18 december 2020

Het MITeC bestaat sinds november 2020 alweer vijf jaar. Graag blikken wij in deze nieuwsbrief samen met jullie terug op die eerste vijf jaar. Wat hebben we bereikt, hoe hebben interne en externe partijen de MITeC-faciliteiten ervaren en wat kan er misschien wel nóg beter in de toekomst?

Bekijk en/of download onze nieuwsbrief hier.

Meer nieuws


De samenwerking met Siemens Healthineers

22 december 2020

Samen met Siemens Healthineers is een uitgebreid programma opgestart waarin structureel, wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar veelbelovende procedures. We spraken Siemens Healthineers over onze samenwerking.

lees meer

Onderzoek naar betere bestraling levertumoren van binnenuit NWO-subsidie voor publiek-private samenwerking

22 juli 2020

Een onderzoeksconsortium van Radboudumc, Universiteit Twente, UMC Groningen en vijf bedrijven gaat werken aan de optimalisatie van de behandeling van levertumoren met radioembolisatie.

lees meer

Met een laser niet te opereren hersentumoren te lijf Radboudumc introduceert nieuwe behandeling glioblastoom

24 juni 2020

Bijna een derde van de glioblastomen (agressieve hersentumoren) is niet te opereren. In het najaar introduceert het Radboudumc een nieuwe behandeling waarbij de tumor van binnenuit wordt verhit met energierijk laserlicht.

lees meer

Thirona en Quirem lanceren met Radboudumc project Radiologie van de Toekomst EFRO stimuleert bedrijvigheid in medische technologie Oost-Nederland

17 februari 2020

Thirona, Quirem en het Radboudumc gaan met EFRO-subsidie samenwerken in het project Radiologie van de Toekomst om zo slimme beeldanalyses beschikbaar te maken voor iedereen.

lees meer

Samenwerking met Quirem Medical

22 oktober 2019

Radboudumc en Quirem Medical hebben een overeenkomst getekend voor gezamenlijk onderzoek. De intensievere samenwerking moet de behandeling van kanker verbeteren en onderzoek naar nieuwe toepassingen stimuleren.

lees meer