Onderwijs Scholingen Vervolgopleiding Medium Care Verpleegkundige VMCV

Over de opleiding

Ben je verpleegkundige en ambieer je een uitdaging in de acute zorg? Dan is de vervolgopleiding Medium Care Verpleegkundige (VMCV) iets voor jou. lees meer

Over de opleiding

De opleiding bestaat uit drie modules en een praktijkgedeelte. Om de opleiding te kunnen volgen, is een aanstelling als verpleegkundige op een mediumcare-afdeling noodzakelijk.

Wat leer je?

Centraal staat het observeren, bewaken en ondersteunen van vitale lichaamsfuncties bij de mediumcare-patiënt. Ook is er aandacht voor communicatie, omgaan met agressie en studentontwikkelingsgerichte lessen zoals supervisie.

Modules

De opleiding start met twee generieke modules: Basis Acute Zorg (BAZ) en Module Generieke Acute Zorg (MGAZ), die je samen volgt met verpleegkundigen uit andere vervolgopleidingen acute zorg. Na de BAZ en MGAZ stroom je door naar het specifieke gedeelte voor de MC-verpleegkundige.
 
De derde module is gericht op de ondersteuning van de vitale functies. Je gaat je onder andere verdiepen in de non-invasieve beademing en Advanced Life Support. Ook werk je aan deskundigheidsbevordering, kwaliteit en verdieping aan de hand van casuïstieken uit de beroepspraktijk.

Medium care?

Het gebruik van ‘medium care’ als afdelingsnaam is relatief nieuw. Andere benamingen zijn bijvoorbeeld: post IC, high care, special care, extra care. Als je twijfelt of deze opleiding gaat over het juiste zorgniveau voor jou, neem dan contact met ons op.

Toetsing

De eerste twee modules sluit je af met een schriftelijke toets. Module 3 rond je af met een beoordelende toets in de vorm van een presentatie, waarin een actuele casus uit je beroepspraktijk centraal staat.

Theorie en praktijk

Het praktijkgedeelte van de opleiding voer je uit bij je eigen zorginstelling. Rond je de Vervolgopleiding succesvol af, dan ontvang je een diploma.
Om in aanmerking te komen voor het landelijk erkende CZO-diploma, moet jouw zorginstelling ook CZO-geaccrediteerd zijn voor de opleiding.

Eindtermen

De eindtermen van de opleiding kun je vinden op de website van het College Zorg Opleidingen.

Aanmelden

Belangstelling? Neem contact op met ons en/of je leidinggevende over de mogelijkheden. neem contact op

Inhoudelijke vragen? Neem contact op

Erica van Amersfoort
Opleider

contactformulier

In het kort

 • Verpleegkundigen.


 • Zoveel tijd kost het

  Theorie

  Aantal lesdagen bij de Radboudumc Health Academy: 149 lesuren, verdeeld over 21 lesdagen. 
  Een lesdag bestaat uit 7-8 lesuren.
  Uren zelfstudie: gemiddeld 2 per lesuur.

  Praktijk

  Praktijkuren: 1200 netto.
  Duur van de opleiding bij een volledig dienstverband is minimaal 12 maanden.
   
  Reken ook in de praktijk op zelfstudie-uren voor onder andere voorbereiding van opdrachten en verslaglegging van je leerproces in de praktijk.

 • Accreditatie

  CZO

  De Radboudumc Health Academy is CZO-geaccrediteerd voor het theoriegedeelte van de opleiding. Om in aanmerking te komen voor het CZO-diploma, moet jouw zorginstelling ook CZO-geaccrediteerd zijn voor de opleiding. In dat geval ontvang je, na succesvolle afronding van de opleiding, het landelijk erkende CZO-diploma.
  Meer informatie: www.czo.nl

  V&VN

  Voor deze opleiding moet je zelf de accreditatiepunten invoeren bij het ​kwaliteitsregister V&V, in de vrije ruimte bij overige scholingen.

Waarom de Radboudumc Health Academy?

De zorgopleidingen van de Radboudumc Health Academy zijn gericht op de beroepspraktijk. De gastdocenten komen uit het werkveld, er is aandacht voor maatwerk, flexibiliteit en simulatie onderwijs. lees meer

Waarom de Radboudumc Health Academy?

Gastdocent voor de klas
Onze gastdocenten zijn professionals  uit de beroepspraktijk. Zij zijn op de hoogte van actuele ontwikkelingen en geven les vanuit ervaring en expertise. In de les wordt de nadruk gelegd op samen leren: met en van elkaar.

Maatwerk en flexibiliteit
Wij bieden een opleidingstraject aan passend bij je ambities in jouw specifieke beroepspraktijk. Dit realiseren wij o.a. door modulair onderwijs. Je stelt je eigen traject samen van verschillende modules. Het leertraject kan aangepast worden aan individuele leervragen en eerder verworven competenties.

Simulatie onderwijs
Het oefenen van vaardigheden en opdoen van kennis vindt plaats in een realistische werkomgeving via simulatie training. Dit doe je onder begeleiding van deskundigen en samen met je medestudenten.

Klinisch redeneren, Evidence Based Practice (EBP), Crew  Resource Management (CRM) en intervisie zijn vaste leerlijnen binnen onze vervolgopleidingen .
 

Student­informatie

Ben je al ingeschreven als student bij een van onze verpleegkundige vervolgopleidingen? Hier vind je praktische informatie en een checklist vóór je eerste opleidingsdag. lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet