Onderwijs Doelgroepen Docenten Nieuws voor docenten

Op deze pagina vind je actuele informatie en nieuws voor docenten. Zo ben je altijd op de hoogte van de ontwikkelingen en het laatste nieuws.


Nieuwsalert

Wil je altijd automatisch op de hoogte zijn van het laatste nieuws voor docenten? Ga naar het blok "Nieuws" en klik op "bekijk alles". Linksboven kun je een e-mailalert instellen.

Contact

Vragen?
Algemene vragen kun je stellen via ons loket.
contact

Radboud Teaching and Learning Centre (TLC) nieuwe docentenambassadeurs medische faculteit

Met het Teaching and Learning Centre wil de RU ontmoeting, inspiratie en samenwerking tussen onderwijsgevers faciliteren. Per 1 oktober zijn Boris Konrad en Marloes Schmitz docentambassadeur voor de faculteit Medische Wetenschappen.

Meer informatie

Radboud Teaching and Learning Centre (TLC) nieuwe docentenambassadeurs medische faculteit

Het Radboud Teaching and Learning Centre wil ontmoeting, inspiratie en samenwerking tussen onderwijsgevers faciliteren en stimuleren om zo samen de kwaliteit van het onderwijs te versterken.

Onderstaande kernactiviteiten staan centraal binnen het TLC:

 • Onderwijsontwikkeling en –innovatie
 • Continue ontwikkeling van de docent (docentprofessionalisering)
 • Onderzoeken van (wetenschappelijk) onderwijs en leren

Enkele concrete voorbeelden:

Nieuwe docentambassadeurs voor de faculteit Medische Wetenschappen

Per 1 oktober zijn Boris Konrad en Marloes Schmitz de nieuwe docentambassadeur van het Teaching and Learning Centre (TLC) voor de faculteit Medische Wetenschappen van de Radboudumc Health Academy.

Boris en Marloes nodigen je uit om binnen dit netwerk de verbinding op gebied van onderwijs tussen alle faculteiten van de Radboudumc en RU te versterken. Om de ontwikkelingen vanuit onze eigen faculteit en de Radboud Universiteit met elkaar te delen. Neem deel aan ispiratiesessies, onderwijsdagen en onderwijscafés en meld je aan voor de TLC nieuwsbrief

Meer informatie over Radboud Teaching and Learning Centre


Vertraging implementatie MS Teams

Begin maart zou iedereen met een Radboudumc account een Microsoft Teams licentie krijgen. Helaas is dit vertraagd door de problemen met de implementatie van Windows 10.

lees meer

Vertraging implementatie MS Teams

Het ‘aanzetten’ van MS Teams geeft in principe toegang tot een groot deel van de functionaliteit. Om gebruik te kunnen maken van alle opties die MS Teams biedt, zijn nog een tweetal andere stappen nodig.

Een eerste stap is dat je werkomgeving omgezet is naar Windows 10. Daarna moeten alle 20.000 accounts in het Radboudumc naar de Office 365 omgeving migreren. Pas dan komen alle functionaliteiten van MS teams volledig tot zijn recht op iedere werkplek die je gebruikt. Het omzetten naar Windows 10 loopt op dit moment vertraging op. Er wordt hard gewerkt om dit op te lossen. Natuurlijk houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

MS teams in het onderwijs

 • De focus op de implementatie van MS Teams ligt vooralsnog op de inzet ter vervanging van skype als videoconference systeem.
 • MS Teams kan echter veel meer, ook in de onderwijs setting. In de fase na 1 maart gaat een werkgroep aan de slag om te onderzoeken hoe MS Teams het beste geïntegreerd kan worden voor en in de onderwijspraktijk:
  • In samenspraak met de RU worden mogelijkheden voor koppeling van MS Teams aan Brightspace onderzocht.
  • Samen met IM worden kansen en mogelijkheden die MS Teams biedt voor docenten en studenten onderzocht en zullen er inloop sessies georganiseerd worden om informatie met docenten te delen.
 • Brightspace blijft de standaard leeromgeving voor studenten.

Tips, vragen en opmerkingen zijn welkom, stuur dan een mail naar postbus: 1loket.rha@radboudumc.nl

Namens de werkgroep leden,


Remco Haringhuizen, Anna van der Hoek, Carolien Kamphuis, Moniek Munneke, Thom Oostendorp, Niek Opdam, Helma Pluk, Marjolein vd Pol, Ellemieke Rasenberg, Dorothe van Tilburg, Max Windau. En vanuit IM: Remco de Haan en Danny Geboers.


Onderwijsdagen 15 t/m 18 maart 2021 Thema: ‘Happily ever After’

Radboud Teaching and Learning Center organiseert samen met de Hogeschool Arnhem-Nijmegen van 15 t/m 18 maart 2021 de online onderwijsdagen.

lees meer

Onderwijsdagen 15 t/m 18 maart 2021 Thema: ‘Happily ever After’

Vier bruisende dagen vol leuke en leerzame activiteiten voor docenten, onderwijsondersteuners, onderwijsbeleidsmedewerkers, studenten en iedereen die zich bezighoudt met onderwijs bij de Radboud Universiteit, Radboudumc Health Academy of de Hogeschool Arnhem-Nijmegen(HAN).

‘Happily ever After’

Het thema is 'Happily Ever After'; een knipoog naar het afgelopen jaar waarin in ons onderwijs en in de samenleving veel veranderd is. Tijdens de Onderwijsdagen kijken we vooruit naar hoe we onze online onderwijservaringen mee kunnen nemen naar een gelukkige toekomst. De onderwijsdagen zijn online waardoor je live mee kunt doen maar ook de mogelijkheid hebt om (veel) informatie op een ander moment te bekijken, lezen of te beluisteren.

Lees meer informatie over de Online Onderwijsdagen


Agenda Radboud Teaching and Learning Centre (TLC)

Bekijk de agenda en meld je aan voor het TLC Onderwijscafé of de Inspiratiesessie.

Naar de agenda

Agenda Radboud Teaching and Learning Centre (TLC)

TLC Onderwijscafé 11 maart 2021 -  Heb jij aandacht voor hoe je werkt?

Op 11 maart praten we met elkaar over werkdruk. Hoe houd je dit in de hand? Hoe zorg je voor een fijne (thuis)werkplek waar je gezond kunt werken en prettig college kunt geven? Experts en collega's denken onder het genot van een (zelf meegebracht) drankje met je mee.

Meer informatie over het programma

 

TLC Inpsiratiesessie - 25 maart 2021 - Terugkijken op één jaar onderwijs in coronatijd, wat houden we vast na de pandemie?

In maart van dit jaar geven en volgen we exact één jaar onderwijs op afstand. Soms in een hybride vorm, maar vaak alleen online. Het leren en werken op afstand geeft ons veel inzicht in wat we belangrijk vinden in ons onderwijs en wat cruciaal is voor een goede opleiding.Tijdens de inspiratiesessie van donderdag 25 maart 16.00-17.00 uur vertellen drie docenten hoe ze de omschakeling van fysiek naar online onderwijs hebben aangepakt. Ze vertellen over hun keuzes, reacties van studenten en of en hoe online onderwijs voor hen een blijver is in de cursus.

Meer informatie over het programma
 

Onderwijscafé 8 april - (Hoe) deel jij jouw ervaringen en tips met collega’s?

Leren van en met elkaar maakt het werken en studeren op de campus niet alleen leuker, maar ook leerzamer. Door samen te ontdekken hoe iets (niet) werkt kom je tot nieuwe inzichten en leermomenten. In het onderwijscafé van 8 april besteden we graag aandacht aan hoe we tips en ervaringen kunnen uitwisselen.
Momenteel zijn er twee projecten die aandacht besteden aan het delen van ervaringen en kennis. De betrokkenen geven je tijdens het onderwijscafé graag een inkijkje en zijn benieuwd naar jouw gedachten over het delen van leerzame ervaringen en inzichten.

Meer informatie over het programma
 

 


Handleidingen

Hieronder vind je handleidingen van applicaties en systemen die docenten gebruiken.

Bekijk de handleidingen

Handleidingen


 • Brightspace is de digitale leeromgeving. Het biedt veel mogelijkheden zoals discussiefora, formatief toetsen, een digitaal portfolio of het embedden van kennisclips.

  Bekijk de handleidingen van Brightspace

   


Radboudumc Health Academy leerkompas

Het leerkompas is de koers van ons onderwijs, opleiden en ontwikkelen. Op deze manier leiden we de health professional van de toekomst op. En onderscheiden we ons van andere medische faculteiten. bekijk leerkompas