Patiƫntenzorg Onderzoeken Punctie met behulp van CT-scan

Over een CT-geleide punctie

We nemen met behulp van de CT-scanner een stukje weefsel/vocht uit uw lichaam (punctie), om zo de oorzaak van uw klachten te achterhalen of aanvullend (wetenschappelijk) onderzoek te doen.


Soorten puncties

  • Tijdens dit onderzoek wordt met behulp van de CT-scanner of het echoapparaat een stukje weefsel of vocht uit uw lever gehaald om dit nader te kunnen onderzoeken.

    lees meer


Afspraak maken of verhinderd?

Uw behandelend arts vraagt uw onderzoek aan u ontvangt een oproep.

lees meer

Afspraak maken of verhinderd?

Uw behandelend arts vraagt uw onderzoek of behandeling bij ons aan. U ontvangt van ons een oproep. Moet uw onderzoek of behandeling binnen 15 weken plaatsvinden, dan ontvangt u de oproep zo snel mogelijk. Heeft u met uw arts afgesproken dat het (controle-)onderzoek pas over een paar maanden gaat plaatsvinden, dan ontvangt u de oproep ongeveer 15 weken voor het onderzoek, niet eerder.

Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent, omdat anders het onderzoek niet kan doorgaan. Als u op de afgesproken tijd verhinderd bent, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Belt u dan tijdens kantooruren van 8.30-17.00 uur met de afdeling Radiologie telefoonnummer (024) 361 45 29. We maken dan, als dat mogelijk is, meteen een nieuwe afspraak.

 

  • Medewerkers
  • Intranet