Bewaren van voedings­middelen

Als u vragen heeft over bewaren van voedingsmiddelen kunt u op de website van het Voedingscentrum kijken. Klik hier voor de link. In de online Bewaarwijzer vindt u het bewaaradvies van meer dan 2.000 producten.

Over het algemeen geldt, hoe korter u voeding bewaart, hoe veiliger. Let op de houdbaarheidsdatum en bewaarinstructies op de verpakking. Als op de verpakking een kortere bewaartermijn wordt aangegeven dan op de website van het Voedingscentrum, houd dan de termijn op de verpakking aan.

Hoe kunt u voedsel hygiënisch bewaren?

  • Bewaar bederfelijke producten in de koelkast.
  • Zet de koelkast op 4 graden. Het eten is dan langer houdbaar doordat bacteriën minder snel groeien.
  • Dek voedsel af, ook in de koelkast.
  • Laat melkproducten niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Gooi deze daarna weg.
  • Koel een gerecht dat u niet direct eet snel af, bijvoorbeeld in een bak met koud water.
  • Bewaar een van tevoren bereid gerecht maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast.
  • Gebruik geen producten die langer dan 1 uur warm gehouden worden.
Resultaten (41)

Filter

  • Medewerkers
  • Intranet