Activiteiten­patroon beweegmonitor

Beweegmonitor
Patiëntenzorg Onderzoeken Assessment voor longrevalidatie

Wat is een assessment?

Tijdens het assessment maken we een uitgebreide analyse van uw gezondheid. We kijken naar uw fysieke functioneren, lichamelijke klachten en beperkingen in het dagelijks leven en uw beleving daarvan. Het assessment bestaat uit een onderzoeksdag en een gespreksdag. lees meer

Wat is een assessment?

Tijdens het assessment maken we een uitgebreide analyse van uw gezondheid. Een team van gespecialiseerde zorgverleners helpt uw klachten en beperkingen duidelijk in kaart te brengen.We kijken naar uw fysieke functioneren, lichamelijke klachten en beperkingen in het dagelijks leven en uw beleving daarvan. Op basis hiervan ontvangt u een behandelplan op maat. Het assessment bestaat uit een onderzoeksdag en een gespreksdag.

Waarom een assessment?

Een chronische longaandoening gaat vaak gepaard met klachten als benauwdheid, vermoeidheid en hoesten. Deze klachten kunnen veel invloed hebben op uw dagelijks functioneren, werk, huishouden, sociale contacten en hobby's. Hierdoor kunt u ervaren dat uw kwaliteit van leven ernstig verminderd is en u in een negatieve spiraal terecht bent gekomen van meer klachten en minder activiteiten. Om die kwaliteit van leven te verbeteren is vaak enkel een (medicamenteuze) behandeling door de huisarts of longarts niet voldoende.


Contact

Annemiek Koopman en Kirsten de Haas
verpleegkundig specialisten

(024) 685 95 30

Verwijzing

Uw longarts kan u verwijzen om te revalideren. U krijgt dan eerst een afspraak op de poli waar bepaald wordt of revalidatie de juiste behandeling voor u is. Zo ja, dan start u eerst met een assessment, voorafgaand aan de longrevalidatie.


De uitslag

Aan het einde van het assessment geeft het team een behandeladvies. Dit kan longrevalidatie zijn of een ander passend behandeltraject. Het advies wordt telefonisch met u besproken door de coördinator van het assessment. Als het behandeladvies longrevalidatie is, wordt u op de wachtlijst geplaatst.

De onderzoeksdag


Activiteiten­patroon beweegmonitor

Uw dagelijks activiteitenpatroon meten we met een beweegmonitor. Dit is een apparaatje dat u gedurende één week om uw middel draagt. lees meer

Vragenlijsten over dagelijks functioneren

Met het invullen van vragenlijsten (NCSI) meten we uw klachten en beperkingen in het dagelijks leven en uw kwaliteit van leven.

Lichamelijk functioneren

Uw lichamelijk functioneren en uw longcapaciteit/conditie meten we met een longfunctieonderzoek, spierkrachtmeting en inspanningsonderzoek.

De gespreksdag


Diëtist

Voeding en voedingsgedrag

Fysiotherapeut

Ademhaling, hoestklachten, inspanningsvermogen, beweegverleden, beweeggedrag en verdelen van energie.

Longarts

Medische analyse, diagnose en andere aandoeningen

Maatschappelijk werker

Sociale leven, dagelijks leven, werksituatie en voorzieningen/hulpmiddelen

Psycholoog

Psychologisch welbevinden, het omgaan met en aanpassen aan klachten/beperkingen, eventueel motivatie en hulp bij stoppen met roken.

Verpleegkundig specialist (coördinator assessment)

Ziektebeeld en behandeling, medicatie, inhalatie instructie, omgaan met klachten en dagelijks functioneren.

Meer informatie


Behandeling Longrevalidatie

Longrevalidatie richt zich op het verbeteren van het lichamelijk functioneren, het verminderen van klachten en beperkingen en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

lees meer

Afdeling Longziekten

Onze afdeling is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling bij (chronische en/of complexe) longaandoeningen.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet