Patientenzorg Poliklinieken Kindernierziekten

Over kindernierziekten

Wij behandelen kinderen met nierziekten. Ook voor dialyse en niertransplantatie kunnen kinderen bij ons terecht.

Contact

Polikliniek Amalia kinderziekenhuis

(024) 361 44 15
contact

Maatregelen coronavirus

Veel van de geplande poliklinische afspraken en behandelingen gaan door. Soms ook telefonisch of in een videogesprek. Helaas moeten we sommige geplande opnames uitstellen. Wij nemen zelf contact met u op als dit voor u geldt. U kunt voor spoedgevallen altijd bij ons terecht.

lees meer

Wat doen wij?

We voeren verschillende nierfunctievervangende behandelingen uit.

lees meer

Wat doen wij?

We voeren nierfunctievervangende behandelingen uit. Dit doen we met:
  • hemodialyse: schoonspoelen van het bloed met een machine,
  • peritoneaal dialyse: schoonspoelen van het bloed via wisselingen met vloeistof in de buik, dit kan thuis met een machine,
  • niertransplantatie,
  • Continue Veno-Veneuze Hemo(dia)filtratie (CVVH), een techniek die alleen op de intensive care wordt gebruikt bij plotseling ernstig nierfalen.  

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Route: Poli A route 787 / Poli B en C, route 788 / Poli D, route 790

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Telefoonnummer (024) 361 44 15

Afspraaktijden: De patiënt wordt standaard 15 minuten eerder voor het spreekuur uitgenodigd. De polikliniekassistent begeleidt de patiënt naar de spreekuurkamer en zorgt voor de nodige voorbereidingen zoals onder andere het wegen en meten. Deze voorbereiding is belangrijk zodat het spreekuur op tijd kan beginnen.

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route Poli A route 787 / Poli B en C, route 788 / Poli D, route 790 (Polikliniek Amalia kinderziekenhuis)

mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Dialyse-afdeling

Dialyse is de behandeling waarbij we uw bloed zuiveren van afvalstoffen. We doen dit als uw nieren dit vanwege een chronische nierziekte zelf niet voldoende kunnen.

lees meer

Informatie voor kinderen

Heb je een nierziekte en heb je een afspraak in het Amalia kinderziekenhuis? Bekijk de filmpjes om te zien wie je tegenkomt in het ziekenhuis en waar je moet zijn.

bekijk de filmpjes

Informatie voor kinderen

Heb je een nierziekte en heb je een afspraak in het Amalia kinderziekenhuis? Bekijk de filmpjes om te zien wie je tegenkomt in het ziekenhuis en waar je moet zijn.Amalia kinder­ziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 22.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

lees meer

Behandeling Niertransplantatie bij kinderen

Tijdens een operatie transplanteren we een donornier bij uw kind. De verwachting is dat deze donornier gaat werken zoals een gezonde nier.

lees meer

Waarvoor kan uw kind bij ons terecht?


Seksuele ontwikkeling bij kinderen en jongeren

Binnen de afdeling werken verschillende specialisten die gespecialiseerd zijn in de seksuele ontwikkeling bij kinderen en jongeren.

lees meer

Transitie

Als je volwassen wordt, veranderen er een hoop dingen. Opeens moet je bijvoorbeeld zelf een poliafspraak maken, je zorg en medicijnen regelen, je geldzaken beheren. Hoe werkt deze overgang - of transitie - precies?

lees meer

Transitie

Als je volwassen wordt, veraderen er een hoop dingen. Buiten het ziekenhuis ga je steeds meer zelf regelen zoals je studie of werk, een woning, geldzaken, medicijnen en vervoer. Maar ook in het ziekenhuis word je zelfstandiger en zal de kinderarts steeds meer zaken met jou gaan regelen en minder met je ouders. En opeens moet je bijvoorbeeld zelf een poliafspraak maken? Dit is allemaal spannend maar ook lastig, vooral als je een chronische aandoening of lichamelijke beperking hebt.

Wij helpen je Om straks zoveel mogelijk op eigen benen te staan moet je zelf je eigen zorg kunnen regelen. Maar hoe doe je dat? Om dit te ontdekken gaan we hier actief mee aan de slag op de polikliniek. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld moet weten wat je ziekte inhoud, welke medicijnen je inneemt en waarom en welke hulpmiddelen je gebruikt, zonder de hulp van je ouders. Hier helpen wij jou mee.

We beginnen hier al vroeg mee, namelijk op 12-jarige leeftijd. Stap voor stap leer je steeds meer zelf de touwtjes in handen krijgen. Natuurlijk krijg je hulp van de kinderartsen en andere hulpverleners. Het doel hiervan is het volwassen worden, met alles wat daarbij hoort. Het ziekenhuis maakt hier deel van uit. Het zelfstandig worden, helpt je bij het goed voorbereid zijn op je toekomst, thuis en in het volwassenenziekenhuis.

Meer weten?

Video’s:
Op eigen benen
Websites:
www.opeigenbenen.nu
www.bosk.nl
www.ikhebdat.nl
www.intermobiel.com
www.jackies.nl

Radboudumc Expertise­centrum Zeldzame Nierziekten

Het Radboudumc Expertisecentrum Zeldzame Nierziekten biedt medisch specialistische zorg voor volwassenen en kinderen met een zeldzame nierziekte.

lees meer

Onze mensen