumc binnen wil, (nogmaals) uitgebreid bevraagd wordt op klachten. Wie geen klachten heeft, krijgt een groene dagkaart. Wie wel klachten heeft en noodzakelijk naar binnen moet, krijgt een oranje dagkaart en een mondneusmasker.
  • Om zoveel mogelijk ruimte voor patiënten te hebben en de hoeveelheid mensen in het Radboudumc zo klein mogelijk te houden, zijn we streng in de toegang van begeleiders en bezoekers. Wij begrijpen dat dit een ingrijpend voor u kan zijn. Wij doen dit om uzelf, onze patiënten en medewerkers nog beter te beschermen.
  • We hanteren de 1,5-meter-afstandsregel in alle gebouwen. Er zijn looproutes aangegeven in de gebouwen en wachtkamers zijn aangepast.

De uitgebreide informatie over alle maatregelen leest u hier. Lees de informatie goed voordat u ons bezoekt.
Alleen samen kunnen we voorkomen dat het coronavirus het Radboudumc binnenkomt of zich in ons ziekenhuis kan verspreiden. Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet