Afdelingen Neurologie

Over de afdeling Neurologie

De afdeling neurologie houdt zich bezig met diagnose en behandeling van aandoeningen in de hersenen.

lees meer

Over de afdeling Neurologie

De afdeling neurologie houdt zich bezig met diagnose en behandeling van aandoeningen in de hersenen. Onze hersenen zitten zeer complex in elkaar. Ze sturen vele processen aan in ons lichaam. Onze bewegingen en lichamelijke vermogens, de manier waarop we ons gedragen, de waarnemingen die we doen, het vermogen om te spreken, ons bewustzijn en geest: ze zijn allemaal afhankelijk van wat zich afspeelt in hersenen, ruggenmerg, spieren en zenuwen. Problemen in die gebieden kunnen verstrekkende gevolgen hebben en uw leven, of dat van iemand in uw omgeving, sterk beïnvloeden.

Specialistisch en persoonlijk

Patiënten kunnen rekenen op de academische kennis en ervaring van de afdeling Neurologie. U kunt bij ons team terecht voor diagnose, behandeling en begeleiding bij een (mogelijk) neurologische ziekte. Persoonlijke aandacht is daarbij belangrijk: uw stem - en die van uw naasten- speelt daarom steeds een belangrijke rol.
Waar nodig werkt uw neuroloog nauw samen met andere afdelingen van het Radboudumc. Bij de behandeling van herseninfarcten, hersenbloedingen en TIA’s werken wij samen met de collega’s van de neurochirurgie vasculaire geneeskunde, vaatchirurgie en cardiologie. Voor kinderen met een neurologische aandoening staat een gespecialiseerd team klaar in het Amalia kinderziekenhuis.

Informatie rondom COVID-19


Maatregelen coronavirus

In het Radboudumc gelden alle basismaatregelen: 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje en gezondheidsvragen bij de ingangen. Wij doen dit om u en uw naasten te blijven beschermen. lees meer

COVID-19-vaccinatie medische hoog-risicogroepen

Waarschijnlijk zullen patiënten van enkele medische hoog-risicogroepen met voorrang worden gevaccineerd in het ziekenhuis waar ze onder behandeling zijn. Mogelijk vallen hier ook patiënten met neurologische/neuromusculaire aandoeningen die de ademhaling bemoeilijken onder. Wat betekent dit voor u? lees meer

Neurologie en COVID-19-vaccinatie

Door de ziekte van Parkinson kunnen mensen al last hebben van ademhalings-problemen. Voor mensen met parkinson is het daarom verstandig om zich te beschermen tegen het coronavirus.

lees meer

Contact

Polikliniek Neurologie
Bereikbaar van 8.00-17.00 uur

(024) 361 66 00
contact


Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Huispostnummer: 943

Routebeschrijving

Reis naar Reinier Postlaan 4
Ga naar binnen bij: Ingang Oost
Volg route 943

Aandachts­gebieden Neurologie

De afdeling Neurologie richt zich op vier aandachtsgebieden:

  • neuromusculaire aandoeningen
  • neurodegeneratieve aandoeningen en bewegingsstoornissen
  • neurovasculaire ziekten
  • neuro-oncologie

Beroerte

Beroerte is de verzamelnaam voor enerzijds herseninfarcten en anderzijds hersenbloedingen. Van alle beroertes is ongeveer 80% een herseninfarct en 20% een hersenbloeding.

lees meer

Wetenschap­pelijk onderzoek

Onze afdeling houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek. over ons onderzoek (in English)

Verwijzers­informatie

Bekijk hier onder andere de richtlijnen in Qportaal voor hersenbloedingen en-infarcten. ga naar verwijzersinformatie

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onze locaties


Klinische Neurofysiologie KNF

Klinische neurofysiologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met het registreren van de functies van de hersenen, zenuwbanen en spieren.

lees meer

Polikliniek Neurologie

Een bezoek aan onze artsen en verpleegkundigen betekent dat er (mogelijk) sprake is van een aandoening aan het zenuw- of spierstelsel. Hiertoe behoren ook de hersenen en het ruggenmerg.

lees meer

Verpleeg­afdeling Neurologie

Soms is het nodig dat u opgenomen wordt op onze verpleegafdeling. De afdeling heeft capaciteit voor 15 patiënten. De afdeling bestaat uit 3 tweepersoonskamers en 12 éénpersoonskamers.

lees meer

Polikliniek Kinderneurologie

Op de polikliniek Kinderneurologie komen kinderen met diverse problemen waarbij we vermoeden dat de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen of spieren niet goed werken.

lees meer

Onze centra


Polikliniek Zeldzame en Erfelijke Bewegings­stoornissen

Patiënten met (vermoedelijk) erfelijke bewegingsstoornissen kunnen terecht op de polikliniek Erfelijke Bewegingsstoornissen.

lees meer

Centrum voor Vroege Hart- en Vaatziekten

Hart- en vaatziekten komen vooral voor bij patiënten boven de 50 jaar. Slechts 1 op de 10 herseninfarcten en 1 op de 20 hartinfarcten ontstaan bij mensen onder de 50 jaar.

lees meer

Radboudumc Expertise­centrum Neuro-oncologie

Het Radboudumc Expertisecentrum Neuro-oncologie biedt specialistische zorg voor patiënten met goed- of kwaadaardige hersentumoren.

lees meer

Radboudumc Expertise­centrum Radboudumc Spierziekten Centrum

In het Spierziekten Centrum Radboudumc worden jaarlijks 2.500 kinderen en volwassenen gezien met allerlei neuromusculaire problemen.

lees meer

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet