Radboudumc en partners Take Off 2 financiering van NWO voor Predica Diagnostics

30 juni 2023

Predica Diagnostics heeft de Take Off 2 financiering binnengehaald om de ontwikkeling van hun baarmoederhals (pre)kanker voorspellingstest te versnellen. Hun doelgerichte diagnostische test op basis van RNA-sequencing zal het aantal onnodige vervolgdiagnostiek en onnodige verwijzingen naar gynaecologen verminderen. Door alleen die vrouwen te identificeren die echt verdere evaluatie of behandeling nodig hebben, kan Predica gemoedsrust bieden en stress minimaliseren voor gezonde vrouwen die vals-positief testen tijdens de screening. En tegelijkertijd besparen op de kosten van de gezondheidszorg!

De 2023 voorjaarsronde van Take-off maakt het mogelijk om 31 haalbaarheidsstudies en 10 projecten in een vroeg stadium van start te laten gaan. Academische en innovatieve startups kunnen de haalbaarheidsstudies gebruiken om te onderzoeken of hun innovatieve ideeën commerciële of maatschappelijke toepasbaarheid hebben. Als dit haalbaar blijkt, krijgen ze de kans om een bedrijf te starten. De haalbaarheidsstudies zijn voor zowel academische aanvragers als startups van Toegepaste Onderzoeksorganisaties (TO2). Binnen het Commit2Data cluster zijn dit keer ook weer 4 projecten gehonoreerd.

Bron: 41 nieuwe Take-off projecten toegekend | NWO

Meer nieuws


Radboudumc Investment Day opnieuw druk bezocht

16 oktober 2023

Op 12 oktober vond voor de derde keer de Radboudumc Investment Day plaats. Wetenschappers, ondernemers en investeerders uit de life sciences & health sector kwamen bij elkaar in het Radboudumc Experience Center om kennis uit te wisselen, te netwerken en te praten over nieuwe samenwerkingen.

lees meer

Het startup ecosysteem in Nijmegen een boost geven!

22 juni 2023

TechleapNL, Radboud Universiteit, Radboudumc en de gemeente Nijmegen organiseerden een succesvol evenement waar innovatieve health en high-tech startups hun visie deelden op de uitdagingen en kansen voor het lokale startup ecosysteem.

lees meer

Maak kennis met: Healthy Ideas, Healthy Returns

2 juni 2023

Heb jij een gouden idee om de zorg te verbeteren, maar niet de middelen om het te realiseren? Ontdek Healthy Ideas, Healthy Returns: een publiek-privaat netwerk in de Benelux dat kansen biedt voor investeringen en bedrijfsvoorstellen op het vlak van zorg.

lees meer

Enzyre sluit Serie A-financieringsronde van €12 miljoen af voor baanbrekend diagnostisch technologieplatform voor hemofiliepatiënten

2 november 2022

Enzyre kondigt aan dat het €12 miljoen heeft opgehaald in een Serie A-financiering geleid door nieuwe investeerder, Oost NL, met deelname van i&i Biotech Fund, Demcon Investment, Takeda Ventures en Novalis Biotech. Een deel van de financiering is een Innovatiekrediet van de Nederlandse...

lees meer

Terugblik op de Radboudumc Investment Day

7 oktober 2022

Op 5 oktober kwamen meer dan 100 wetenschappers, investeerders en ondernemers samen op de tweede Radboudumc Investment Day, gezamenlijk georganiseerd door Radboudumc, Oost NL en Briskr.

lees meer

SPL Medical kondigt samenwerking aan met NanoEcho voor toepassing van Ferrotran® (Ferumoxtran) voor Ultrasone detectie van Lymfekliermetastasen

30 september 2022

SPL medical en NanoEcho hebben een intentieverklaring getekend en zijn een samenwerking gestart op het gebied van regulerend partnerschap en levering voor SPL medical eigen ijzergebaseerde nanodeeltje Ferrotran® (Ferumoxtran) product en platform.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet