Probleem­oplossing met handleidingen

Heeft u klachten over uw apparaat? Probeer dat eerst met behulp van de handleidingen van de apparaten op te lossen. Hier vindt u handleidingen van alle beschikbare systemen.

lees meer

Vragen of problemen bij uw CI?

Heeft u vragen over uw CI? Of problemen met uw CI? Laat het ons via dit formulier weten en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. naar het formulier

Aangepaste richtlijn omruilen CI’s i.v.m. corona

Als de oude processor beschikbaar is en nog geluidswaarneming geeft, kunt u hier tijdelijk mee verder gaan. Vragen kunt u naar ons mailen. mail

Contact

Servicepunt CI
Secretariaat

(024) 361 35 06
contact

Heeft u een processor van Advanced Bionics (AB)? Voor alle reparatie en onderhoud naar de fabrikant

De service van uw CI verloopt rechtstreeks via Advanced Bionics. Deze service heet AB4You.

lees meer

Heeft u een processor van Advanced Bionics (AB)? Voor alle reparatie en onderhoud naar de fabrikant

Als u een CI van het merk Advanced Bionics heeft verloopt alle reparatie en onderhoud rechtstreeks via Advanced Bionics (AB). Deze service heet AB4You. Dit gaat dus niet via ons Servicepunt CI.

Hoe neemt u contact op met AB4You?
U kunt contact opnemen met AB4You via e-mail of telefoon. Het speciaal opgeleide AB Customer Service team staat van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren klaar om uw serviceverzoek af te handelen of uw vragen te beantwoorden.

Telefoonnummer: 088 600 88 30
E-mail: ab4you.nl@advancedbionics.com
AB4You is bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Veelgestelde vragen


Verzekering en onderhoud CI-processor kind

De CI‐processor is kostbaar. Wij raden u daarom aan de CI-processor te verzekeren tegen diefstal en verlies. Neem contact op met het servicepunt als een onderdeel van de processor kapot gaat.

lees meer

Verzekering en onderhoud CI-processor kind

Verzekering tegen verlies/ diefstal

De CI‐processor is kostbaar. Als uw kind de processor kwijtraakt, zijn de kosten voor een nieuwe processor voor uw eigen rekening. Daarom raden wij u aan de processor te verzekeren tegen verlies en diefstal. Vanaf het moment dat uw kind de processor heeft meegekregen, is de processor uw eigendom. Wij raden u daarom aan de processor en de afstandsbediening zo snel mogelijk te verzekeren. Als de processor van uw kind op een later moment gerepareerd wordt, krijgt u vaak een vervangende processor mee naar huis. Geef het serienummer van deze processor door aan uw verzekering, zodat deze ook verzekerd is tegen verlies of diefstal.

De waarde van de (Cochlear‐)processor (inclusief afstandsbediening) is gaat bijna ieder jaar omhoog. Vraag daarom regelmatig de actuele waarde van de processor op bij de afregelaar van het CI‐team. Het CI-team houdt u via de nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van veranderingen in de waarde van de processor.

U kunt de apparatuur van uw kind bij uw eigen kostbaarhedenverzekering onderbrengen of een aparte hoorhulpmiddelenverzekering afsluiten. Als u de apparatuur onderbrengt bij uw eigen kostbaarhedenverzekering, vergeet dan niet een clausule toe te voegen zodat de processor ook buitenshuis verzekerd is.

Onderhoud

Het Servicepunt CI verzorgt de reparatie en vervanging van de apparatuur. Neem daarom altijd contact op met het Servicepunt CI als een onderdeel van de processor kapot gaat. Het Radboudumc stuurt jaarlijks een rekening naar uw zorgverzekering waarmee zij eventuele reparaties vergoeden.

In het Cochlear‐systeem kunnen speciale knoopcel batterijen gebruikt worden (Zinc‐Air P675). Deze batterijen betaalt u zelf. U kunt er ook voor kiezen de bijgeleverde oplaadbare batterijen te gebruiken (accu’s). U heeft 1 jaar garantie op de accu’s. Na het aflopen van deze termijn moet u eventuele nieuwe accu’s zelf betalen. Accu’s kunt u bestellen bij Cochlear via een e‐mail naar customerservice@cochlear.be. Vermeld hierbij duidelijk uw naam en adres. U kunt de accu’s ook bestellen via internet (bijvoorbeeld bij www.cishop.net).


Verzekerde waarde van uw processor

Om te voorkomen dat u onbewust bent onderverzekerd (waardoor u bij verlies, diefstal of door het per ongeluk stuk gaan van de processor toch nog een groot deel moet bijbetalen) geven wij u een overzicht van de geadviseerde verzekerde waarde van het uitwendige deel van uw CI.

lees meer

Verzekerde waarde van uw processor

Elk jaar kunnen de prijzen van de CI-processoren worden gewijzig door de fabrikant. Om te voorkomen dat u onbewust bent onderverzekerd (waardoor u bij verlies, diefstal of door het per ongeluk stuk gaan van de processor toch nog een groot deel moet bijbetalen) is het van belang dat u uw CI-processor voor de actuele waarde verzekerd hebt. Wij raden u aan om regelmatig (jaarlijks) de actuele prijzen te checken bij de fabrikant.
Hieronder geven wij u een overzicht van de geadviseerde verzekerde waarde van het uitwendige deel van uw CI.
 
  Naam processor en Type Advies te verzekeren waarde (incl. 9% BTW)
per 01-01-2020

 Advanced Bionics

 
 Naida CI Q90  
 Alleen processor, spoel en 1 accu   8.540 Euro
 Inclusief onderdelen (verkregen bij omruil)   9.650 Euro
 Naida CI Q70  
 Alleen processor, spoel en 1 accu   8.210 Euro
 Inclusief onderdelen (verkregen bij omruil)   9.650 Euro
 Neptune   9.650 Euro
 Harmony   8.850 Euro

 Cochlear

 
 CP1000 (Nucleus 7)  8.875 Euro (incl. remote CR310)
 CP910/920 (Nucleus 6)  8.610 Euro
 CP810 (Nucleus 5)  8.450 Euro
 Kanso  8.610 Euro
 CR230 remote    360 Euro
 CR310 remote    200 Euro

 Medel
 
 Sonnet 1  7.555 Euro
 Sonnet 2  8.114 Euro
 Rondo 1  7.251 Euro
 Rondo 2  7.555 Euro
 Opus 2  7.200 Euro
 Duet 2  7.800 Euro

Oticon
 
Neuro 2   8.000 Euro
 
Het is van belang dat u een aparte verzekering voor uw processor afsluit. U kunt zelf bepalen waar u uw processor verzekert. Dit kan ook via de verzekeraar waar u uw inboedel heeft verzekerd. Meer informatie vindt u op: www.hoorwijzer.nl
 


Mogelijkheden met CI veelgestelde vragen

over een cochleair implantaat


 • Nee, geen enkele CI-gebruiker die vóór de operatie gehoord heeft, vindt dat geluiden via het CI systeem weer helemaal normaal klinken. Sommigen zeggen dat het geluid erg mechanisch klinkt, anderen vergelijken het geluid met een radio die slecht is afgestemd. Heel lage tonen, zoals de grondtoon van de stem, komen via de CI niet door. Het is wel bijna altijd mogelijk te horen dat er iemand aan het praten is, maar niet iedereen kan zonder liplezen (spraakafzien) spraak verstaan.Hulpmiddelen veelgestelde vragen

servicepunt CI


 • Het recept is te op te vragen via het contactformulier.Afregeling veelgestelde vragen

servicepunt CI


 • De gevoeligheidsknop verandert dan de gevoeligheid van de microfoon. Als u in een rustige situatie zachte geluiden beter wil horen, kunt u de gevoeligheid hoger zetten. Wanneer u in lawaai achtergrondgeluiden zachter wil maken en harde geluiden beter wil onderscheiden, kunt u de gevoeligheid lager zetten. Een ander woord voor gevoeligheid is “sensitiviteit”, vandaar “S-knop”.Overig veelgestelde vragen

servicepunt CI


 • Optie 1: Probeer een ander formaat oorhaak (zie de handleiding voor het verwisselen).
  Optie 2: Laat een oorstukje maken. Het recept hiervoor is aan te vragen bij servicepunt CI via ons contactformulier.
  Optie 3: Maak de lengte van het slangetje van het oorstukje/ oorframe iets langer. Hierdoor wordt de CI-processor iets opgetild. Dit kan de druk achterop de oorschelp verminderen.
  Optie 4: Plaats tijdelijk een klein pleistertje achter het oor om de plek wat te kunnen ontlasten.
  Optie 5: Draag de processor tijdelijk aan het ander oor. Hiervoor moet een lange spoelkabel besteld worden.
  Optie 6: Gebruikers van het systeem Cochlear kunnen gebruik maken van een snugfit. Deze is te verkrijgen via de webshop van Cochlear. 

Team Servicepunt CI