Voor de opname

Een dag voor de opname belt u met ons om af te spreken hoe laat jullie in het ziekenhuis moeten zijn. Als u vragen heeft, stel ze gerust.

Uw kind voorbereiden

U kunt thuis uw kind alvast voorbereiden door te vertellen wat er gaat gebeuren. Daarvoor kunt u de informatie op de pagina voor kinderen gebruiken.

Als uw kind het spannend vindt, probeer dan zelf rustig te zijn. Praat bijvoorbeeld over iets dat uw kind leuk vindt.

Amalia kinderziekenhuis Dagbehandeling en Short Stay Unit

Een korte opname

Op de dagbehandeling en Short Stay Unit van het Amalia kinderziekenhuis komen kinderen van 0 tot 18 jaar voor een korte opname. Denk hierbij aan een onderzoek onder narcose, (infuus)behandeling of operatie. 

lees meer

Een korte opname

Op de dagbehandeling en Short Stay Unit van het Amalia kinderziekenhuis komen kinderen van 0 tot 18 jaar voor een korte opname. Denk hierbij aan een onderzoek onder narcose, (infuus)behandeling of operatie. 

Afhankelijk van waarvoor uw kind komt, wordt hij of zij opgenomen op de dagbehandeling of Short Stay Unit. Bij binnenkomst op de afdeling hebben jullie eerst een opnamegesprek met een van de verpleegkundigen. Daarna krijgen jullie eventueel een rondleiding. 

Dagbehandeling

Op de dagbehandeling komen kinderen die maar 1 dag hoeven te blijven. In onze huiskamer staan een paar comfortabele behandelstoelen. Deze worden gebruikt voor kinderen die bijvoorbeeld een infuus krijgen. Ook is er een tv en een PlayStation, en voldoende zitruimte voor ouders. Er zijn een aantal behandelkamers en er is een uitslaapruimte met 4 bedden. Daar kunnen kinderen die onder narcose zijn geweest rustig wakker worden voordat ze weer naar huis mogen. 

Short Stay Unit

Uw kind wordt opgenomen op de Short Stay Unit als hij of zij één of meer nachten moet blijven slapen voor een operatie, onderzoek of behandeling. Ieder kind heeft een eigen slaapkamer en badkamer. Er is een zitje dat omgebouwd kan worden naar een bed, zodat één ouder/verzorger kan blijven slapen. Dit noemen we rooming-in. Er is kastruimte voor het opbergen van kleding en speelgoed en een kluisje voor waardevolle spullen. Kinderen blijven maximaal 4 nachten op de Short Stay Unit. Als uw kind langer moet blijven dan wordt hij of zij opgenomen op de verpleegafdeling. Lees hier meer over de kamers en ruimtes in het Amalia kinderziekenhuis.


Naar de afspraak

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: F
Verdieping: 2
Route: 801

bekijk route

Naar de afspraak

Bezoekadres

F2c - Dagbehandeling en Short Stay Unit
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Parkeren

Het Amalia kinderziekenhuis is via meerdere ingangen bereikbaar. Bij Ingang Midden zijn 2 parkeerplaatsen voor langere invalidevoertuigen. Als uw kind meerdere dagen wordt opgenomen kan het voordeliger zijn om een parkeerkaart voor een week af te nemen. 

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw F, Verdieping 2 en volg route 801 (F2c - Dagbehandeling en Short Stay Unit)

Voor de opname

Eén dag voor de opname belt u met ons om af te spreken hoe laat jullie in het ziekenhuis moeten zijn. U kunt thuis uw kind alvast voorbereiden door te vertellen wat er gaat gebeuren

lees meer

Comfortzorg

We vinden het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen in ons kinderziekenhuis. Ook tijdens een behandeling of onderzoek proberen we het voor uw kind zo comfortabel mogelijk te maken.

lees meer

Comfortzorg

We vinden het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen in ons kinderziekenhuis. Daarom is er van alles te doen in ons ziekenhuis. Ook tijdens een behandeling of onderzoek proberen we het voor uw kind zo comfortabel mogelijk te maken. Zo hangt er op de behandelkamers bewegend behang dat zorgt voor afleiding en zijn er medisch pedagogisch zorgverleners die kinderen en ouders begeleiden. 

Soms gebruiken we pijnstillende medicijnen of brengen we uw kind korte tijd in slaap om een onderzoek of behandeling prettig en goed te laten verlopen. Dit noemen we sedatie.


Bij uw kind zijn Short Stay Unit

U mag zo vaak bij uw kind zijn als u wilt. Eén ouder mag blijven slapen. We proberen de zorg zoveel mogelijk in overleg met u te doen. 

lees meer

Bezoek en post

Ouders, broertjes en zusjes zijn de hele dag welkom. Ander bezoek is welkom tussen 15.00 - 20.00 uur. Wilt iemand uw kind een kaartje sturen tijdens de opname? Hier vindt u het adres.

lees meer

Bezoek en post

Bekijk voordat u op bezoek komt de actuele coronamaatregelen op deze pagina.

Bezoektijden

Als uw kind één of meer nachten blijft slapen in het Amalia kinderziekenhuis dan zijn ouders, broertjes en zusjes zijn de hele dag welkom. Ander bezoek is welkom tussen 15.00 uur en 20.00 uur. 

Kan het bezoek niet op deze tijd? Overleg dan met de verpleegkundige of zij eventueel op een andere moment mogen komen. Er mogen maximaal 2 mensen tegelijk bij uw kind op bezoek komen. Kinderen mogen alleen op bezoek komen als er een volwassene bij is.

Rusttijd

Van 12.30 tot 14.00 uur is het rusttijd voor de kinderen op de afdeling. Er zijn dan ook, voor zover mogelijk, geen behandelingen.

Weggaan

Het kan voor uw kind lastig zijn als u weggaat. U maakt het vertrek makkelijker als u al een paar minuten van te voren aangeeft dat u zo weggaat. Vertel dat u weer terugkomt. Zeg zo precies mogelijk wanneer u er weer bent. Als uw kind wil dat er even iemand van de afdeling bij hem of haar blijft, kan dat. Geef ook bij de verpleegkundige aan wanneer u terugkomt. Dan passen we de zorg hierop aan.

Kaartje sturen?

Wil iemand uw kind een kaartje sturen als hij of zij is opgenomen in het Amalia kinderziekenhuis? Dit is het adres:

Radboudumc
<naam>
Amalia kinderziekenhuis, Route 801
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen

Meer informatie


Informatie voor kinderen

Ga jij naar het ziekenhuis? Hier vind je informatie en filmpjes speciaal voor kinderen. lees meer

Afspraak in het Amalia kinderziekenhuis praktische informatie

Heeft uw kind een afspraak of blijft uw kind één of meer nachten slapen in het Amalia kinderziekenhuis? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden, wat belangrijk is om mee te nemen en waar u moet zijn.

lees meer

Lange opname?

Blijft uw kind langer 4 nachten in het ziekenhuis? Namen nemen we hem of haar meestal op op de Medium Care. 

meer informatie
  • Medewerkers
  • Intranet