Afdeling Neurologie


Over de afdeling Neurologie

De afdeling neurologie houdt zich bezig met diagnose en behandeling van aandoeningen in de hersenen.

lees meer

Over de afdeling Neurologie

De afdeling neurologie houdt zich bezig met diagnose en behandeling van aandoeningen in de hersenen. Onze hersenen zitten zeer complex in elkaar. Ze sturen vele processen aan in ons lichaam. Onze bewegingen en lichamelijke vermogens, de manier waarop we ons gedragen, de waarnemingen die we doen, het vermogen om te spreken, ons bewustzijn en geest: ze zijn allemaal afhankelijk van wat zich afspeelt in hersenen, ruggenmerg, spieren en zenuwen. Problemen in die gebieden kunnen verstrekkende gevolgen hebben en uw leven, of dat van iemand in uw omgeving, sterk beïnvloeden.

Specialistisch en persoonlijk

Patiënten kunnen rekenen op de academische kennis en ervaring van de afdeling Neurologie. U kunt bij ons team terecht voor diagnose, behandeling en begeleiding bij een (mogelijk) neurologische ziekte. Persoonlijke aandacht is daarbij belangrijk: uw stem - en die van uw naasten- speelt daarom steeds een belangrijke rol.
Waar nodig werkt uw neuroloog nauw samen met andere afdelingen van het Radboudumc. Bij de behandeling van herseninfarcten, hersenbloedingen en TIA’s werken wij samen met de collega’s van de neurochirurgie vasculaire geneeskunde, vaatchirurgie en cardiologie. Voor kinderen met een neurologische aandoening staat een gespecialiseerd team klaar in het Amalia kinderziekenhuis.

Contact


Afdeling Neurologie
(024) 361 66 00

stel een vraag

Naar uw afspraak

Ingang: Ingang Oost
Route: 943

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Reinier Postlaan 4
6525 EX Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Reinier Postlaan 4
Ga naar binnen bij: Ingang Oost
Volg route 943

mijnRadboud uw persoonlijke patiëntendossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Aandachts­gebieden

De afdeling Neurologie richt zich op drie aandachtsgebieden:

  • neuromusculaire aandoeningen
  • neurodegeneratieve aandoeningen en bewegingsstoornissen
  • neurovasculaire ziekten

Onze locaties


Centrum voor Vroege Hart- en Vaatziekten

Hart- en vaatziekten komen vooral voor bij patiënten boven de 50 jaar. Slechts 1 op de 10 herseninfarcten en 1 op de 20 hartinfarcten ontstaan bij mensen onder de 50 jaar.

lees meer

Spierziekten­centrum

In het Spierziekten Centrum Radboudumc worden jaarlijks 2.500 kinderen en volwassenen gezien met allerlei neuromusculaire problemen.

lees meer

Informatie­folders

Bekijk hier de informatiefolders van de afdeling Neurologie.

lees meer
inloggen