Afdelingen Medische Oncologie Behandeling buiten het Radboudumc

Behandeling buiten het Radboudumc

Waar u behandeld wordt, is afhankelijk van waar u woont en de medicijnen die u nodig heeft. De eerste 3 toedieningen krijgt u op de Dagbehandeling Medische Oncologie in het Radboudumc. Als het medisch verantwoord is krijgt u vanaf het 4e infuus uw toediening op de locatie buiten het Radboudumc.

lees meer

Behandeling buiten het Radboudumc

U woont boven de Waal en uw behandelaar heeft met u besproken om een behandeling te starten met een van de 9 middelen (avelumab, atezolizumab, bevacizumab, cetuximab, cemiplimab, nivolumab,pembrolizumab, pertuzumab of trastuzumab) die op de locatie buiten het Radboudumc worden toegediend. Dichter bij huis en in een meer huiselijke setting.

De eerste 3 toedieningen krijgt u op de Dagbehandeling Medische Oncologie in het Radboudumc. Zodat we er zeker van zijn dat u geen allergie heeft voor het medicijn, of omdat de eerste paar keer het middel gecombineerd wordt met bijvoorbeeld chemotherapie via het infuus. Als het medisch verantwoord is krijgt u vanaf het 4e infuus uw toediening op de locatie buiten het Radboudumc.


Contact

Afdeling Medische Oncologie

Bij voorkeur bellen tussen 8.00 - 17.00 uur. Bij spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.
(024) 361 88 00
contactformulier

Radboudumc locatie Nijmegen-Noord

  • Gezondheidsplein Nijmegen Noord - De Boog
  • Dick Boerrigterplein 2
  • 6663 RC Nijmegen
lees meer

Radboudumc locatie Nijmegen-Noord

  • Gezondheidsplein Nijmegen Noord - De Boog
  • Dick Boerrigterplein 2
  • 6663 RC Nijmegen

U kunt gratis parkeren in de donkergrijze vlakken in de parkeergarage. De overige parkeervlakken zijn vanaf 12:00 betaald parkeren. Neem de lift of trap naar de 1e verdieping. Aan het eind van de gang vindt u aan de rechterkant de behandelkamer. 


Voor de behandeling afspraak met uw behandelaar

Een aantal dagen voor de toediening heeft u meestal een afspraak met uw behandelaar. 

lees meer

Voor de behandeling afspraak met uw behandelaar

Een aantal dagen voor de toediening heeft u meestal een afspraak met uw behandelaar. Dit is de arts of verpleegkundig specialist. Zij kijken naar uw bloeduitslagen en of het goed genoeg met u gaat om de geplande behandeling door te laten gaan. Dit controlebezoek kan op de polikliniek plaatsvinden, maar ook via videoconsult of telefonisch. De afspraak is een aantal dagen voor uw behandeling om ervoor te zorgen dat uw medicatie op tijd aanwezig is.

Uw dagopname op de locatie in Nijmegen-Noord


Medicijnen op de locatie

Deze middelen kunnen gegeven worden op de locatie in Nijmegen-Noord:


Uw verblijf

Voor het starten met de behandeling neemt de verpleegkundige ter controle contact op met een collega op de dagbehandeling in het Radboudumc. Daarna krijgt u het middel toegediend. 

lees meer

Uw verblijf

Op de geplande dag en tijd bent u aanwezig op de Radboudumc locatie Nijmegen-Noord. U meldt zich bij de verpleegkundige. Deze verpleegkundige werkt voor het Radboudumc. U kunt plaatsnemen in een van de behandelstoelen of nog even wachten in de wachtruimte. U krijgt geen polsbandje om zoals u gewend bent in het Radboudumc. 

Als uw behandeling start, zal de verpleegkundige vragen naar uw naam en geboortedatum. De verpleegkundige meet uw bloeddruk, pols en temperatuur en stelt u een aantal vragen over uw gezondheid. Is er iets veranderd in uw gezondheidssituatie tussen het contact met uw behandelaar en hoe u zich nu voelt? Meldt het dan aan de verpleegkundige. Als het nodig is neemt hij of zij contact op met uw behandelaar voor overleg. Als het nodig is krijgt u een infuus. Ook toediening via een port-a- cath of een PICC lijn is mogelijk.

Daarna vindt er een zogenaamde dubbelcheck plaats. De verpleegkundige zal via een videoverbinding contact leggen met een collega op de dagbehandeling in het Radboudumc. Dit is om te controleren dat het juiste middel in de juiste dosering op de goede snelheid bij de juiste patiënt wordt toegediend.  

Tijdens de behandeling zit u in een behandelstoel. Wanneer u het koud heeft, krijgt u een molton. In het gezondheidscentrum wordt geen lunch of snack verzorgd. U en uw begeleider kunnen wel gebruik maken van een kop koffie of thee.   

Naar huis

Nadat u de medicatie heeft ontvangen spoelt de verpleegkundige de infuuslijnen na en verwijdert het infuus. Soms vinden er nog afsluitende controles plaats (zoals bloeddruk en temperatuur) of is er enige tijd observatie nodig. Daarna mag u naar huis.


Bezoekersinformatie

U mag maximaal 1 begeleider tijdens de behandeling meenemen. Het is belangrijk om rekening te houden met de privacy van andere patiënten en medewerkers.

lees meer

Bezoekersinformatie

Bezoekers zijn altijd welkom. We willen het verblijf voor u zo prettig mogelijk maken. We maken daar samen met u afspraken over. U mag maximaal 1 begeleider tijdens de behandeling meenemen. Andere begeleiders mogen plaatsnemen in de algemene wachtruimte. Het is belangrijk om rekening te houden met de privacy van andere patiënten en medewerkers.

  • Medewerkers
  • Intranet