Over kindernierziekten
Wij behandelen kinderen met nierziekten. Ook voor dialyse en niertransplantatie kunnen kinderen bij ons terecht.
Maatregelen coronavirus
Komt u naar het Radboudumc? U mag helaas geen begeleider meenemen. Dit kan alleen in uitzonderingsgevallen. Bezoekers/begeleiders met klachten mogen helaas niet naar binnen. Voor alle patiënten, begeleiders en bezoekers vanaf 13 jaar is een mondkapje verplicht.
lees meerWat doen wij?
We voeren nierfunctievervangende behandelingen uit. Dit doen we met:- hemodialyse: schoonspoelen van het bloed met een machine,
- peritoneaal dialyse: schoonspoelen van het bloed via wisselingen met vloeistof in de buik, dit kan thuis met een machine,
- niertransplantatie,
- Continue Veno-Veneuze Hemo(dia)filtratie (CVVH), een techniek die alleen op de intensive care wordt gebruikt bij plotseling ernstig nierfalen.
Naar uw afspraak
Ingang: Hoofdingang
Route: Poli A route 787 / Poli B en C, route 788 / Poli D, route 790
Naar uw afspraak

Bezoekadres
Polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Telefoonnummer (024) 361 44 15
Afspraaktijden: De patiënt wordt standaard 15 minuten eerder voor het spreekuur uitgenodigd. De polikliniekassistent begeleidt de patiënt naar de spreekuurkamer en zorgt voor de nodige voorbereidingen zoals onder andere het wegen en meten. Deze voorbereiding is belangrijk zodat het spreekuur op tijd kan beginnen.
Routebeschrijving




mijnRadboud uw persoonlijke patiëntendossier
Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.
lees meer
Dialyse-afdeling
Dialyse is de behandeling waarbij we uw bloed zuiveren van afvalstoffen. We doen dit als uw nieren dit vanwege een chronische nierziekte zelf niet voldoende kunnen.
lees meer
Amalia kinderziekenhuis
Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 22.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.
lees meerBehandeling Niertransplantatie bij kinderen
Tijdens een operatie transplanteren we een donornier bij uw kind. De verwachting is dat deze donornier gaat werken zoals een gezonde nier.
lees meerWaarvoor kan uw kind bij ons terecht?
Seksuele ontwikkeling bij kinderen en jongeren
Binnen de afdeling werken verschillende specialisten die gespecialiseerd zijn in de seksuele ontwikkeling bij kinderen en jongeren.
lees meerTransitie
Als je volwassen wordt, veraderen er een hoop dingen. Buiten het ziekenhuis ga je steeds meer zelf regelen zoals je studie of werk, een woning, geldzaken, medicijnen en vervoer. Maar ook in het ziekenhuis word je zelfstandiger en zal de kinderarts steeds meer zaken met jou gaan regelen en minder met je ouders. En opeens moet je bijvoorbeeld zelf een poliafspraak maken? Dit is allemaal spannend maar ook lastig, vooral als je een chronische aandoening of lichamelijke beperking hebt.Wij helpen je Om straks zoveel mogelijk op eigen benen te staan moet je zelf je eigen zorg kunnen regelen. Maar hoe doe je dat? Om dit te ontdekken gaan we hier actief mee aan de slag op de polikliniek. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld moet weten wat je ziekte inhoud, welke medicijnen je inneemt en waarom en welke hulpmiddelen je gebruikt, zonder de hulp van je ouders. Hier helpen wij jou mee.
We beginnen hier al vroeg mee, namelijk op 12-jarige leeftijd. Stap voor stap leer je steeds meer zelf de touwtjes in handen krijgen. Natuurlijk krijg je hulp van de kinderartsen en andere hulpverleners. Het doel hiervan is het volwassen worden, met alles wat daarbij hoort. Het ziekenhuis maakt hier deel van uit. Het zelfstandig worden, helpt je bij het goed voorbereid zijn op je toekomst, thuis en in het volwassenenziekenhuis.
Meer weten?
Video’s:• Op eigen benen
Websites:
• www.opeigenbenen.nu
• www.bosk.nl
• www.ikhebdat.nl
• www.intermobiel.com
• www.jackies.nl
Radboudumc Expertisecentrum Zeldzame Nierziekten
Het Radboudumc Expertisecentrum Zeldzame Nierziekten biedt medisch specialistische zorg voor volwassenen en kinderen met een zeldzame nierziekte.
lees meer