Trainingen voor praktijkoplei­ders

Om praktijkopleider te worden en te blijven is deelname aan didactische scholing nodig. De SBGO biedt een zesdaagse basistraining in didactische vaardigheden. Voor geregistreerde praktijkopleiders is er een gevarieerd aanbod aan vervolgtrainingen. Iedere praktijkopleiders moet jaarlijks twee dagen vervolgonderwijs volgen. 

Neem contact op met het secretariaat SGBO voor meer informatie over de inhoud en startdata van deze trainingen.
 

Onderwijs Alle scholingen Vervolgopleiding tot bedrijfsarts (SGBO)

Over de opleiding

Als bedrijfsarts draag je eraan bij dat werknemers en werkgevers gezond en veilig kunnen werken. Je adviseert over verzuim, arbeidsre-integratie, preventie en gezondheidsbevordering. Ook bemiddel je als de belangen van de werknemer en werkgever tegenstrijdig zijn. lees meer

Over de opleiding

Als bedrijfsarts draag je eraan bij dat werknemers en werkgevers en veilig kunnen werken. Je adviseert over verzuim, arbeidsre-integratie, preventie en gezondheidsbevordering. Ook bemiddel je als de belangen van de werknemer en werkgever tegenstrijdig zijn. De veelzijdigheid en de maatschappelijke context maakt het werk van de bedrijfsarts aantrekkelijk en dynamisch, maar niet eenvoudig.
 
De SGBO (Sociaalgeneeskundige beroepsopleidingen) geeft je een praktijkgerichte opleiding tot bedrijfsarts. Zowel de medische rol als de rol van adviseur krijgen veel aandacht in de opleiding.

De SGBO stimuleert actief de ontwikkeling van de bedrijfsgeneeskunde. Om die reden is er veel aandacht voor de wetenschappelijke basis van het bedrijfsgeneeskundig handelen. Je volgt op verschillende momenten gezamenlijk onderwijs met collega’s die de opleiding tot verzekeringsarts volgen bij de SGBO. Zo ontstaat een betere samenwerking tussen deze beroepsgroepen die veel met elkaar gemeen hebben.

Meld je aan

We vertellen graag meer over onze opleiding tijdens een kennismakingsgesprek. Wil je meer weten, neem dan contact op met het SGBO secretariaat.

In het kort

  • De opleiding is bedoeld voor artsen die zich willen specialiseren tot bedrijfsarts.


  • Dit kost het

    Bij een start in 2024 kost de reguliere opleiding in het eerste jaar 15.250 euro. Voor de verdere drie studiejaren vindt steeds een indexering plaats waarbij de CPI-index wordt gevolgd om te corrigeren voor inflatie. In veel gevallen betaalt de werkgever de opleidingskosten, informeer hiervoor bij je werkgever. Bij een start in 2024 kost de verkorte opleiding in het eerste jaar 18.500 euro. Voor de verdere studiejaren vindt steeds een indexering plaats waarbij de CPI-index wordt gevolgd om te corrigeren voor inflatie. In veel gevallen betaalt de werkgever de opleidingskosten, informeer hiervoor bij je werkgever.


Meer weten? Neem contact op

Sandra Derks
Beleidsmedewerker SGBO

(024) 361 8181
contactformulier

Trainingen voor praktijkoplei­ders

De SGBO biedt basistraining in didactische vaardigheden. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod aan vervolgtrainingen. Lees meer

Brochures


Zij-instromers en herintreders zijn welkom

Ook als zij-instromer of herintreder ben je van harte welkom bij de SGBO!

Lees meer

Zij-instromers en herintreders zijn welkom

Verkorte opleiding

Artsen die in een ander specialisme zijn opgeleid, kunnen de opleiding in minder tijd doen, vaak in twee jaar. Je kunt met de opleiding starten als je negen tot twaalf maanden in de bedrijfsgeneeskunde werkzaam bent.

Ook voor de verzekeringsarts die bedrijfsarts wil worden en voor herintreders bestaat de mogelijkheid van een verkort programma. 

Omdat iedere situatie anders is, geven we graag uitleg over de opleidingseisen en onze mogelijkheden tot een opleidingstraject ‘op maat’ dat voldoet aan de eisen van de RGS. Je kunt via het secretariaat SGBO een afspraak maken voor een oriĆ«nterende bijeenkomst over de verkorte opleiding.

Meer informatie vind je in onze brochure over de verkorte opleiding op deze pagina.


Radboudumc Health Academy

Meer weten over het scholingsaanbod van de Radboud Health Academy rondom bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde?

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet