Patientenzorg Behandelingen Verwijderen amandelen

Over amandelen verwijderen

De beslissing om de amandelen te verwijderen is afhankelijk van de ernst en de frequentie van de klachten (ontstoken amandelen kunnen leiden tot keelpijn met slikklachten, koorts en algehele malaise).

De behandeling

Het verwijderen van de keelamanadelen vindt gewoonlijk plaats onder narcose. Bij 'amandelknippen' (bij kinderen) woelen we de amandelen in één beweging los van de onderlaag. Bij volwassenen (en kinderen ouder dan tien jaar) maken we ze stapsgewijs los (pellen).

Behandeling Verwijderen amandelen bij kinderen

Op deze pagina vindt u informatie over het verwijderen van de keel- en neusamandelen bij kinderen.

lees meer

Aandoening

  • Als de amandelen van kinderen de hoeveelheid binnendringende ziekteverwekkers niet meer aankunnen, raken ze zelf ontstoken.


Behandeling Anesthesie

Als u naar het Radboudumc komt voor een operatie dan krijgt u te maken met anesthesie (verdoving of narcose). Ook voor andere ingrepen, zoals een behandeling of onderzoek, is anesthesie soms nodig. Anesthesie zorgt ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn heeft.

lees meer

Contact

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

(024) 361 35 06
(024) 361 49 26


Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

Huispostnummer: 383

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West
Volg route 383

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet