Heeft u een vraag?

Hier vindt u de veelgestelde vragen over onze onderzoeken en behandelingen van de afdeling Voortplanting. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact met de afdeling

Voortplantingsgeneeskunde

(024) 361 66 44

Veelgestelde vragenVoor de behandeling


 • Het medisch personeel kan  u geen informatie geven over deze kosten. Bij uw zorgverzekering kunt u opvragen wat de vergoedingen voor uw behandeling zijn. Informatie over de kosten die het Radboudumc in rekening brengt vind u bij Kosten van Zorg.Tijdens de behandeling


 • Bent u patiënt bij ons op de poli Voortplantingsgeneeskunde, dan verzoeken wij u om een mijnRadboud account aan te maken. Dit kunt u regelen aan onze ballie indien u als patiënt bij ons ingeschreven bent.

  Veel contacten met onze patiënten verlopen via mijnRadboud.  Wij geven via mijnRadboud veranderingen door  bijvoorbeeld over de medicatie of het beleid. Ook vernemen wij graag via mijnRadboud de uitslag van uw behandeling. Via mijnRadboud kunt u ook vragen stellen aan ons team. Meestal worden de vragen beantwoord door de verpleegkundige of doktersassistente, soms na overleg met de arts.

  Voor meerdere /  uitgebreide vragen of consulten aan uw hoofdbehandelaar, vragen wij u een afspraak te maken met uw arts of uw verpleegkundig specialist.  Deze bepaalt dan of de afspraak op de poli plaats zal vinden of telefonisch kan.Na de behandeling


 • Wij vragen u om niet naar het ziekenhuis te komen wanneer u klachten heeft die aan Corona gerelateerd kunnen zijn, maar zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op te nemen zodat wij u passend advies kunnen geven. Voor uw partner geldt hetzelfde.

  U neemt dan contact met ons op, bij voorkeur via het verpleegkundig spreekuur; 024-3616644 optie 3 of optie 1 in het keuzemenu.

  Echter vooralsnog lijkt er geen reden tot grote ongerustheid te zijn volgens de website van de RIVMTermen en begrippen


 • Een cryocyclus is een behandeling met ingevroren embryo's. Er zijn twee soorten behandelschema’s voor een cryocyclus:

  • Een medicatieschema (zonder spuiten) met echocontroles.
  • Een schema in de natuurlijke cyclus met of zonder echocontroles.

  Uw behandelschema stemt  u samen met uw behandelend arts af.