Onderwijs Alle scholingen Vervolgopleiding Verpleegkunde Acute Opname Afdeling (AOA)

Over de opleiding

Ben je verpleegkundige en verleen je verpleegkundige zorg op een Acute Opname Afdeling (AOA) of spoedafdeling? Dan is deze vervolgopleiding iets voor jou. De opleiding kan met of zonder praktijkleerperiode gevolgd worden.

lees meer

Over de opleiding

Op de Acute Opname Afdeling (AOA) heb je te maken met een hoge turnover, een grote diversiteit in gezondheidsproblemen en daardoor een veelvoud aan specialismen. In korte tijd bouw je een zorgrelatie met de zorgvrager en diens mantelzorger op.

Tijdens deze vervolgopleiding verdiep én verbreed je jouw verpleegkundige- en medische kennis en vaardigheden die het werken op de Acute Opname Afdeling van je vraagt. Je leert om op een gestructureerde manier je zorgvrager en diens zorgvraag in kaart te brengen en als gesprekspartner deel te nemen aan het team van zorgverleners.

Wat leer je?

Module 1: EPA LZ-FO-6 (voorheen GMI)

De opleiding start met de EPA LZ-FO-6, die je volgt met verpleegkundigen van verschillende vervolgopleidingen. In deze module bieden wij je verdieping aan in jouw kennis over de verschillende orgaansystemen. Je gebruikt klinisch redeneren om systematisch je klinische blik verder te ontwikkelen en je observatie en interpretatie van de vitale functies te onderbouwen.
Na de EPA LZ-FO-6 stroom je door naar de specifieke module Acute Opname Afdeling.
 

Module 2: AOA

Je krijgt onderwijs over de meest voorkomende ziektebeelden op de AO. Je leert de signalen en symptomen in kaart te brengen en je handelen te onderbouwen met de stappen van klinisch redeneren. Je gaat volgens de ABCDE-methodiek in het skillslab aan de slag om de conditie van de zorgvrager op een methodische manier in kaart te brengen ter ondersteuning van je verpleegkundig handelen.
 

Toetsing en afsluiting

Beide modules sluit je af met een schriftelijke toets. Als je de vervolgopleiding voor zowel de theorie als de praktijk succesvol afrondt, ontvang je een diploma. Wanneer je alleen het theoretisch gedeelte volgt, ontvang je een modulebewijs.
 

Theorie en praktijk

We hebben de opleiding samen met de praktijk ontwikkeld. Tijdens de opleiding stimuleren we je om voortdurend de verbinding te zoeken tussen theorie en de toepassing in de praktijk en vice versa. Het praktijkgedeelte voer je uit bij je eigen zorginstelling.

Aanmelden

Belangstelling? Neem contact op met ons en/of je leidinggevende over de mogelijkheden. neem contact op

Inhoudelijke vragen? Neem contact op

Marleen Bitter
Opleider

contactformulier

In het kort

 • Verpleegkundigen.


 • Zoveel tijd kost het

  Theorie

  Het theoriegedeelte  bestaat uit 105 lesuren, verdeeld over 15 lesdagen.
  Uren zelfstudie: gemiddeld 2 uur per lesuur.

  Praktijk

  Praktijkleeruren: netto 1200 uur.
  Duur van de opleiding bij een volledig dienstverband: 12 maanden.

  Reken ook in de praktijk op zelfstudie-uren voor onder andere voorbereiding van opdrachten en verslaglegging van je leerproces in de praktijk.


 • Accreditatie

  V&VN

  Voor deze opleiding kun je bij ons de accreditatiepunten aanvragen voor het kwaliteitsregister V&V.

Student­informatie

Ben je al ingeschreven als student bij een van onze verpleegkundige vervolgopleidingen? Hier vind je praktische informatie en een checklist vóór je eerste opleidingsdag. lees meer

Vrijstelling

Door de modulaire opbouw van deze vervolgopleiding is het mogelijk om vrijstellingen aan te vragen. Kom jij hiervoor in aanmerking?

lees meer

Vrijstelling

De vervolgopleiding is opgebouwd uit verschillende modules. De vervolgopleiding start met de EPA LZ-FO-6. Vervolgens wordt gestart met de specifieke modules.

Heb je eerder de EPA LZ-FO-6 gevolgd en wil je een vervolgopleiding gaan doen? Mogelijk kom je in aanmerking voor een vrijstelling. Door deze modulaire opbouw is het mogelijk om vrijstellingen aan te vragen via het volgende formulier: aanvraag vrijstelling voor een verpleegkundige vervolgopleiding.


Waarom het Radboudumc?

De lessen worden gegeven door specialisten uit de gehele zorgketen.

Verpleegkundige vervolgopleidingen alle opleidingen

Benieuwd naar de andere verpleegkundige vervolgopleidingen? Bekijk het volledige aanbod van Radboudumc Health Academy.

bekijk aanbod
 • Medewerkers
 • Intranet