Controlelijst bij contrastmiddel via infuus

Voordat het contrastmiddel via infuus kan worden toegediend verzoeken wij u thuis alvast deze vragenlijst (contrastcontrolelijst) af te drukken en in te vullen. Heeft u geen printer, bekijkt u dan toch de vragen. Het kan zijn dat u ons vooraf moet bellen of dat u niet zelf deel kunt nemen aan het verkeer na het onderzoek.
Naar de contrastcontrolelijst.

Wat is een CT-scan?

Met een CT-scan maken we opnamen van uw lichaam. Met behulp van röntgenstralen kunnen we dunne dwarsdoorsneden maken van het te onderzoeken lichaamsdeel.

Contact

Afdeling Radiologie

(024) 361 45 25
contact

Hoe werkt het onderzoek?

Mogelijk verzoeken we u een deel van uw kleren uit te trekken, afhankelijk van welk lichaamsdeel we afbeelden. Bij sommige onderzoeken dienen we een contrastmiddel toe via infuus of we vragen u om het te drinken.

lees meer

Hoe werkt het onderzoek?

Mogelijk verzoeken we u een deel van uw kleren uit te trekken, afhankelijk van welk lichaamsdeel we afbeelden. Bij sommige onderzoeken dienen we een contrastmiddel toe via een infuus of door u water of contrastmiddel te laten drinken. We schuiven u daarna op de onderzoekstafel door het CT-apparaat, een ‘ring’ van 70 cm doorsnede en 50 cm diep, om de opnamen te maken. Bij een CT van uw longen of buik verzoeken we vaak om uw adem in te houden.

De gemiddelde duur van het onderzoek is 20 minuten, maar het kan variëren van 10 minuten tot een uur. Als u voor het onderzoek moet drinken, dan duurt het in totaal iets langer dan 1 uur.


 

Na het onderzoek Waar moet u rekening mee houden?

Als u van ons een infuus heeft gekregen, wordt dit door ons verwijderd en kunt u de afdeling verlaten. We regelen vervoer voor u als u bent opgenomen of als u ambulancevervoer nodig heeft.

lees meer

Na het onderzoek Waar moet u rekening mee houden?

Als u van ons een infuus heeft gekregen, dan wordt dit door ons verwijderd. Daarna kunt u de afdeling verlaten. We regelen vervoer voor u als u bent opgenomen of als u ambulancevervoer nodig heeft. Voor taxivervoer kan uw behandelend arts u een taxiverklaring geven. Als bij u contrastmiddel via een infuus is gegeven, is het belangrijk dat u tot 24 uur na het onderzoek goed drinkt, zodat uw nieren dit middel weer uitscheiden.

Bij een CT van de buik krijgt u van tevoren een hoeveelheid vloeistof te drinken. Het is mogelijk dat u daardoor na het onderzoek 1 à 2 dagen last heeft van dunne ontlasting.

Uitslag

De radioloog die het onderzoek verricht en/of de beelden beoordeelt, brengt zo snel mogelijk verslag uit aan uw behandelend arts. U krijgt de uitslag dus van uw behandelend arts.

Afspraak maken of verhinderd? Neem contact met ons op

Uw behandelend arts vraagt uw behandeling aan. U ontvangt een oproep. Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent, omdat anders de behandeling niet kan doorgaan.

lees meer

Afspraak maken of verhinderd? Neem contact met ons op

Uw behandelend arts vraagt uw behandeling aan. U ontvangt een oproep. Het is belangrijk dat u op tijd aanwezig bent, omdat anders de behandeling niet kan doorgaan. Als u op de afgesproken tijd verhinderd bent, neem dan zo snel mogelijk contact op met de afdeling Radiologie. We maken dan, als dat mogelijk is, meteen een nieuwe afspraak.

Naar uw afspraak

Ingang: Hoofdingang
Route: 780

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

LET OP:
Wanneer met u is afgesproken dat u voor een onderzoek/behandeling moet worden opgenomen dan meldt u zich niet bij route 780, maar dan meldt u zich bij de verpleegafdeling waar u wordt opgenomen.
Indien u zich moet melden bij de afdeling Radiologie voor onderzoek/behandeling, meldt u zich dan 10 minuten voor het afgesproken tijdstip aan de balie van de afdeling Radiologie, route 780. De afdeling is ± 10 minuten lopen vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis.

Bij aankomst in het ziekenhuis kunt u gebruik maken van ons gastenvervoer met de golfkar. De golfkar wordt gereden door vrijwilligers en is beschikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-16.30 uur.

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 780

Verschillende soorten CT-scans


Welke CT-scan is op u van toepassing?

Wanneer wij u uitnodigen voor een CT-scan, dan staat in de afspraakbrief welke van deze 4 CT-scans bij u zal worden uitgevoerd, zodat u zich goed kunt voorbereiden.

Controlelijst bij contrastmiddel via infuus

Voordat het contrastmiddel via infuus kan worden toegediend verzoeken wij u thuis alvast de vragen uit de controlelijst te beantwoorden.

Controlelijst openen