Radboudumc Health Academy Life long learning


Over ons

De Radboudumc Health Academy is hét onderwijs- en opleidingsinstituut voor iedereen die werkzaam is in de zorg. We geloven in continue professionele ontwikkeling van zorgprofessionals en daar hoort een leven lang leren bij om patiënten dagelijks de beste zorg te kunnen bieden.

lees meer

Over ons

Hét onderwijs- en opleidingsinstituut voor iedereen die werkzaam is in de zorg

De Radboudumc Health Academy heeft een divers opleidingsaanbod voor verschillende doelgroepen: van paramedici tot verpleegkundigen en van artsen tot onderzoekers. Binnen de Radboudumc Health Academy komen professionals al tijdens de opleiding met elkaar in contact en worden vanuit één gedachte opgeleid. We geloven in continue professionele ontwikkeling van zorgprofessionals en daar hoort een leven lang leren bij om patiënten dagelijks de beste zorg te kunnen bieden.

Werken aan de gezondheidszorg van de toekomst

Gezondheidszorg is mensenwerk. Wij willen betekenisvol zijn voor de gezondheidszorg van de toekomst. Dat vraagt om een investering in de opleiding van (toekomstige) zorgprofessionals. Zorgprofessionals die persoonsgerichte zorg kunnen geven, voor aantoonbare kwaliteit gaan, kunnen werken in netwerken en oog hebben voor doelmatigheid. Kunnen werken in interprofessionele teams is daarbij van wezenlijk belang. Dat geldt voor artsen en verpleegkundigen in de directe zorg én voor hen die actief zijn in medisch wetenschappelijk onderzoek.

Meer weten over Onderwijs?

Stel een vraag via internet of bel ons.

lees meer

Professionals Life long learning

Wij geloven dat zorgprofessionals zich continu moeten blijven ontwikkelen en hun leven lang moeten blijven leren.

lees meer

Advies

Zoek je naar manieren om jezelf, je studenten en/of je team verder te ontwikkelen? Een van de adviseurs van de Radboudumc Health Academy denkt graag met je mee.

lees meer

Inter­professioneel leren

Je spreekt over interprofessioneel leren en opleiden als twee of meer professies van, met en over elkaar leren om tot betere, effectieve samenwerking te komen en daarmee de uitkomsten van de zorg verbeteren.

lees meer

Skills- en Simulatielab

De Radboudumc Health Academy heeft een unieke trainingslocatie om professionals te trainen, als voorbereiding op het bieden van excellente en veilige patiëntenzorg.

lees meer

Events

De Radboudumc Health Academy heeft een gespecialiseerd evenementenbureau voor congressen en klein- en grootschalige symposia.

lees meer

Vijf vragen aan Willem van Tilburg

Willem doet de opleiding MBRT en volgt het Radboud Plus Traject.

lees meer

Vijf vragen aan Willem van Tilburg

Willem doet de opleiding MBRT en volgt het Radboud Plus Traject. Hij houdt zich actief bezig met de voorlichting van scholieren. Daarnaast is hij lid van de studentenraad.

1 Hoe ben jij bij deze studie terechtgekomen en wat heeft jou geïnspireerd?

Ik ben bij MBRT terechtgekomen doordat ik op zoek was naar een opleiding waar techniek en medische zorg worden gecombineerd. Juist die combinatie vind ik erg bijzonder: enerzijds werk je met de meest geavanceerde apparatuur en anderzijds werk je met patiënten die gerustgesteld moeten worden of die graag hun verhaal bij je kwijt willen.

Ik heb naast het bezoek van open dagen niks nodig gehad om mij te overtuigen van het feit dat ik deze opleiding wilde gaan volgen. Ik kan me voorstellen dat er scholieren zijn die eerst een Radboud College Tour willen volgen. Op die manier kunnen ze eerst de praktijk zien voordat ze een definitieve keuze maken.

2 Hoe bevalt de studie MBRT?

De opleiding MBRT bevalt erg goed. Er is een goede balans tussen theorie en praktijk. Het meeste wat je leert kun je snel toepassen in een praktijkles. En wat je in de praktijklessen hebt geleerd, kun je weer toepassen wanneer je op stage gaat.

3 Wat valt je mee bij de studie?

Vooraf hoorde ik veel over de SD-sommentoets. Persoonlijk vond ik die heel erg meevallen. Er waren medestudenten die het er wel moeilijk mee hebben gehad.

4 Wat vind jij een lastig onderdeel van de studie?

Wat ik soms lastig vind is het oefenen voor de praktijktoetsen. Hiervoor is het nodig dat je regelmatig de geleerde vaardigheden oefent met je medestudenten. De praktijklokalen waar je dit kunt doen, zijn rond de toetsen vaak bezet. Het is dus belangrijk dat je ruim van tevoren plant en de lokalen reserveert, zodat je voldoende kunt oefenen. Dat is echt nodig!

5 Kun jij wat vertellen over je stage-ervaringen en de voordelen van het Radboud Plus Traject?

Stage-ervaringen

De stages vind ik het leukste van de opleiding: alles wat je hebt geleerd kun je dan toepassen in de praktijk. Doordat je je stages allemaal in het Radboudumc loopt, leer je het ziekenhuis en de manier van werken goed kennen. Dat is echt een voordeel wanneer je in het Radboudumc zou willen solliciteren: jij kent de afdeling al en zij kennen jou.

Radboud Plus Traject

Tijdens het Radboud Plus Traject worden workshops en excursies aangeboden. De workshops kun je gebruiken om jezelf als professional te ontwikkelen en de excursies kunnen je helpen om het ziekenhuis beter te leren kennen. Dit zijn unieke opties waar je veel aan kunt hebben.

Studentenraad

Ik ben namens de studenten MBRT Radboud Plus lid van de studentenraad. Wat ik leuk vind aan de studentenraad is dat wij met een groep studenten inspraak hebben op hoe het Traject er in de toekomst uit gaat zien. Dit doen wij door onze ervaringen te delen en onze medestudenten te vertegenwoordigen.


 


Radboudumc Health Academy

Ingang: Radboudumc Health Academy
Route: 61

bekijk route

Radboudumc Health Academy

Bezoekadres

Gerard van Swietenlaan 2
6525 GB Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Gerard van Swietenlaan 2
Ga naar binnen bij: Radboudumc Health Academy
Volg route 61

Partners

De Radboudumc Health Academy verzorgt een breed scala aan onderwijsvormen. In samenwerking met onder andere onderstaande opleidingspartners bouwen we dagelijks aan de verbetering en ontwikkeling van ons onderwijs- en opleidingsaanbod.

inloggen