Zo werken wij

We hebben korte lijnen met medisch specialisten en afdelingen binnen het Radboudumc. Doelgroepcommissies peilen de nascholingsbehoefte van collega's, volgen landelijke ontwikkelingen binnen hun beroepsgroep op de voet en genereren praktijkgerichte cursussen op hun vakgebied.

De samenstelling van voorbereidingscommissies is meestal multidisciplinair van aard. Zo komen alle activiteiten en cursussen in nauw overleg met professionals in het veld tot stand.
Onderwijs Doelgroepen Professionals

Blijf groeien, blijf ontwikkelen

Wij geloven in continue ontwikkeling van zorgprofessionals en een heel leven lang leren. Al 30 jaar lang organiseren we hiervoor symposia, congressen en bij- en nascholingsactiviteiten. Internationaal, nationaal en regionaal. lees meer

Blijf groeien, blijf ontwikkelen

De Radboudumc Health Academy is hét onderwijs- en opleidingsinstituut voor iedereen die werkzaam is in de zorg. Wij geloven dat zorgprofessionals zich continu moeten blijven ontwikkelen en hun leven lang moeten blijven leren. Al 30 jaar lang organiseren we hiervoor symposia, congressen en bij- en nascholingsactiviteiten. Internationaal, nationaal en regionaal.
 

Maatregelen coronavirus

Voor alle scholingsactiviteiten die de Radboudumc Health Academy organiseert, gelden de richtlijnen en maatregelen van de overheid en het RIVM in het kader van COVID-19. Daarnaast hanteren we ons eigen protocol. lees meer

Maatregelen coronavirus

Voor alle scholingsactiviteiten die de Radboudumc Health Academy organiseert, gelden de richtlijnen en maatregelen van de overheid en het RIVM in het kader van COVID-19. Op basis van het overheidsbeleid geldt op elke cursuslocatie (conferentiecentrum, hotel, ziekenhuis, revalidatiecentrum, etc.) een protocol dat we, voorafgaand aan iedere scholingsactiviteit, bij onze cursisten onder de aandacht brengen. Hiernaast gelden de richtlijnen uit onderstaand protocol voor alle deelnemers aan alle scholingsactiviteiten.  

Voorafgaand aan de scholingsactiviteit

Voor alle deelnemers (docenten en cursisten) aan onze scholingsactiviteiten geldt dat zij vóór elke cursusdag de gezondheidscheck moeten doen. Je mag alleen komen wanneer de uitslag een ‘groen scherm’ geeft.

Tijdens de scholingsactiviteit

Aanvullend op de gezondheidscheck gelden tijdens de scholingsactiviteit de volgende regels:  

 • Kom niet eerder dan 15 minuten voor de starttijd van de scholingsactiviteit naar de cursusruimte.
 • Docenten bevinden zich tijdens het lesgeven op minimaal 1,5 meter afstand van de cursisten. Tijdens de lessen blijft iedereen op zijn plek, zodat er niet heen en weer gelopen wordt in de lesruimte.
 • Qua hygiënemaatregelen volgen we de leidraad voor persoonlijke hygiëne en handhygiëne, zoals beschreven in het hygiënerichtlijnen van het RIVM. Ook gelden de bekende, algemene maatregelen:
  • Was je handen regelmatig met water en zeep en droog je handen vervolgens goed.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van anderen.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi ze daarna weg.
  • Schud geen handen.
 • Voorwerpen die meerdere docenten en/of cursisten gebruiken, zoals oefenmaterialen, meetinstrumenten e.d., worden na ieder gebruik ontsmet.
 • Houd je tijdens de scholingsactiviteit aan het COVID-19 protocol van de betreffende locatie.
 • Ga direct naar huis als je tijdens de scholingsactiviteit alsnog symptomen van COVID-19 krijgt. Neem later contact op met de RHA om tot een oplossing te komen voor het inhalen van de cursus- of opleidingsdag, -dagdeel of -dagdelen.

Bij praktische vaardigheden met medecursisten of proefpersonen/patiënten

Zodra tijdens de scholingsactiviteit geoefend wordt met mensen, dan gelden aanvullend nog de volgende regels:

 • Aan te leren vaardigheden demonstreren docenten door middel van videobeelden of via een vaste proefpersoon (mede-docent of de cursuscoördinator).
 • Voorafgaand aan én na afloop van het demonstreren en oefenen van vaardigheden, ontsmetten docenten en cursisten hun handen.
 • Bij het voordoen van vaardigheden dragen docenten, als dat vereist of wenselijk is, een mondkapje en/of handschoenen.
 • Ook cursisten dragen tijdens het oefenen van vaardigheden een mondkapje en/of handschoenen als dat vereist of wenselijk is. Cursisten worden verzocht om in dat geval zelf mondkapjes en latex- of nitril-handschoenen mee te nemen naar de cursus.
 • Tijdens het oefenen is het belangrijk om zoveel mogelijk te vermijden om in (de richting) van elkaars gezicht te ademen en praten.
 • Tijdens alle dagen van de cursus of opleiding oefenen de cursisten in vaste oefenkoppels.  De oefenkoppels handhaven een onderlinge afstand van minimaal 1,5 meter.
 • Als er tijdens de cursus of opleiding trainingsapparatuur wordt gebruikt, dan wordt deze na ieder gebruik gereinigd met ontsmettingsmiddel.

Vraag stellen

Stel hier je (leer)vraag. lees meer

Meer weten? Neem contact op

Secretariaat sectie Continue Professionele ontwikkeling en events Radboudumc Health Academy

(024) 361 70 50
contactformulier

Scholings­aanbod verpleeg­kundige vervolg­opleidingen

Ben jij benieuwd naar ons aanbod in verpleegkundige vervolgopleidingen? lees meer

De plus van de Radboudumc Health Academy

Binnen de Radboudumc Health Academy komen de nieuwste ontwikkelingen binnen leren en opleiden in de zorg samen. Zo kunnen we onze klanten steeds optimaal van dienst zijn. lees meer

De plus van de Radboudumc Health Academy

Of het nu gaat over de nieuwste onderwijsvormen als blended learning, de nieuwste inzichten over evidence-based (interprofessioneel) leren en opleiden of over toepassing van vernieuwende ICT-mogelijkheden. Binnen de Radboudumc Health Academy komt alles samen. 

Zo werken wij

We hebben korte lijnen met medisch specialisten en afdelingen binnen het Radboudumc. Alle activiteiten en cursussen komen in nauw overleg met professionals in het veld tot stand. lees meer

Postinitiële Master Complexe Mondzorg

De afdeling tandheelkunde van het Radboudumc start in 2023 een nieuwe postinitiële masteropleiding voor tandartsen met enige jaren ervaring. Op dit moment wordt gewerkt aan de accreditatie van de opleiding bij de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). lees meer

Meer


Advies

Zoek je naar manieren om jezelf, je studenten en/of je team verder te ontwikkelen? Een van de adviseurs van de Radboudumc Health Academy denkt graag met je mee. lees meer

Skills- en Simulatielab

De Radboudumc Health Academy heeft een unieke trainingslocatie om professionals te trainen, als voorbereiding op het bieden van excellente en veilige patiëntenzorg. lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet