Eetmomenten tijdens uw opname

Het menu op de verpleegafdeling Verloskunde is speciaal afgestemd op de aanbevolen hoeveelheden en behoeften tijdens een zwangerschap. Iedere dag zijn er 7 eetmomenten.

lees meer

Eetmomenten tijdens uw opname

FoodforCare zorgt voor uw eten en drinken tijdens uw opname. Het menu op de verpleegafdeling Verloskunde is speciaal afgestemd op de aanbevolen hoeveelheden en behoeften tijdens een zwangerschap. U kunt hierin zelf keuzes maken. 

Iedere dag zijn er 7 eetomenten:

  • 7.30-9.00 uur: ontbijt (van broodbuffet wagen > zie ook de extra's)
  • 9.45-11.00 uur: fruit
  • 12.00-14.00 uur: lunch (broodje, salade, om de dag soep)
  • 14.45-16.45 uur: gezonde snack
  • 17.00-18.00 uur: warme maaltijd (waarbij u extra groenten kunt bestellen) 
  • 17.00-18.30 uur: dessert
  • 19.00 uur: gezonde snack

Extra's

Bij het ontbijt, de lunch of op ieder ander eetmoment kunt u ook kiezen uit een van de extra's.

lees meer

Extra's

Bij het ontbijt, de lunch of op ieder ander standaard eetmoment kunt u ook kiezen uit een van de extra's.



Schijf van Vijf Voedingscentrum

Gezonde voeding is extra belangrijk tijdens uw zwangerschap voor uw eigen gezondheid, maar ook voor de groei van de baby. De Schijf van Vijf helpt u hierbij. Vul uw geslacht en leeftijd in, klik op “jouw porties”. Zet “ja” aan bij zwanger.

Voedingscentrum.nl

Meer informatie


Vragen

Heeft uw vragen? Stel ze aan uw verpleegkundige of voedingsassistent.


Mee-eten

Bezoekers kunnen tegen betaling mee-eten.

lees meer

Mee-eten

Samen eten, doet eten

Willen uw bezoekers mee-eten met de warme maaltijd? Dat kan. U kunt dit tot uiterlijk 16.00 uur aangeven bij uw voedingsassistent. U kunt de gerechten alleen met PIN betalen.

Prijslijst

Ontbijt € 2,95
Lunch (soep, salade en broodje) € 5,35
Warme maaltijd + rauwkost € 6,40
Warme maaltijd + rauwkost + dessert € 7,65
Dessert € 2,35

 


FoodforCare Eten en drinken

Het voedingsconcept van het Radboudumc heet FoodforCare. Hierbij biedt uw voedingsassistent u 7 keer per dag meerdere gerechten aan.

lees meer

Preventie en leefstijl

Preventie van ziekte is cruciaal om de druk op de zorg te verlagen. Een gezonde leefstijl heeft veel invloed op het voorkomen van ziekten. Gezonde voeding is daar een belangrijk onderdeel van.

lees meer

Preventie en leefstijl

Preventie van ziekte is cruciaal om de druk op de zorg te verlagen. Een gezonde leefstijl heeft veel invloed op het voorkomen van ziekten. Gezonde voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Vandaar dat er binnen het ziekenhuis ook steeds meer aandacht is voor preventie, leefstijl en gezonde voeding. Dit heeft ook maatschappelijk gezien steeds meer aandacht en wordt ook beschreven in het Nationaal preventieakkoord.

Let op: Tijdens de (acute) fase van ziekte is een voedingsadvies op maat erg belangrijk waarbij aandacht is voor voldoende voedingsstoffen (eiwit, energie, ea.) Hoe weet u wat voor u wel of niet geschikt is? Diëtisten van het Radboudumc kunnen u hierbij helpen. Vraag dit na bij uw specialist en/of bekijk onderstaande video.

Zo dragen wij bij:

  • Goede voeding proef je.
    In het Radboudumc kiezen we bewust voor voeding die een goede gezondheid, duurzame samenleving en verantwoorde leefstijl stimuleert. Ons voedingsaanbod  voor medewerkers en bezoekers is vanuit deze gedachte zorgvuldig samengesteld. Afdeling Diëtetiek is intensief betrokken bij het tot stand komen en het borgen van dit Goede voedingsaanbod. Zie hier voor meer informatie over Goede voeding proef je.
    Voeding voor onze patiënten is ook met zorg samengesteld en bestaat uit het FoodforCare concept. 
  • Onderwijs Voeding en leefstijl voor artsen
    Artsen hebben in de praktijk weinig kennis over voeding. Sinds 2021-2022 is Voeding en Leefstijl een vast onderdeel in het eerste anderhalf jaar van het basisonderwijs voor geneeskunde- en biomedische wetenschappenstudenten aan de Radboud Universiteit. Tevens zijn er plannen om Voeding en leefstijl uit te breiden in het master onderwijs.

 

  • Medewerkers
  • Intranet