Partners Nieuws BIOTRIP visie voor de biotech incubator
9 november 2021

BIOTRIP, een uniek initiatief tussen TU Eindhoven en Radboudumc voor een onafhankelijke biotech-incubator, presenteert hun visie in hun eerste animatie.

 

Lees meer over hoe Radboudumc en Technische Universiteit Nijmegen de krachten bundelen in BIOTRIP.

Meer nieuws


T-Guard kan immuunsysteem resetten

1 december 2021

Al 20 jaar werkt het Nijmeegse Xenikos, een spin-off van het Radboudumc, aan een middel dat het afweersysteem kan resetten.

lees meer

Sonlicromanol lijkt ook interessant voor bepaalde vormen van kanker Onderzoek Khondrion in PLOS ONE laat nieuwe toepassingsmogelijkheden zien

12 juli 2021

Khondrion, spin-off van het Radboudumc, is bezig met de ontwikkeling van het medicijn sonlicromanol voor mitochondriële ziekten. Uit nieuw onderzoek blijkt het middel ook mPGES-1-overexpressie van prostaatkankerstamcellen te normaliseren en de groei van kankersferoïden te remmen.

lees meer

Samenwerken aan een effectieve behandeling van mycobacterium abscessus met inhalatie van tigecycline

7 juli 2021

PureIMS, Radboudumc, en Sever Pharma Solutions bundelen de krachten om een effectieve behandeling te ontwikkelen voor deze chronische en slopende ziekte.

lees meer

Getrainde immuniteit om vatbaarheid voor SARS-CoV-2-infectie te verminderen

17 februari 2021

Inductie van getrainde immuniteit door vaccins tegen het gehele micro-organisme kan een belangrijk instrument zijn om de vatbaarheid en ernst van SARS-CoV-2 te verminderen.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet