Nieuws Belangrijke informatie voor patienten en bezoekers update 25 06 2020
26 juni 2020


Gelukkig kunnen we steeds meer patiënten in ons Radboudumc ontvangen. Dat is goed nieuws voor patiënten die door de coronacrisis langer hebben moeten wachten op een afspraak of behandeling. Maar door de uitbreiding van onze zorg wordt het ook steeds drukker in het ziekenhuis. Daarom hebben we al snel maatregelen genomen voor de veiligheid en gezondheid van patiënten, bezoekers en medewerkers. En nu, na de eerste weken van het nieuwe toegangsbeleid voor begeleiders en bezoekers, is er ruimte gekomen om hierin wat te versoepelen. Dit betekent dat we extra uitzonderingen voor begeleiders en bezoekers kunnen maken.

Dit merkt u als patiënt of bezoeker van onze coronamaatregelen:
  • We bevragen patiënten die een afspraak hebben vooraf uitgebreid op klachten: dat doen we zoveel mogelijk digitaal of anders telefonisch. Hierdoor kunnen we patiënten met klachten op andere momenten of in andere ruimten ontvangen dan patiënten zonder klachten.
  • Patiënten en bezoekers kunnen van vier ingangen van het Radboudumc gebruikmaken. Voor deze ingangen is een controlepost ingericht waar iedereen die het Radboudumc binnen wil, (nogmaals) uitgebreid bevraagd wordt op klachten. Wie geen klachten heeft, krijgt een groene dagkaart. Wie wel klachten heeft en noodzakelijk naar binnen moet, krijgt een oranje dagkaart en een mondneusmasker.
  • Om zoveel mogelijk ruimte voor patiënten te hebben en de hoeveelheid mensen in het Radboudumc zo klein mogelijk te houden, zijn we streng in de toegang van begeleiders en bezoekers. Wij begrijpen dat dit een ingrijpend voor u kan zijn. Wij doen dit om uzelf, onze patiënten en medewerkers nog beter te beschermen.
  • We hanteren de 1,5-meter-afstandsregel in alle gebouwen. Er zijn looproutes aangegeven in de gebouwen en wachtkamers zijn aangepast.

De uitgebreide informatie over alle maatregelen leest u hier. Lees de informatie goed voordat u ons bezoekt.
Alleen samen kunnen we voorkomen dat het coronavirus het Radboudumc binnenkomt of zich in ons ziekenhuis kan verspreiden. Wij hopen op uw begrip en medewerking.

 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Radboudumc en Voeding Leeft willen met nieuwe leefstijlbehandeling kankerprognose verbeteren

3 juli 2020

Radboudumc, Voeding Leeft en de Vereniging Arts en Leefstijl slaan de handen ineen om een leefstijlbehandeling te ontwikkelen voor de groeiende groep kankerpatiënten.

lees meer

Carolijn Ploem per 1 oktober 2020 lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc

3 juli 2020

Drs. Carolijn J. Ploem is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit met ingang van 1 oktober 2020 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Zij krijgt de portefeuille Organisatie van Zorg & Human Resources.

lees meer

Radboudumc-artsen naar Suriname voor COVID-hulp

3 juli 2020

Vandaag vertrekt vanaf Schiphol een landelijk team van COVID-deskundigen naar Suriname om ondersteuning te bieden bij de COVID-zorg aldaar. Het Radboudumc coördineert deze hulpactie en biedt terplekke ook hulp en expertise met de inzet van onder meer infectiologen.

lees meer

Herma Renkema benoemd tot Chief Early Development Officer bij Khondrion

3 juli 2020

Khondrion, een spin-off van het Radboudumc, heeft Herma Renkema per 1 juli 2020 benoemd tot Chief Early Development Officer. Ze zal zich sterk richten op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor mitochondriële ziekten.

lees meer

Nieuwe donorwet van kracht per 1 juli Wat is de impact van deze wet? En wat zijn de grootste misverstanden hierover?

2 juli 2020

Per 1 juli 2020 geldt in Nederland een nieuwe donorwet. Orgaandonatie--coördinator Willem Hordijk licht de impact van de wijziging toe, en neuroloog-intensivist Farid Abdo bespreekt de 5 grootste misverstanden over deze nieuwe wet.

lees meer

Invasieve schimmelinfecties bij influenza en COVID-19

29 juni 2020

In de longen van veel COVID-patiënten op de IC wordt de Aspergillus schimmel aangetroffen. Het lijkt op wat wordt gezien bij influenzapatiënten op de IC, maar op basis van de eerste gegevens lijkt een ernstige schimmelinfectie bij COVID-patiënten minder vaak voor te komen. Alertheid blijft geboden.

lees meer