Nieuws Terug van vakantie of bezoek aan een gebied met code oranje of rood: aangescherpte maatregelen voor medewerkers, patiënten en bezoekers

10 augustus 2020

Sinds 15 juni mogen we weer op vakantie naar het buitenland. Maar het aantal coronabesmettingen kan in een land of regio opeens oplopen, waardoor het reisadvies in (delen van) een land tijdens de vakantieperiode plotseling kan wijzigen van code  ‘geel’, naar  ‘oranje’ of zelfs ‘rood’.  

Om ook na de vakantieperiode de veiligheid van onze patiënten, bezoekers en medewerkers te waarborgen, voert het Radboudumc daarom vanaf maandag 10 augustus een aantal aangescherpte maatregelen door voor medewerkers, patiënten en bezoekers.

Komt u terug uit een gebied met code oranje of rood?

Vanaf maandag 10 augustus voegen wij een extra vraag toe aan de al geldende coronavragen voor binnenkomst in ons ziekenhuis. Deze vraag gaat over het verblijf in de afgelopen twee weken: heeft u de afgelopen twee weken een bezoek gebracht aan een land waarin het reisadvies ‘oranje’ of ‘rood’ is?
 
Ben u begeleider en/of bezoeker
Mocht u de afgelopen twee weken een bezoek gebracht hebben aan een land waarvoor het reisadvies ‘oranje’ of ‘rood’ geldt dan kunnen we u helaas niet toelaten in ons ziekenhuis. We vragen u vriendelijk het Radboudumc niet te betreden. 
Er zijn uitzonderingen die ook hier van toepassing zijn. Deze vindt u op onze coronapagina onder 'Komt u als begeleider/bezoeker'.

Bent u patiënt
Bent u patiënt en wordt u opgenomen in het ziekenhuis, en heeft u de afgelopen twee weken een bezoek gebracht aan een gebied waar code 'oranje' of 'rood' geldt, dan nemen we u wel op, maar in isolatie. Op de afdeling krijgt u nadere informatie over wat dit verder inhoudt in uw geval.
 
Heeft u een afspraak op onze polikliniek
Heeft u een afspraak op een van onze poliklinieken en bent u net teruggekeerd uit een gebied met code 'oranje' of 'rood', dan ontvangt u van ons een oranje dagkaart en wordt u gezien met beschermende maatregelen.
 
Medewerkers
Ook voor onze medewerkers gelden aangescherpte maatregelen als zij terugkeren uit een gebied waar code 'oranje' of 'rood' geldt. 

Belangrijk

We willen u vriendelijk vragen om ons in alle eerlijkheid te antwoorden. Wij begrijpen dat deze nieuwe aanscherping voor overlast kan zorgen voor onze patiënten, bezoekers en begeleiders, maar vragen uw begrip hiervoor en medewerking hieraan. Alleen samen kunnen we voor iedereen in ons huis een veilige en gezonde omgeving creëren en behouden.
 
Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!
 
Voor een overzicht van alle maatregelen en de vragenlijst, kijk op radboudumc.nl/corona.

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet