Patientenzorg Onderzoeken EEG-onderzoek elektro-encefalogram

Wat is een EEG?

EEG is de afkorting van elektro-encefalogram. Een EEG is een onderzoek waarbij we uw hersenactiviteit meten.

Contact

Polikliniek Neurologie
Bereikbaar van 8.00-17.00 uur

(024) 361 66 00
contact

Voorbereiding

Wij vragen u om voor het onderzoek uw haren te wassen en geen gel, haarlak of vet te gebruiken. In sommige gevallen vraagt uw behandelend arts om tijdelijk met uw medicijnen te stoppen voor het EEG onderzoek.

Het onderzoek

De elektroden plakken we met een pasta op uw hoofd. Daarnaast worden er ook nog elektroden bij uw ogen, kin en borst geplakt om bewegingen van ogen, spieractiviteit en hartslag te meten.

lees meer

Het onderzoek

Aanmelden

Meld u voor uw onderzoek aan bij route 943. Dit kan bij de aanmeldzuil (check-in balie) of bij vragen of problemen aan de balie van route 943.
Na uw aanmelding mag u plaatsnemen in de wachtruimte van route 920 (Klinische Neurofysiologie) op de 2e verdieping. U hoeft zich daar niet nogmaals aan te melden.

Verloop van het onderzoek

Met elektrodes op uw hoofd meten we deze elektrische activiteit. De elektroden plakken we met een pasta op uw hoofd. Daarnaast worden er ook nog elektroden bij uw ogen, kin en borst geplakt om bewegingen van ogen, spieractiviteit en hartslag te meten. Vaak maken we ook een video-opname tijdens het EEG. Tijdens het onderzoek ligt u stil op een onderzoekstafel. De laborant vraagt om uw ogen open of dicht te doen of diep te zuchten. Ook wordt met een lamp geflitst.

Naar uw afspraak

Ingang: Ingang Oost
Route: 943

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Huispostnummer: 943

Routebeschrijving

Reis naar Reinier Postlaan 4
Ga naar binnen bij: Ingang Oost
Volg route 943

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij route 943. Liefst via de aanmeldzuil (check-in balie). Voor vragen kunt u terecht bij de balie van route 943. Na uw aanmelding mag u plaatsnemen in de wachtruimte van route 920 (Klinische Neurofysiologie) op de 2e verdieping. U hoeft zich daar niet nogmaals aan te melden.

Duur

Het onderzoek duurt ongeveer 60 minuten.

Na het onderzoek

Na het onderzoek kunt u eventueel uw haren wassen en föhnen in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Na het onderzoek bewerken en beoordelen we het EEG en ontvangt uw behandelend arts deze gegevens.

Verhinderd?

Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan uiterlijk één dag van tevoren naar de polikliniek Neurologie om een nieuwe afspraak te maken. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

lees meer

Verhinderd?

Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan uiterlijk één dag van tevoren naar de polikliniek Neurologie om een nieuwe afspraak te maken. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.
Het annuleren/verplaatsen van onderzoek(en) kan betekenen dat er een (langere) tijd overheen gaat voordat het opnieuw gepland kan worden. Dit geldt vooral als u combiafspraken heeft bij Klinische Neurofysiologie.
 

Meer onderzoeken


Onderzoek Slaap EEG

Een slaap-EEG is een onderzoek waarbij we hersenactiviteit meten in waak-, doezel- en slaaptoestand.

lees meer

Onderzoek EEG bij kinderen

Hier vindt u informatie over een elektro-encefalogram bij kinderen.

lees meer