Voor de behandeling

Ongeveer 1,5 tot 2 weken voor de opname bellen wij u over de precieze opnamedatum. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden:
  • Meld zaken als verkoudheid, koorts, allergie, kinderziekten en medicijngebruik. Als het nodig is stellen we de operatie uit.
  • Vanaf de oproep mag uw kind niet worden ingeënt.
  • Meld aan de afdeling of één van de ouders tijdens de opname bij het kind blijft slapen. Dan houden we hier rekening mee.
  • Wilt u thuis alvast oefenen met lepelvoeding, bijvoorbeeld pap, groente of fruit?
  • Stop één week voor de operatie met tapen, om de huid te laten herstellen.
Patiëntenzorg Behandelingen Lipsluiting bij schisis

De behandeling

De operatie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. De arts hecht de lip met oplosbaar hechtmateriaal. Over de lip gaat soms een pleister in de vorm van stripjes. lees meer

De behandeling

Meestal is uw kind bij de ingreep ongeveer 6 maanden oud. We kiezen bewust voor deze leeftijd omdat de kans op complicaties en bijwerking van de narcose bij 6 maanden minder is dan wanneer uw kind jonger is. De opname is vaak in het begin van de week. Uw kind wordt voor de ingreep onder narcose (anesthesie) gebracht en kan 1 tot 2 dagen na de ingreep weer naar huis.

De operatie

U mag met uw kind mee naar de operatiekamer. U mag blijven tot uw kind onder narcose is. De operatie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. De arts hecht de lip met oplosbaar hechtmateriaal. Over de lip gaat soms een pleister in de vorm van stripjes. De pleister blijft zo mogelijk 5 dagen zitten. In het algemeen is het geven van fles- of borstvoeding na de operatie geen probleem. Na de operatie heeft uw kind in het algemeen weinig pijn, maar hij of zij kan nog wel wat slaperig of misselijk zijn van de narcose.
 


Contact

Secretariaat
(024) 361 69 19
contactformulier

Naar uw afspraak

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: F
Verdieping: 0
Route: 785

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw F, Verdieping 0 en volg route 785

Voor de behandeling

Ongeveer 1,5 tot 2 weken voor de opname bellen wij u over de precieze opnamedatum. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. lees meer

Behandeling Anesthesie bij kinderen

Als uw kind een behandeling of onderzoek onder anesthesie krijgt is het belangrijk om hem/haar goed voor te bereiden.

lees meer

Na de operatie

2 uur na de operatie mag uw kind starten met voeding via een speen of lepel. Als het goed gaat, dan mag uw kind aan het eind van de dag naar huis. De pleister op de lip mag 2-3 dagen blijven zitten.

lees meer

Na de operatieOpname op de verpleegafdeling

Als uw kind wordt opgenomen in ons kinderziekenhuis betekent dat dat uw kind één of meer nachten blijft slapen op een van onze verpleegafdelingen. lees meer

Meer informatie


Schisis

Schisis is een aangeboren afwijking in het gezicht: een spleet in de bovenlip, bovenkaak en/of het gehemelte.

lees meer

Academische Alliantie Schisiszorg Samenwerking MUMC+

Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis werkt voor kinderen met een schisis samen met het Maastricht UMC+. Het kan zijn dat u een enkele keer een afspraak in Maastricht heeft, maar de meeste zorg vindt hier in Nijmegen plaats.

lees meer

Radboudumc Expertise­centrum voor Schisis

U kunt bij ons Schisisteam terecht als uw kind geboren is met een spleet van de lip of van de kaak en het gehemelte.

lees meer

Amalia kinder­ziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 25.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet