Naar uw afspraak

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 787
Patientenzorg Poliklinieken Kinderorthopedie

Over de polikliniek Kinderorthopedie

Al vele jaren is de kinderorthopedie een aandachtspunt van de afdeling Orthopedie.

lees meer

Over de polikliniek Kinderorthopedie

Al vele jaren is de kinderorthopedie een aandachtspunt van de afdeling Orthopedie. De afgelopen 40 jaar hadden we veel aandacht voor kinderen met een aangeboren of verkregen aandoening van het steun- en bewegingsapparaat. Op zuigelingenleeftijd is de diagnostiek en behandeling van aangeboren aandoeningen, vaak een intensieve samenwerking met andere specialismes zoals Genetica, Radiologie, Kinderneurologie, Kinderfysiotherapie, Urologie en Revalidatiegeneeskunde.

Verwijscentrum

De afdeling orthopedie is een verwijscentrum voor heupdysplasie, de ziekte van Perthes, heupepifysiolyse en groei- en ontwikkelingsstoornissen van het skelet. Hierbij kunt u denken aan afwijkingen als een aangeboren of verkregen klompvoet, holvoet en algemene groei-stoornissen.

Gecombineerde poliklinieken

De afdeling Orthopedie werkt zeer nauw samen met de afdelingen Kinderneurologie, Revalidatie, Urologie, Kinderfysiotherapie, Logopedie in de gecombineerde poliklinieken voor Spina Bifida, Infantiele Encephalopathie en Neuromusculaire Aandoeningen. Zo kunnen we één gemeenschappelijk en gestroomlijnd beleid maken.
Vooral voor kinderen jonger dan 1 jaar is het een uniek centrum. In tegenstelling tot minder gespecialiseerde ziekenhuizen kunnen we deze jonge kinderen hier goed begeleiden tijdens narcose en eventuele intensive care opname. Hierdoor zijn grote orthopedische operaties zijn mogelijk.

Behandeling voortgezet na de kinderleeftijd

Vanuit de kinderorthopedie is er een naadloze overgang naar de orthopedie bij adolescenten en jong volwassenen. Ook voor deze groep jonge patiënten is een gewrichtsbehoudende behandeling het uitgangspunt.

Informatiefolder

Uw zoon of dochter is verwezen naar de polikliniek Kinderorthopedie van het Radboudumc. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de polikliniek. bekijk het pdf-bestand

Contact

Polikliniek Orthopedie

(024) 361 44 71

Maatregelen coronavirus

Veel van de geplande poliklinische afspraken en behandelingen gaan door. Soms ook telefonisch of in een videogesprek. Helaas moeten we sommige geplande opnames uitstellen. Wij nemen zelf contact met u op als dit voor u geldt. U kunt voor spoedgevallen altijd bij ons terecht.

lees meer

Naar uw afspraak

Ingang: Hoofdingang
Route: 787

bekijk route


Onderzoeken en behandelingen

Kinderen kunnen onder andere terecht voor de volgende behandelingen:  Daarnaast kan uw kind te maken krijgen met:  

Afdeling Orthopedie

Orthopedie is een chirurgisch specialisme. Wij behandelen aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat. Dit doen we met of zonder operatie. Orthopedie behandelt patiënten met bijvoorbeeld slijtage van het heup- of kniegewricht, artrose, botkanker of een knieschijf uit de kom.

lees meer

Amalia kinder­ziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 22.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

lees meer