Tijdens het onderzoek

Verloop van het onderzoek

De reacties worden opgevangen door elektroden. De laborant plakt de elektroden (metalen plaatjes) op uw hoofd of op andere plekken op uw lichaam. De computer registreert en bewerkt de reacties. Er zijn verschillende soorten EP onderzoek.

  1. VEP (Visual Evoked Potential): Bij een VEP onderzoek moet u naar een beeldscherm met een schaakbordpatroon kijken. In sommige gevallen worden lichtflitsprikkels gegeven.
  2. SSEP (Somato Sensory Evoked Potential): Bij een SSEP onderzoek meten we de reacties op gevoelsprikkels. Er worden stroomstootjes gegeven op uw huid, meestal bij uw voet of op uw pols.
  3. Bij een SSEP van de n.pudendus (een zenuw) geven we kleine stroomstootjes op de huid. Bij de man gebeurt dit aan de basis van de penis en bij de vrouw ter hoogte van de clitoris aan de rechter en linker zijde.
  4. BAEP (Brainstem Auditory Evoked Potential): Bij een BAEP onderzoek draagt u een koptelefoon en meten we de reacties op geluidsprikkels.
Patiƫntenzorg Onderzoeken EP-onderzoek (SSEP/BAEP/VEP)

Wat is een EP?

EP is de afkorting van evoked potential, door zintuigprikkels opgewekte reacties. Het EP onderzoek registreert de reacties die in de hersenen optreden na prikkeling van een zintuig.

Contact

Polikliniek Neurologie
Bereikbaar van 8.00-17.00 uur

(024) 361 66 00
contactformulier

Het onderzoek


Voor het onderzoek

Wij vragen u om voor het onderzoek uw haren te wassen en geen gel, haarlak of vet te gebruiken. Het onderzoek is niet pijnlijk of schadelijk voor uw gezondheid.

Tijdens het onderzoek

De reacties worden opgevangen door elektroden. De laborant plakt de elektroden (metalen plaatjes) op uw hoofd of op andere plekken op uw lichaam. lees meer

Duur

Het onderzoek duurt, afhankelijk van onze vragen, 45-90 minuten.

Na het onderzoek

Na het onderzoek bewerken en beoordelen we de metingen en deze gegevens sturen we naar uw behandelend arts. U ontvangt de uitslag van het onderzoek van uw behandelend arts.

Meer informatie


Afspraak wijzigen

Wilt u uw afspraak wijzigen of afzeggen? Geef het aan in ’mijnRadboud’ of neem contact op met de afdeling of polikliniek waar u een afspraak heeft. 

inloggen mijnRadboud

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 2
Route: 652 naar Plein A2 West

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Neurologie
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 943

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A, Verdieping 2 en volg route 652 naar Plein A2 West (Neurologie)

Afdeling Neurologie

De afdeling Neurologie houdt zich bezig met diagnose en behandeling van aandoeningen in de hersenen. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet