Patiëntenzorg Behandelingen Meervoudig ernstig gewonde patiënten

Hoe verloopt de behandeling?

Het Radboudumc heeft 24 uur per dag, 7 dagen in de week een uitgebreid team van verpleegkundigen en artsen klaarstaan om traumapatiënten te behandelen, maar eigenlijk start de behandeling al op de ongevalslocatie. lees meer

Hoe verloopt de behandeling?

Vanuit een aanzienlijk gebied om Nijmegen heen komen ernstig gewonde patiënten naar het Radboudumc voor behandeling. Patiënten komen binnen per ambulance of per helikopter. Boven onze Spoedeisende Hulp hebben we een helikopter-landingsplaats om geen tijd te verliezen.

We hebben in ons ziekenhuis 24 uur per dag, 7 dagen in de week een uitgebreid team van verpleegkundigen en artsen klaarstaan om traumapatiënten te behandelen, maar eigenlijk start de behandeling al op de ongevalslocatie. De ambulanceverpleegkundigen en/of mensen van de traumahelikopter beginnen zo snel mogelijk met het stabiliseren van een patiënt. Denk hierbij aan goede pijnstilling, het geven van bloedtransfusies, het in slaap brengen en het uitvoeren van een operatie ter plaatse.

Op de Spoedeisende Hulp gaat de behandeling, na een korte overdracht, naadloos door. Aanvullende scans geven een beter beeld van het letsel en dus ook van de behandeling die nodig is. Soms kan dat meteen en in een keer. Vaak moet er meerdere keren worden geopereerd, omdat u tussentijds de kans moet krijgen om te herstellen van het ongeval en van de operaties.


Traumachirurgie in het Traumacentrum

Jaarlijks behandelen we in samenwerking met andere specialismen in het Radboudumc meer dan 500 ernstige gewonde traumapatiënten.

lees meer

Zorg op de Intensive Care en verpleegafdeling

Vaak gaan ernstig gewonde patiënten naar de Intensive Care afdeling. Als uw conditie goed genoeg is, kunt u verhuizen naar de verpleegafdeling C2 Traumachirurgie. lees meer

Zorg op de Intensive Care en verpleegafdeling

Vaak gaan ernstig gewonde patiënten naar de Intensive Care afdeling. Hier is bewaking en ondersteuning aanwezig van belangrijke lichaamsfuncties zoals de ademhaling en de bloedsomloop. Ook zijn er meer verpleegkundigen en artsen per patiënt aanwezig om meer complexe zorg en behandeling te kunnen geven.

Als uw conditie goed genoeg is, kunt u verhuizen naar de verpleegafdeling C2 Traumachirurgie. Deze afdeling ondersteunt u bij uw verdere herstel. De verpleegkundigen hebben ruime ervaring met het verplegen van patiënten met meervoudig (ernstig) letsel en expertise in complexe wondzorg.

Verder kunnen andere specialismen bij uw zorg betrokken worden, zoals: fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek en revalidatie. Dagelijks loopt een team van verpleegkundigen, medisch specialisten en de physician assistant visite bij u. De physican assistent is 4 dagen per week aanwezig en zorgt voor continuïteit. Zo houden we goed zicht op uw herstel en kunnen we eventueel uw behandeling aanpassen.


Ontslag uit het ziekenhuis

Als u voldoende hersteld bent, kunt u ontslagen worden uit het ziekenhuis. Vaak kunnen patiënten direct naar huis, soms gaan zij eerst naar een revalidatiecentrum. Tijdens de opname bespreken we dit uitgebreid met u. lees meer over ontslag in zicht
  • Medewerkers
  • Intranet