Nieuws Koning Willem-Alexander opent nieuw hoofdgebouw en campus Radboudumc

29 september 2022

Zijne Majesteit de Koning opende donderdag 29 september het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc. Bestuursvoorzitter Bertine Lahuis en medewerkers van het Radboudumc verzorgden een rondleiding en presentaties over duurzame, patiëntgerichte zorg en hoe het nieuwe gebouw hierop inspeelt.

De Koning woonde in het Experience Center, samen met ongeveer 200 genodigden, korte presentaties bij over de strategische thema’s van het Radboudumc, en over de visie op de nieuwbouw, inrichting en design. De Koning hoorde hoe het Radboudumc hiermee een healing environment (helende omgeving) creëert voor patiënten. Deze omgeving maakt gebruik van natuurlijke elementen en speelt in op de persoonlijke behoeften van patiënten. Lees verder onder de video.

Video: Koning opent nieuw hoofdgebouw Radboudumc

Openingshandeling

Hierna volgde de officiële opening van het nieuwe hoofdgebouw. Veel medewerkers, patiënten en bezoekers waren speciaal naar het grasveld voor de hoofdingang gekomen voor een glimp van de Koning. Na een korte introductie nodigde Bertine Lahuis Zijne Majesteit de Koning uit om de openingshandeling te verrichten. Een patiëntvertegenwoordiger overhandigde aan de Koning een echte verbandschaar. Onder toeziend oog van vertegenwoordigers van onderzoek, onderwijs en zorg, knipte hij hiermee het blauwe lint door. Het nieuwe hoofdgebouw was officieel geopend.

Rondleiding

Daarna volgde een rondleiding in het nieuwe hoofdgebouw. De Koning sprak onder andere met één van de 250 vrijwilligers van het Radboudumc. Vervolgens kon Koning Willem-Alexander tijdens een rondleiding zien hoe het nieuwe gebouw is ingericht op de zorg van de toekomst, met compactere huisvesting en gebruik van nieuwe technologie, waarbij patiënten meer autonomie krijgen en verpleegkundigen doelmatiger kunnen werken. 

De Koning bezocht op de afdeling Nierziekten een patiënt in één van de nieuwe éénpersoonspatiëntenkamers. Verpleegkundigen lichtten samen met de patiënt de inzet van nieuwe technologieën op de kamer toe. Op de bovenste, zevende verdieping (de stafafdeling) ging de Koning vervolgens in gesprek met zorgprofessionals van de afdelingen KNO en Interne Geneeskunde. De Koning sprak met hen onder meer over zorg op afstand, die tijdens én door de coronatijd is geïntensiveerd; over de toegenomen videoconsulten hierbij, maar ook bijvoorbeeld over de thuisbehandeling met antibiotica. 

Koninklijke ‘boks’

Op de weg terug liep de Koning via de winkel van Makers & Merken en het Stiltecentrum naar de hoofdingang en stopte hij nog even voor een kort gesprek met medewerkers over het thema duurzaamheid binnen het Radboudumc en kreeg hij nadere toelichting over de totstandkoming van de nieuwbouw. 

De haag van medewerkers, patiënten en bezoekers die in de entree een glimp op wilden vangen van de Koning, was tegen het einde van het bezoek niet minder geworden. Na het afscheid van de Raad van Bestuur stapte de Koning de auto weer in, maar eerst deelde hij enkele kinderen nog een Koninklijke ‘boks’ uit en zwaaide hij naar medewerkers, patiënten en bezoekers. Zij namen onder luid applaus afscheid van hem. Rond 12.15 uur was het bezoek afgelopen.

Meer informatie

Meer informatie over ons nieuwe hoofdgebouw vindt u hier.

Open Dag

Zondag 2 oktober organiseert het Radboudumc in het kader van het Weekend van de Wetenschap een Open Dag. U kunt dan zelf ook een kijkje achter de schermen komen nemen in ons universitair medisch centrum.
Kijk hier voor meer informatie over de Open Dag.

 

Meer nieuws


Vrouwen met Premenstrueel Syndroom zijn gevoeliger voor verslaving Verslavingsarts Rouhollah Qurishi promoveert dinsdag 29 november

29 november 2022

Medisch wetenschappelijk onderzoek is van oudsher vooral gericht op mannen. Verslavingsarts Rouhollah Qurishi promoveert op een specifiek vrouwenonderwerp: premenstrueel syndroom (PMS). Hij laat zien dat verslaafde vrouwen daags voor hun menstruatie verslavingsgevoeliger kunnen zijn. 

lees meer

Radboudumc richt zich met nieuw hoofdgebouw op duurzame zorg  Nieuw hoofdgebouw in gebruik genomen

4 juli 2022 De nieuwe hoofdingang ging om 7.00 uur vanochtend open. De Raad van Bestuur verwelkomde de eerste patienten en medewerkers. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet