Nieuws Aanscherping coronamaatregelen per maandag 19 juli

16 juli 2021

Vanwege de landelijke ontwikkelingen en het verhoogde risiconiveau voor besmetting in onze regio, verscherpt het Radboudumc op maandag 19 juli a.s. ook een aantal coronamaatregelen. Daar vragen we uw begrip voor. We doen dit om u, uw naasten en onze patiënten te beschermen. Hoe minder mensen het Radboudumc bezoeken, hoe kleiner de kans dat patiënten en bezoekers het virus aan elkaar doorgeven.

Om te zorgen dat het niet te druk is in het ziekenhuis en iedereen 1,5 meter afstand kan houden, moeten we het aantal begeleiders en bezoekers aan ons ziekenhuis weer beperken.

Kom alléén naar het ziekenhuis

Om te zorgen dat het niet te druk is in het ziekenhuis en iedereen 1,5 meter afstand kan houden, is het helaas niet meer mogelijk om een begeleider mee te nemen in het ziekenhuis. Alleen als het voor u noodzakelijk is dat een begeleider meegaat of als dit met uw zorgverlener is afgesproken mag u maximaal één begeleider (zonder klachten) meenemen. Daarnaast zijn er de volgende uitzonderingen:

  • Patiënten die komen voor een bevalling mogen twee begeleiders meenemen.
  • Kinderen en jongeren tot 18 jaar die een afspraak hebben op de polikliniek mogen twee ouders meenemen.
  • (Kwetsbare) ouderen die een afspraak hebben op de polikliniek mogen hun partner én een kind/mantelzorger meenemen.

Wij begrijpen dat dit een hele ingrijpende maatregel is. Om uw naasten toch te betrekken bij uw bezoek bieden we u een aantal alternatieven.

Eén bezoeker per patiënt per dag

Patiënten mogen per dag één bezoeker ontvangen. Overleg daarom met uw naasten wie er op een bepaalde dag op bezoek kan komen. Deze maatregel geldt voor het hele terrein van het ziekenhuis, ook buiten is maximaal één bezoeker per dag toegestaan. Er zijn de volgende uitzonderingen:

  • Patiënten die mogelijk komen te overlijden mogen twee bezoekers ontvangen.
  • Opgenomen zwangeren mogen bezoek ontvangen van hun kinderen, maximaal één kind tegelijk met een begeleider.
  • Opgenomen kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen beide ouders tegelijk ontvangen of één ouder met één broertje/zusje.
  • Opgenomen (kwetsbare) ouderen mogen hun partner én een kind/mantelzorger ontvangen.
  • Op de IC zijn twee bezoekers per patiënt toegestaan.

Mondkapjesadvies

Het huidige mondkapjesadvies blijft van kracht. Wij stellen het zeer op prijs als patiënten, begeleiders en bezoekers in het Radboudumc wel mondkapjes blijven dragen. Dit ter bescherming van de kwetsbare patiënten die ook bij ons komen. We blijven de medische mondkapjes daarom ook aanbieden bij de ingangen. U kunt ook een eigen mondkapje dragen. Onze medewerkers dragen ook mondkapjes.

 

Meer informatie over onze coronamaatregelen vindt u hier.

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet